24.3 C
Vaslui
01-iul.-2022

Bulgaria a rămas fără Guvern. Premierul demis Kiril Petkov dă vina pe Moscova şi pe mafia bulgară

Premierul Kiril Petkov a dat vina pe Rusia şi pe puternica mafie din Bulgaria, după ce guvernul de la Sofia a căzut, ca urmare a votului de neîncredere de miercuri din legislativ. Petkov, care a venit la putere în urmă cu doar şase luni, a fost votat pe baza promisiunii sale de a lupta împotriva corupţiei. Mii de oameni au ieşit în stradă în capitala Bulgariei, miercuri seară, scriu Politico şi Sofia Globe.

După ce 123 de parlamentari dintre cei 239 au votat împotriva cabinetului lui Petkov, mandatul executivului său a luat sfârşit  Cu toate acestea, el a rămas optimist.

„Acest vot este un mic pas pe drumul foarte lung care ne aşteaptă. Promit că vom continua lupta pentru a recâştiga ţara şi, într-o zi, vom avea o Bulgarie fără marionete, fără mafie – o ţară europeană normală”, a declarat el într-un discurs de bilanţ, în faţa adunării naţionale, potrivit libertatea.ro

Mii de oameni au ieşit în stradă la Sofia, imediat după vot, pentru a-şi arăta susţinerea pentru premierul reformist, scrie Sofia Globe. Oferind o listă a persoanelor care ar fi contribuit la răsturnarea guvernului, Petkov l-a numit pe ambasadorul rus la Sofia şi a acuzat Moscova că şi-a exercitat influenţa prin intermediul parlamentarilor din partidul de extremă dreapta Renaşterea.

Citeste mai mult: adev.ro/rdxage

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here