8.1 C
Vaslui
10-dec.-2022

Bulgaria va organiza alegeri anticipate pe 2 octombrie, al patrulea scrutin parlamentar în mai puţin de doi ani

- Advertisement -

Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, a stabilit luni că în 2 octombrie vor avea loc alegeri anticipate, al patrulea scrutin parlamentar în mai puţin de doi ani, transmite Reuters.

Procedura a devenit necesară în urma căderii guvernului condus de premierul Kiril Petkov, în iunie, într-un context marcat de inflaţia în creştere, de incertitudini privind aprovizionarea cu gaze şi de alte efecte ale războiului din Ucraina.

Radev l-a numit tot luni la conducerea executivului interimar pe fostul ministru al muncii Galab Donev. Cabinetul său va funcţiona de marţi până când se va forma un nou guvern, în urma alegerilor, şi se aşteaptă să adopte o linie mai puţin dură împotriva Moscovei, notează Agerpres.

Donev va încerca probabil să reînnoiască importurile de gaze din Rusia şi eventual să amelioreze relaţiile cu Moscova, după ce guvernul Petkov a expulzat 70 de diplomaţi ruşi suspectaţi de spionaj, apreciază agenţia citată…https://www.digi24.ro/stiri/externe/bulgaria-va-organiza-alegeri-anticipate-pe-2-octombrie-al-patrulea-scrutin-parlamentar-in-mai-putin-de-doi-ani-2032767

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.