15.5 C
Vaslui
24-mart.-2023

Bursa pentru absolventi – oportunitate pentru a cunoaste piata muncii

- Advertisement -

Bursa locurilor de muncã pentru absolventi, care se va desfãsura pe 27 septembrie la nivelul întregii tãri, este o actiune la care sunt invitati sã participe cei interesati sã ia contact cu ceea ce se întâmplã pe piata muncii, pentru a vedea ce meserii se cautã, cum se completeazã un CV si o scrisoare de intentie necesare angajãrii, sã identifice un loc de muncã, ori sã se informeze din materialele puse la dispozitie cu privire la serviciile oferite de AJOFM.

Dat fiind numãrul foarte mare de persoane aflate în cãutarea unui loc de muncã, în special în judetul Vaslui, acolo unde rata somajului este cea mai mare la nivel national, aceste persoane, inclusiv absolventii promotiei 2013, au sansa de a-si gãsi un loc de muncã conform pregãtirii profesionale în cadrul Bursei Locurilor de Muncã, actiune care va avea loc în ziua de 27 septembrie. Doritorii pot gãsi informatii în pliantul „Suntem aici!”, realizat în cadrul proiectului FII INFORMAT! http://fii-informat.ro/sites/fii-informat.ro/files/suntem-aici_anofm_0.pdf

Aproximativ 80% din totalul de persoanelor înregistrate la AJOFM în perioada 1 iunie-31 august 2013 sunt absolvente de studii medii si profesionale. La sfârsitul lunii august, la nivelul judetului Vaslui, au intrat în platã 1.256 proaspãt absolventi. „Urmare a înregistrãrii în baza de date ca absolvent, persoana respectivã poate beneficia gratuit de serviciile oferite de Agentia Judeteanã pentru Ocuparea Fortei de Muncã. Informatii suplimentare sunt disponibile în pliantul „Absolventi”, realizat în cadrul proiectului FII INFORMAT! http://fii-informat.ro/sites/fii-informat.ro/files/absolventi.pdf. În perioada iunie-august 2013 s-au înscris la cursurile de formare profesionalã organizate de agentiile judetene pentru ocuparea fortei de muncã, unde sunt înregistrati, un numãr de 1.253 absolventi. Cele mai solicitate cursuri sunt cele pentru meseriile de: lucrãtor comercial, ospãtar (chelner), barman, inspector/ referent resurse umane, institutor, operator calculator electronic si retele, patiser, masor, agent de vânzãri, operator introducere, validare si prelucrare date, vânzãtor etc. În aceeasi perioadã au iesit din evidentele noastre ca urmare a încadrãrii în muncã 2.045 absolventi, care s-au încadrat în profesii precum: ingineri, programatori, asistenti medicali generalisti, bucãtari, contabili, consilieri juridici, tehnicieni, vânzãtori, operator calculator electronic si retele, lucrãtori comerciali, confectioneri asamblori articole din textile, muncitori necalificati etc”, a declarat Daniel Olteanu, directorul AJOFM Vaslui. Restul de persoane, în special absolventi, pentru care sunt prevãzute anumite stimulente oferite angajatorilor, au acum oportunitatea de a-si gãsi un loc de muncã prin intermediul bursei locurilor de muncã, care va avea loc pe data de 27 septembrie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.