25.5 C
Vaslui
29-iun.-2022

Buzatu ,,Am sa candidez si eu la functia de presedinte al partidului!’’

PE BARICADE Se ascut sãbiile în PSD, pe mãsurã ce se apropie congresul partidului, care ar urma sã stabileascã dacã pesedistii merg cu Geoanã sau schimbã “macazul“.

Ieri, senatorul PSD Miron Mitrea a anuntat, clar si rãspicat, cã vrea sã conducã destinele partidului. Mircea Geoanã si alti lideri PSD se întâlnesc, în week-end, la Poiana Brasov, unde discutã despre viitorul sãu în fruntea social-democratilor. La Vaslui, vestile care vin de la centru l-au fãcut pe liderul judetean, Dumitru Buzatu, sã izbucneascã: “Eu si cu dl. Vasile Mihalachi (presedintele Consiliului Judetean, n.r.) vom candida pentru functiile de presedinte si presedinte executiv al PSD! Discutãm acum sã vedem care va prelua una din cele douã functii, dacã tot candideazã toatã lumea în partid“.

Anuntul lui Mitrea, de ieri, nu a surprins pe nimeni. “Cristian Diaconescu, cu multã vreme în urmã, m-a întrebat dacã as fi dispus, în cazul în care candideazã, sã-l sprijin si am spus cã da. Se pare însã cã nu a luat aceastã decizie asa cã am sã candidez eu. Nu existã altã solutie. Voi candida în niciun caz pentru altã functie decât pentru cea de presedinte. Nu mã întereseazã nicio altã functie“, a declarat Mitrea. Dupã primele declaratii, Mitrea a anuntat si persoanele cu care vrea sã colaboreze, în fapt, cei care îl vor sprijini în campania care urmeazã. Printre acestia, fostul ministru al Muncii, Marian Sârbu, deputat PSD de Murgeni, cel care a lansat o serie de critici la adresa lui Geoanã, în ultimele zile. Asearã, în timp ce alti lideri judeteni erau chemati la Poiana Brasov de Geoanã, presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a avut o discutie mai lungã cu Vasile Mihalachi, prim-vicepresedinte si presedinte al CJ.

„Dacã toatã lumea candideazã, de ce nu am face-o si noi?“

Ce au decis cei doi? Ne explicã dl. Buzatu. “Eu si cu dl. Vasile Mihalachi am decis sã candidãm la functia de presedinte si presedinte executiv al partidului! Acuma, dacã toatã lumea candideazã, de ce nu am face-o si noi, noi cu ce suntem mai prejos? Cred cã este perioada aceasta de iarnã si unii nu prea au ce face la slujbele pe care le au, asa cã am auzit tot felul de chestiuni. Asteptãm colegii din tarã, sã vedem cine ne sprijinã“, a spus Buzatu. Acesta nu s-a putut abtine sã nu ironizeze si unele declaratii din interiorul PSD: “Odatã alesi în fruntea partidului îi vom reforma partial, nu cum spun altii, cã vor sã-i reformeze de tot pe membrii de partid. Asteptãm sã vedem ce reactie au colegii din tarã, în legãturã cu oferta noastrã si dacã nu convine vom veni cu alta. Eventual, am putea propune sã conducem partidul pe rând, o perioadã determinatã, câte o lunã sau un an fiecare. Celor care vor dovedi o eficientã mai mare în conducere, le vom da un bonus. Om vedea noi…“, a mai spus presedintele PSD Vaslui.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here