spot_imgspot_img
7 C
Vaslui
01-mart.-2024

Buzatu, enervat de vizita ministrului Udrea

- Advertisement -

MITICÃ -CONTRA Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui, a atacat în termeni foarte duri vizita ministrului Elena Udrea. Într-o conferintã de presã organizatã ieri dimineatã, înaintea vizitei ministrului Dezvoltãrii Regionale la Husi, Buzatu a cerut primarilor sã evite situatiile de servilism fatã de Udrea, acuzând unii primari de „pupincurism”.

„Cei de la PDL au pus în scenã o piesã de teatru de prost gust, denumitã Puciul de la Husi, cuvânt care-i place la nebunie doamnei Udrea. Cred cã a devenit foarte important pentru dl. deputat Dan Marian sã iasã în fatã, asa cum a fãcut si de ziua pompierilor, când a silit oficialitãtile locale sã-l punã în frunte, asa cred cã va face acum si cu doamna Udrea, va defila prin Husi. Domnul Marian face tot posibilul pentru a pãcãli electoratul din judetul Vaslui, sã prindã postul de presedinte al Consiliului Judetean. Nu vreau sã-i fac reclamã, însã îi spun cã nu se poate”, a spus Buzatu. În acelasi ton, liderul judetean PSD a acuzat metodele prin care unii primari obtin fonduri europene. „Elena Udrea este pentru a doua oarã în judetul Vaslui si vrea sã pãcãleascã electoratul, asa cum a fãcut-o si la prima sa vizitã. Mã gândesc si la faptul cã multi oameni din administratia publicã localã din Vaslui, din dorinta de a prinde fonduri adoptã comportamente false, denumite generic de presã drept gesturi de pupincurism, gândindu-se cã mila Elenei Udrea se va revãrsa si asupra lor. Este aceeasi metodã pe care PDL o adoptã de ani de zile, inclusiv presiunile executate asupra alesilor locali, care trebuie sã facã tot felul de compromisuri pentru a prinde fonduri. Ceea ce poate fi evitat la o întâlnire cu doamna Udrea este atitudinea ultraservilã a celor din administratia publicã localã. Cred cã un primar poate sã participe la întâlnirea cu doamna ministru, fãrã sã cadã în limbã sau pe spate. Elena Udrea ar trebui sã fie mai rezervatã, nu sã mintã oamenii cu banii pe care-i aduce, sunt fonduri europene”, a mai spus liderul judetean PSD.

„Elena Udrea a revãrsat din binefacerile domniei-sale”

„Am vãzut cum ne-a vizitat doamna Udrea, prima datã, si ne-a revãrsat din binefacerile domniei-sale. Urmarea: nu s-a construit nici un apartament prin ANL, nicio casã din cele zece promise în fiecare comunã, nimic, cred cã a si uitat ce a promis. Binefacerile au venit asupra primarilor, prin aceea cã PDL a trecut la amputãri de fonduri bugetare, astea sunt binefacerile partidului de guvernãmânt, care vine acum si ne promite câte si mai câte. Meritã sã remarcãm atitudinea unor oameni, care nevoia de a prinde fonduri europene îi face sã devinã servili. Dacã îmi spune cineva cã Jan Ciupilan, primarul Husului, moare dupã Dan Marian, asa cum am citit în presã, cã nu mai poate cât de frumos, destept si puternic este Dan Marian, atunci eu plec acum de aici”, a tunat Dumitru Buzatu. Acesta a mai acuzat faptul cã unii primari se vor trezi fãrã fondurile europene dacã nu vor fi servili în raport cu liderii partidului de guvernãmânt. „Oamenii, primarii, se tem cã li se vor reduce fondurile sau nu vor mai primi finantãri, asa cum a fãcut dl. Dan Marian cât timp a fost la PNL cu primarul de la Bârlad, Constantin Constantinescu, cãruia nu i-a aprobat fonduri pentru oras pentru cã era de la PSD. Este inadmisibil ca tupeul sã devinã motiv de sustinere electoralã, sã vinã sã spunã cã au venit cu saci de bani, când e vorba de fonduri europene. M-as duce sã particip si eu la întâlnirea de la Husi dar mã tem cã în fata avalansei de tupeu a doamnei Udrea as spune ceva ce as regreta mai târziu. Sper cã husenii vor întelege cã nu e meritul doamnei Udrea, cã aceia care au dus greul si au muncit pentru aceste proiecte sunt reprezentantii administratiei publice locale, consilierii locali, oameni care datoritã vremurilor grele sunt nevoiti sã mai plece capul. Nu cred cã atitudinea unor oameni pe care-i cunoasteti cã sunt verticali si care spun cât de destepti sunt cei de la PDL este una normalã, altfel cred cã acele persoane si-au pierdut capul. Le recomand oamenilor din judetul Vaslui sã fie indiferenti dacã o întâlnesc pe Elena Udrea, în încercarea acesteia de a prelua puterea prin mijloace neortodoxe”, a mai adãugat Dumitru Buzatu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.