Buzatu îsi rãsplãteste „postacii lãutari” cu bani de la stat, în functie de cât de tare îl înjurã pe Tãtaru

DERAPAJ… Alexandru Barbu, politrucul sef de la PSD, în delir: “Tãtarule, f**i Crãciunul si Revelionul m*-**i”

ORDIN… PSD si-a aliniat postacii si le-a ordonat tir continuu împotriva ministrului vasluian Nelu Tãtaru. De departe cel mai pãtimas este nimeni altul decât lipitorul de afise Alexandru Barbu, rãsplãtit regeste de familia Buzatu , fie prin Consilii de administratie la societãtile Primãriei Vaslui sau ale Consiliului Judetean, fie prin lefuri de la primãriile PSD din judet sau chiar de pe cabinetul Gabrielei Cretu, de la Senat. Ultima postare este deplasatã si probabil virulenta ei se mãsoarã în cuantumul sinecurilor pe care partidul i le-a dat. Acesta a lãsat deoparte politetea si a titrat pe Facebook, folosind un limbaj suburban, urmãtoarele: “Tãtarule, f**i Crãciunul si Revelionul m*-**i, explicã-ne si nouã (nu neapãrat mie, cât amicului nedumerit de lângã mine, care a votat cu PNL-ul) de ce angajatii Guvernului României sau ai structurilor deconcentrate meritã sã se vaccineze împotriva Covid-19 înaintea bunicilor si pãrintilor lui?!? Si nu oricare angajati ai ministerelor, ci doar ãia agreati de conducerea PNL-istã! Ãia care vor apãrea pe listele semnate de ministrii PNL!”. Acest „lãutar -postac” este rãsplãtit regeste cu sume colosale de la stat. Încã din 2014, când si-a început cariera la Prefecturã, de consilier personal, mai avea trei consilii de administratie, la Transurb, la Lucrãri Drumuri si Poduri (societatea CJ Vaslui) sau la Centrul de Afaceri de unde încasa, acum patru ani, peste 5.000 de euro. Pe declaratia de avere din 2019, apar venituri de la Primãria Zãpodeni, unde era consilier personal al primarului Chiratcu, apoi de la Consiliu Judetean Vaslui, dar si de la Senat de la sotia lui Buzatu, Gabriela Cretu. De exemplu în 2019, acesta a obtinut venituri nete în valoare de peste 50.000 de lei. Este o sumã mare pentru un lipitor de afise si postac de ocazie. De suma aceasta, „lãutarul-postac” face chiar si analize politice,în scopul de a manipula masele, specifice unui politruc. Iatã cum sunã mesajul acestuia, care crede că Guvernul liberal are de gând sã-i vaccineze pe bugetari, în timp ce pe pensionari îi va lãsa sã moarã, pentru cã acestia nu voteazã PNL: “De ce? Pentru simplul fapt cã, teoretic, bunicii si pãrintii nu voteazã cu voi, e un argument suficient de bun încât sã fie lãsati sã moarã?!? De ce, Tãtarule?!? Sper cã îti închipui cã, în urma acestor bãtrâni care se vor duce, vor rãmâne oameni care vor pune o recompensã pentru capul tãu! Ne auzim mai acusi, cã mã pregãtesc sã ies la geam sã aplaud politistii care îmi cântã imnul”.

Concret, Ministerul Sãnãtãtii a trimis, zilele trecute, o circularã prin care a cerut ca fiecare institutie sã întocmeascã liste cu angajatii care doresc sã se vaccineze împotriva coronavirusului la începutul anului 2021. Potrivit documentului, programul de vaccinare anti Covid se va desfãsura în etape, în prima etapã urmând sã fie imunizate mai multe categorii de bugetari, în timp ce „în ultima etapã va fi vaccinatã populatia generalã”, adicã copiii si adultii fãrã probleme de sãnãtate. Categoriile de personal care vor avea prioritate sunt: personalul medical si auxiliar din unitãtile medicale publice si private; personalul care deserveste activitãtile esentiale din infrastructura criticã (militarii, angajatii Postei, CFR etc); personalul din institutiile aflate în subordinea ministerelor; persoanele peste 18 ani vulnerabile (vâstnici peste 65 de ani si cei cu boli cronice).

Alexandru Barbu, un abonat la functiile publice

Înversunarea consilierului este lesne de înteles, dacã ne uitãm în CV-ul sãu, cãci, de-a lungul timpului, fiind un apropiat al liderilor PSD, a obtinut mai multe functii publice. Astfel, Alexandru Barbu a terminat Liceul Teoretic „Mihail Kogãniceanu”, iar apoi Facultatea de Compozitie, Muzicologie, Pedagogie Muzicalã si Teatru din cadrul Universitãtii „George Enescu” din Iasi. Patru ani mai târziu, în 2008, s-a înscris la un master în Resurse Umane la Facultatea de Economie si Administrare a Afacerilor din Iasi, însã potrivit CV-ului, acesta nu si-a sustinut lucrarea de disertatie. Probabil nu a mai avut timp, fiind ocupat cu lipitul afiselor. Din 2007 pânã în 2013, a lucrat ca agent de vânzãri pentru o firmã, în cadrul cãreia distribuia si vindea materiale de constructii, iar apoi a început ascensiunea profesionalã. În 2014 a fost angajat la un birou de parlamentar la Camera Deputatilor, iar începând cu anul 2012 a fost ales membru în mai multe Consilii de Administratie ale unor societãti precum SC Transurb SA, Vaslui, SC Lucrãri Drumuri si Poduri SA si SC Centrul de Resurse pentru Afaceri SA. Din 2014 pânã în februarie 2016 a fost purtãtorul de cuvânt al Institutiei Prefectului Vaslui, iar din 2016 a fost consilier local. În acelasi timp, a lucrat la cabinetul presedintelui Consiliului Judetean Vaslui, dar si consilier personal al primarului din Zãpodeni si la Senatul României.

Barbu_Alexandru_Declaratie_de_avere_si_interese_2014

Barbu_Alexandru_Declaratie_de_avere_2019
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ