Buzatu, mentorul spagarului Mitrea!

Exclusiv: Buzatu l-a felicitat pe Mitrea pentru demiterea lui Calancia: “Bine puiu! Tot înainte!”

DEZVÃLUIRI În una din discutiile pe care Dumitru Buzatu le-a purtat cu Remus Mitrea, actualul sef al Consiliului Judetean Vaslui îl felicitã pe fostul director APM Vaslui pentru demiterea Cristinei Calancia si mai mult, aratã cã se implicã în activitatea infractionalã sãvârsitã de Mitrea. În respectiva discutie, Remus Mitrea îl informeazã pe Buzatu cã: “O venit decizia lu’ idioata asta”, fãcând referire la fosta functionarã care punea piedici afacerilor murdare. Într-o altã conversatie, cu un deputat, Mitrea foloseste un limbaj codat, de cartier, pentru a da de înteles cã cere mitã.

Stenograme incredibileîn dosarul lui Remus Mitrea, interceptate de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Iasi. Asa cum anuntam într-o editie anterioarã, anchetatorii au interceptat mai multe discutii pe care le avea Remus Mitrea cu oameni influenti din judetul Vaslui, printre care si actualul presedinte al Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu. Într-o convorbire telefonicã purtatã între cei doi la 1 mai 2012, Dumitru Buzatu îl felicitã pe Remus Mitrea dupã ce este informat de demiterea Cristinei Calancia, cea care punea piedici escrocheriilor fostului director al Agentiei pentru Protectia Mediului Vaslui. “O venit decizia lu’ idioata asta”, este doar una din aprecierile lui Mitrea la adresa Cristinei Calancia.

Remus Mitrea: Alo, sã trãiti, domn’ presedinte!

Dumitru Buzatu: Salut Remus, ce faci?

…………

Remus Mitrea: Pãi, noi… Deci eu, anul trecut, în toamnã, am dat concurs pentru functionar public.

Dumitru Buzatu: Îi bine!

Remus Mitrea: – Da, si m-a fãcut si functionar public, ca sã fie treaba mai bunisoarã… Acuma astept sã-i… O venit decizia lu’ idioata asta!

Dumitru Buzatu: Da?

Remus Mitrea: Da, gata! Deci…

Dumitru Buzatu: Bravo!

Remus Mitrea: Da, bine acuma… o sters-o, o sters-o oleacã în concediu medical, o prins numai douã zile din preaviz, deci când se întoarce mai stã 27 de zile si la revedere. Si am scãpat de idioata asta.

Dumitru Buzatu: Tot înainte!

Remus Mitrea: Ca sã ne putem face si noi treaba linistiti.

Dumitru Buzatu: Bine puiu!

Remus Mitrea: Bine.

Dumitru Buzatu: Pãi ne vedem dupã ce vin de la Bucuresti…

Remus Mitrea: Ne vedem.

Dumitru Buzatu: Sã punem la punct toate treburile ãstea.

Remus Mitrea: Si sã punem toate chestiile la punct. Bun, sã trãiti, sãnãtate!

Este evident faptul cã Dumitru Buzatu l-a sprijinit pe Remus Mitrea în demersul de o demite pe Cristina Calancia, aspect despre care stia de la bun început. De asemenea, procurorii interpreteazã prin expresia “punem la punct toate treburile” faptul cã Buzatu era un factor major de influentã pentru activitãtile ilegale sãvârsite de Remus Mitrea. În momentul în care se purta respectiva discutie, Mitrea se afla în Muntenii de Sus. Câteva zile mai târziu, pe 25 mai, procurorii intercepteazã o altã conversatie între Mitrea si un numãr de telefon apartinând Parlamentului României. Potrivit anchetatorilor, numãrul de telefon ar fi apartinut lui Dragos Iftimie, fost deputat PDL. Remus Mitrea folosea adesea un limbaj de cartier, oarecum codificat, dând de înteles cã trebuie sã fie “premiat” pentru eforturile lui.

Remus Mitrea: Da, domnu’ deputat!

Deputat: Salut domn’ director! Ce faci?

Remus Mitrea: Cu respect! Cu respect domn’ deputat! Ce sã fac, cu treabã pe aici!

Deputat: La muncã?

Remus Mitrea: Da, da, da! Vã ascult!

Deputat: Am si eu un… pe mãsura 312 am o fermã de porci si trebuie sã o avizez, cu avizul ãla provizoriu.

Remus Mitrea: Pãi spuneti cum, spuneti cum se cheamã…

Deputat: Da’ nu, cã nu am depus încã. Voiam sã stiu cât dureazã, cã mã întârzie consultantul ãsta si s-ar putea în… într-o zi douã, sã am hârtiile.

Remus Mitrea: Frate, da’ acum nu stii cã merge repede? N-o mai avem pe Calancia!

Deputat: Îii, merge repede nu?

Remus Mitrea: pãi da, n-am dat-o afarã pe…?

Deputat: Bine sefu, lasã cã vin eu personal la tine, cã vreau sã mai vorbim alte treburi, da?

Remus Mitrea: Deci rezolvãm, nu mai e ca…

Deputat: Hai mã, omule. Rapid!

Deputat: Sãptãmâna asta.

Remus Mitrea: Pe forma scurtã! Hã hã hã!

Deputat: Pe forma scurtã?

Remus Mitrea: Pe firul scurt!

Deputat: Bine domn’ director! Hai, te-am pupat! Sãnãtate!
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ