spot_img
23.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Buzatu s-a rãzbunat pe Iftimoaei

- Advertisement -

Reglare de conturi între Consiliul Judetean si Prefectura Vaslui

RÃZBUNARE Dumitru Buzatu, seful pesedistilor vasluieni, si-a mânuit (a se citi “mânat”), ieri, consilierii judeteni sã-i serveascã o lectie politicã, subprefectului “apolitic” Ciprian Iftimoaei. “Pentru cã au existat primari PDL care au avut majoritate politicã în consilile locale, majoritate care nu a validat propunerile noastre pentru înlocuirea unor consilieri PSD, iar Prefectura Vaslui a validat aceste hotãrâri, atunci nici noi nu suntem de acord ca Ciprian Iftimoaei sã fie membru al Autoritãtii Teritoriale de Ordine Publicã Vaslui. Sã vedem ce se întâmplã în cazul acesta!”, spune în esentã Buzatu, ignorând textul de lege care specificã clar cum cã în ATOP trebuie sã facã parte un membru din Prefectura Vaslui care neapãrat sã fie subprefectul judetului. Pânã la urmã, Buzatu nu a dorit sã se respecte legea, ci sã demonstreze cã el poate pune piedicã acesteia la nivel local

O joacã între copii în curtea scolii, iar când vine legea sã-i disciplineze, fiecare aratã cu degetul spre celãlalt. Cam asa aratã tabloul scandalului de ieri din cadrul sedintei de Consiliul Judetean, unde vicepresedintele Dumitru Buzatu, seful PSD Vaslui, a dorit sã dea o lectie de politicã localã subprefectului Ciprian Iftimoaei si Prefecturii Vaslui, care ar fi validat câteva hotãrâri de consilii locale ce erau în dazacord cu decizii ale pesedistilor vasluieni. Subprefectul Iftimoaei trebuia sã fie validat în functia de membru al Autoritãtii Teritoriale de Ordine Publicã(ATOP) Vaslui în locul lui Traian Hulutã, actualul director de cabinet al prefectului Csaba Szekely, fost subprefect. Dealtfel, legea spune clar cã numai subprefectul judetului poate face parte din ATOP. Dumitru Buzatu a dorit sã ignore acest lucru si, sustinut de colegii sãi Vasile Mihalachi si Corneliu Bichinet, a dorit sã arate cã poate, pentru scurt timp, pune piedici legii la nivel local. “M-am trezit de la orele 4.00 si m-am tot gândit la practica Prefecturii Vaslui de a valida hotãrârile unor consilii locale unde primari Puterii si-au convins majoritãtile sã invalideze unii consilieri PSD pe care noi îi doream în locul unora care si-au dat demisia. Deci totul ar trebui sã fie formal, dar nu este. Acum, în acelasi mod, nici noi nu vom fi formali si propun ca sã invalidãm pe Ciprian Iftimoaei pentru functia de membru al ATOP”, a spus Buzatu. “Am avut o situatie asemãnãtoare cu ce a spus colegul Buzatu la Todiresti. Pentru cã la Vaslui, în Consiliul Judetean, existã o alintã PSD – PRM, si cum îl consider pe Iftimoaei reprezentantul UDMR aici, îi sfãtuiesc pe consilierii PRM sã invalideze numirea subprefectului”, a declarat si Corneliu Bichinet, vicepresedintele CJ.

“Legea va trebui respectatã, iar eu îi voi transmite prefectului situatia”

Subprefectul a avut o atitudine retinutã, nedorind sã intre în sarabanda propusã de sefii institutiei judetene. “Existã vicii de procedurã în proiectul dumneavoastrã de hotãrâre, atât de formã cât si de fond, de aceea aveti posibilitatea de vota acest proiect si a avea aceste puncte de vedere. Trebuia sã fi scris la articolul 1 “se ia act” si nu “se valideazã”. În fine, legea va trebui respectatã, iar eu îi voi transmite prefectului situatia”, a declarat Ciprian Iftimoei. Pânã la urmã, schemele lui Buzatu nu vor tine la nesfârsit în acest caz, deoarece membrul ATOP trebuie sã fie subprefect, fie cã vor sefii de la CJ, fie cã nu vor. În acelasi timp, pânã CJ nu ajunge la o decizie rationalã, nici Prefectura Vaslui nu prea are ce face, deoarece nu poate ataca în contencios administrativ o hotãrâre care nu a fost aprobatã de CJ si nu a fost încã transmisã pentru a i se da girul legalitãtii cãtre Prefecturã. Din nou, o joacã penibilã între autoritãti care îsi plãtesc polite politice prin acte administrative.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

23 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.