spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
30-mai-2024

Buzatu s-a “spart” și deja mulți din PSD tremură. A fost mutat la Iași, în arest, unde scrie de zor la denunțuri

- Advertisement -
HOTĂRÂT… Adus încă o dată la Iași, în arest, Dumitru Buzatu face dezvăluiri incendiare în fața procurorilor DNA. Poate de data aceasta anchetatorii vor găsi și comoara baronului

ÎN SFÂRȘIT… În ziua în care PSD-iștii vasluieni se adunau în sala de spectacole a Casei de Cultură pentru a alege președintele partidului și să completeze celelalte funcții de conducere rămase libere, Dumitru Buzatu, în zeghe, lua drumul Iașului. Fostul șef al județului avea stabilită întâlnire cu procurorii anticorupție ieșeni, cei care l-au trimis după gratii după ce l-au acuzat de luate de mită și l-au prins și în flagrant, cu o geantă plină ochi, cu 1,25 milioane de lei. De data aceasta, Dumitru Buzatu a făcut denunțuri și a oferit anchetatorilor anticorupție detalii despre alte fapte de corupție. Adică, în limbajul celor din penitenciar, putem spune că «Buzatu s-a spart ». Denunțurile acestuia, 5 la număr, vizează fapte de corupție în instituțiile aflate sub subordinea Consiliului Județean Vaslui, în interiorul instituției pe care a condus-o vreme îndelungată, dar și în interiorul partidului din care a făcut parte, fie că vorbim de filiala județeană a PSD sau de PSD central. E de așteptat ca fostul baron de Vaslui să descrie traseul șpăgilor, fiindcă știm cu toții că acesta nu fura pentru sine, ci pentru un grup care-l proteja. Denunțurile fostului șef al județului au venit în momentul în care procurorii anticorupție i-au adus la cunoștință că mai este urmărit în alte dosare de corupție și că ideal ar fi să facă mărturisiri complete. Probabil strâns cu ușa și văzând că în dosarul care e deja pe rol lucrurile nu se îndreaptă într-o direcție bună pentru acesta și riscă să putrezească în pușcărie. Acesta a decis să facă destăinuri și să povestească procurorilor anticorupție amănunte picante legate de aceste aspecte, poate, poate îi mai înduplecă pe magistrați și se alege cu o pedeapsă mai mică. Vestea că «baronul»  de la Vaslui a început să ciripească le-a dat fiori reci pe spatele multor pesediști, cărora nu prea le mai tihnește că sunt pe listele electorale în poziții cheie. Plecarea lui Buzatu la Iași, în arestul OPJ, taman în ziua în care Ciolacu venea la Vaslui să-l ungă șef pe Solomon, pentru unii superștițioși e un semn. Cu toții așteaptă următoarea locație la care mascații vor descinde.

După 7 luni petrecute în arest preventiv, mare parte din ele în Penitenciarul Vaslui, Dumitru Buzatu părăsește liniștea închisorii vasluiene unde era jupân și merge, încă o dată, în arestul poliției ieșene. Fostul șef al județului a ajuns, încă de vineri, la Iași și scrie de zor amănunte picante legate de modul în care se luau șpăgile în Consiliul Județean Vaslui, în instituițiile aflate în subordinea acestuia, dar și cum ajungeau banii în buzunarele celor din conducerea centrală a PSD. Se pare că Buzatu povestește, cu nume și prenume, cine erau cei care aveau astfel de îndeletniciri, fie că o făceau din proprie voință, fie că erau împinși de la spate de șefi. Conform unor surse judiciare, totul ar fi pornit după ce procurorii anticorupție i-au adus la cunoștință lui Buzatu că este cercetat și suspect în alte cinci dosare de corupție. Cu dovezile pe masă, acesta decide să facă propriile denunțuri, în speranța că așa va rămâne cu o singură acuzație, cea de luare de mită și că va deveni, din suspect, martor denunțător în celelalte dosare. Astfel, Buzatu a povestit procurorilor modul în care se luau șpăgile și mai ales cine le lua. Ar fi vizați șefi din Consiliul Județean Vaslui aflați la conducerea instituției, fie că vorbim de cei care ocupă, la vedere, scaunele sau cei care conduc, din umbră, instituția, primari sau directori ai companiilor din subordine. De asemenea, Buzatu a povestit procurorilor anticorupție ce șpăgi se dau la angajarea în instituțiile aflate în subordinea CJ Vaslui, cine beneficiază de sumele de bani și cum se împart acestea. Vizate ar fi două astfel de instituții. Alte denunțuri făcute de Buzatu ar viza inclusiv nume mari din conducerea PSD central. Conform acelorași surse judiciare, baronul de Vaslui ar fi povestit, în scris, cine dă, cine primește și cum se împart șpăgile la București. Iată că perioada petrecută de Dumitru Buzatu în arest preventiv, fie că a fost vorba de arestul poliției ieșene sau de viața tihnită oferită de Peniteniciarul Vaslui, a dat și roade, într-un final, pentru anchetatori. Eventualitatea petrecerii unei perioade lungi și foarte lungi în spatele gratiilor, ca suspect și posibil condamnat în alte cinci dosare penale de corupție l-au determinat pe Buzatu să poarte discuții ample la DNA Iași, discuții care l-ar putea transforma, din suspect, în martor denunțător.

Odată cu denunțurile, Buzatu are șanse să scape de arestul preventiv

Această nouă acțiune a procurorilor explică, în cel mai clar mod posibil, încăpățânarea magistraților de a-l ține pe Buzatu în arest preventiv, având indicii clare că acesta are foarte multe informații. Ne amintim ce mari au fost zbaterile apărătorilor acestuia pentru a-l scăpa de măsura privativă de libertate. Trebuie spus că avocații au făcut tot ceea ce le-a stat în putere pentru ca clientul lor să se bucure de libertatea unei măsuri mai ușoare privative de libertate, dar nu au reușit lucrul acesta. Fiindcă, de fapt, procurorii vor să ajungă la comoara pe care o ascunde Buzatu și vorbim de milioane de euro. Rămâne de văzut ce decizii se vor lua luna aceasta, când judecătorii de drepturi și libertăți vor pune, încă o dată, în discuție prelungirea măsurii arestului preventiv sau înlocuirea acestuia. Odată cu denunțurile făcute de Dumitru Buzatu au apărut și pariurile: fostul șef al județului va scăpa de măsura privativă de libertate și, în sfârșit, după mai bine de 7 luni, va ajunge în brațele Anuței, bucurându-se de arestul la domiciliu sau, de ce nu, de măsura controlului judiciar. Totuși, fără recuperarea prejudiciilor făcute în timp de Buzatu, prin sistemul de zeciuială pus la punct de acesta, procurorii vor insista să rămână în arest. E posibil ca și avocații acestuia să fi contribuit la decizia lui Buzatu de a ciripi, mai ales că s-a convins și singur că partidul merge mai departe, iar Solomon deja încoronat baron de Ciolacu a preluat frâiele sistemului pe care l-a creat și care încă produce. Opulența în PSD se vede: sute de bannere pe străzi, ecrane uriașe la Conferința Județeană, bani strânși de la sponsori cu duiumul.

Întâlnire de taină între fiul baronului, Tudorel, și avocatul Atasiei. Cine este cel mai stresat la auzul veștii că Buzatu a ciripit

Tudorel Buzatu

EMOȚII… Tudorel Buzatu a fost văzut, ieri, în Vaslui, la o întâlnire cu avocatul din Iași, profesorul universitar Daniel Atasiei. Probabil discută implicațiile denunțurilor făcute de Buzatu senior sau l-a pus să aducă dovezile pentru a susține mărturisirile pe care le face în fața procurorilor. Interesant este și faptul că unii șefi de instituție au început să fie foarte stresați, chiar și primarul Vasile Pavăl care nu prea este în apele sale în ultima perioadă. Dovadă că s-a și retras din cursa electorală, iar una din instituțiile vizate de denunțuri este compania din subordinea CJ, SC LDP SA, unde director tehnic este chiar fiul său. În această companie, directorul general este nepotul nașului lui Dumitru Buzatu, Ioan Țibulcă, iar în lucru la DNA sunt două dosare. Unul vizează o licitație pentru bitum, câștigată de una din companiile lui Emil Savin. Deși între LDP și firma acestuia era un contract încheiat cu un preț, conducerea socității a ignorat totul (la ordinul lui Buzatu) și a luat acele materiale de construcții pentru drumuri de la o altă companie, prin încredințare directă, la preț dublu. La fel s-a procedat și cu betonul pentru șanțurile de la Drumurile Județene. Sunt primării care au făcut și au decontat din bugetele proprii acele șanțuri, iar banii i-a luat cine trebuie. Vremea Nouă va publica această nouă golănie făcută de șefii de la LDP, în edițiile viitoare, dar și la ce cămătari din Bârlad au ajuns banii luați spagă de unii șefi ai acestei companii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

22 COMENTARII

 1. Nea uzatu asta acu da in primire tot ca nu mai are nici polonic nici parte la prăjitură. Acu da tare cu ciocu i n primire ca asa la format partidul ala înainte de 89…. atenție nu 69 …. ca nea e uzat rău puțin pe toate părțile…. și cam parcat pe dreapta în afara carosabilului politic…. ca e uzat rău moșulică. Moșulică sifonaru e uzatu da și da tare trombonu .

 2. O sa mearga si Popica la puscarie impreuna cu socrul care s a imbogatit pe banii statului, lucrari contractate dand spagi si prin alte fraude?

 3. Se folosesc de biserica spagarii, merg si pozeaza langa Ignatie nenorocitii, spagarii, cred ca o scape de spuscarie! Mancav ar iadul si cancerul!

 4. Sa il urmeze tot Clanul PSD! La Barlad Feraru Cypinol, Bobeica CUP, Bouros, Solomon, Zara Buca Costel DGASPC, Tiron Cristina soagara nr. 1 de la pensionari, Solomon

 5. Peste declarații se aștern constant 2 nume
  Trifan Ciprian finul lui Solomon, care era la butoane la
  Consiliul Județean Vaslui și
  Solomon Adrian care căra sacoșele de la
  Cumătrul Farmazon Savin cu mercedesul lui
  Popica Eduard finul lui Solomon
  Cosa nostra de Bârlad – Cârja – Vaslui

  • Sapati, sapati! Trifan a fost suparat si a ciripit ptr ca Jupanul a ajutat la constructia casei directoarei de la muzeu iar el nu a primit cat trebuia. A uitat de sinecura grasa de la ADIV, Registrul comertului, CA-uri, proiecte etc (vezi declaratiile de avere ale sale din ultimii 9-10 ani). A uitat cu ce echipa de muncitori si-a facut apartamentul_firma de casa condusa de Rita Popescu, cand au lucrat acestia la apartamentul lui(cand executau lucrari la muzeu!), ce acte justificative are(nu poti spune ca a fost regie proprie la un apartament de 5 camere!). A uitat Trifan de bani returnati din proiecte-din banii primariilor-ADIV si multe altele. Sapati, sapati!

 6. Ldp vaca buna de muls! Poate povestiti cum Barsa facea an de an lucrari de reparatii de 500.000 de lei la ordinul lui Tutuianu. Si le facea in bataie de joc, profitul fiind de peste 80%

 7. Ce sa se sparga si cui,cine sa ii pedepseasca cand totul e o increngatura de relatii si spagi…sunt 30 ani de cand s a distrus toata economia si nu s a realizat nimic in loc,30 ani,o viata de om,cine sa ii pedepseasca cand toate au ajuns la mana lor?
  Gasesc o insulta si mai presus de asta ni se rade in nas cu acest circ,sa vii sa spui ca un proces de genul,in care asta are atea lovele si bunuri,din funtia si salariul de maimuta la CJ e insultator si pt ultimul om din satul Parpanita,cel mai sarac din toata Uniunea Europeana,si da e in jud Vaslui acest sat.

 8. Buzatu va scăpa doar dacă îi toarnă pe Paval si Ciupilan + 5 primari de comuna.
  Este conștientă toată clasa politica din județ ca dacă PSD câștiga la Bârlad la Vaslui și Husi trebuie sa câștige PNL sau Forță Dreptei

 9. Să ciripească tot banditul să spună și ce fetițe îi aducea Solomon de la Bârlad acum câțiva anișori acolo la cuibușorul de nebunii de la Vaslui

 10. Sa zica si de afacerile cu rromii… cu dezmembrarea CET, cu hotelul Europa, cu alte unitati comerciale. ,cu locurile de case pentru rromii din Birlad… sa scaoe judetul de cancerul de afaceristi cu spagi. .. Psd iste.

  • Te phenel cozom kara lilean tu ando mui!te phenel con parabdea o saro le gavrilesco,le halbasa,de acilo dilo!te phenel so manglea lestar o barbulescu.te phenel sea daptut buleando mui de gunoi so san!

 11. Sa cânte tot!
  Asa cum l-au dat în gat și părăsit.
  Sa spunem și ce șpagă a luat pentru ca sa numească parlamentarii de Vaslui!
  Sa-i tzatzie cursul și lui Paval cu toate ale lui!
  Canta Mitica, canta!

 12. Caracatița! Tot ce înseamnă politica în România ,înseamnă corupție dar de departe…PSD este fruntea( cel puțin în județul Vaslui).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.