spot_imgspot_img
spot_img
9.3 C
Vaslui
02-dec.-2023

Buzatu și-a găsit nașul! A încercat să fie suveran, duelându-se cu Porumboiu, omul care a scos Vasluiul în lume (VIDEO | FOTO)

- Advertisement -
NEBUNIE… Lui Buzatu i s-a urcat puterea la cap. Cu un comportament de stăpân, acesta a vrut să-l strunească pe omul de afaceri Adrian Porumboiu. Numai că a avut ghinion!

CONTRE… Nimeni nu ar fi crezut că o discuție între oamenii de afaceri din Vaslui, invitați de Camera de Comerț la o discuție cu autoritățile din Vaslui, poate degenera într-un scandal de proporții, provocat de președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, pe motiv că o parte dintre antreprenori nu-i recunosc statutul de “suveran” al județului. A bătut cu pumnul în masă precum boierii de altădată și a aplicat politica pumnului în gură la fel cum o face cu subordonații săi din partid sau din Consiliul Județean. Numai că a dat de o nucă tare, de Adrian Porumboiu, care, în numele tuturor oamenilor de afaceri, l-a pus la punct. La vorbele fostului mare arbitru și ale omului care a condus o afacere în agricultură de sute de milioane de euro, Dumitru Buzatu, șeful PSD, s-a încruntat, s-a răstit, ba chiar a lovit cu palmele în masă, însă degeaba, înterlocutorul său nu a făcut niciun pas în retragere. În timpul dezbaterilor, omul de afaceri Adrian Porumboiu a subliniat de mai multe ori faptul că statul român nu ajută cu nimic mediul de afaceri, ba mai mult, îi pune și piedici, a se vedea modul în care firmele acestuia au fost scoase de pe piață după ce APIA le-a dat o amendă uriașă de 16 milioane de euro. Din funcția de președinte al Consiliului Județean, Dumitru Buzatu i-a cerut să înceteze cu atacurile, pentru că statul nu e un sac fără fund, de unde să fie scoși bani. Numai că Adrian Porumboiu și-a argumentat în continuare logic afirmațiile, scoțându-l din pepeni pe suveranul nostru. Șeful PSD a confundat însă ședința oamenilor de afaceri din județul Vaslui cu ședințele de la Consiliul Județean, unde “soldățeii” săi de partid nu scot un sunet în timpul dezbaterilor.

Iată dialogul dintre “suveranul” Buzatu și “umilul” om de afaceri Adrian Porumboiu.

Adrian Porumboiu: Acest colocviu de azi nu se desfășoară sub auspiciile cele mai bune. E război, e inflație, sunt greve și foarte multe nemulțumiri. În aceste momente, mai mult ca niciodată, e nevoie de oameni luminați la nivel central, pentru ca ordinea să fie restabilită. Ori, nu există nicăieri în lumea asta un grad de satisfacție ridicat în rândul cetățenilor, acolo unde sănătatea nu este la locul ei, acolo unde învățământul nu este la locul lui (…). Eu nu cred că România nu are resursele necesare pentru a putea asigura salarii decente personalului din învățământ. Dacă vrem să avem o țară educată, cu cadre didactice care să poată să crească elevi, trebuie să plătim acei oameni. În schimb, la noi, în toate domeniile de activitate se fură ca la balamuc. Stau și mă întreb, politica cui o facem noi de vrem să cumpărăm submarine în loc să mărim salariile profesorilor? Ce politică o fi aceea de trebuie să ne înarmăm pentru un război despre care nu știm mare lucru? Suntem membri NATO, plătim 2,5% din PIB asigurându-ne partea asta cu înarmarea, însă înainte de toate trebuie să vezi ce fac oamenii acestei țări, cum se descurcă ei în aceste vremuri (…).Am umblat pe toate coclaurile acestui județ și pot să vă spun că Vasluiul are probleme. Până când nu se vor uita și la județul Vaslui și nu vor aloca fondurile de care, în mod urgent, este nevoie, aceste probleme vor continua să existe. Decât să plece oamenii să muncească în străinătate, mai bine să le asigurăm condiții încât să rămână aici. Mediul de afaceri românesc trebuie sprijinit, ceea ce nu se întâmplă sub nicio formă. Azi, dacă ai scos capul mai sus, dacă ai făcut ceva realizabil în mediul tău de activitate, vor avea grijă să te aranjeze cum vor dori, sau mergi pe cealaltă variantă, că nu ai încotro. Ori dai spăgile, ori te ia DNA-ul. Fiecare își alege alege drumul. Nu vrea să se înțeleagă că un mediu de afaceri prosper înseamnă bunăstare pentru întreaga societate (…). Dar până când nu vom avea o clasă medie puternică, până când mediul de afaceri nu va simți un sprijin real din partea statului și nu mitraliera la cap, nu vom face absolut nimic. Eu nu mă plâng, m-am luptat și mă lupt în continuare, am câștigat pe linie toate procesele pe care le-am avut cu statul, însă cei care comit tot felul de ilegalități sunt tot pe funcții. Ei nu pățesc nimic, ba mai mult, au salarii de 25.000 de euro pe lună, iar profesorii ies în stradă din cauza veniturilor foarte mici. Să vedem cum se descurcă o familie cu 4000 de lei pe lună, după ce își achită utilitățile și celelalte cheltuieli casnice. De asta spun că e o batjocură incredibilă, dar ea continuă.

Ionel Constantin: Camera asta mică din județul Vaslui, economico-financiar, este prima din România pe anul 2022. Camera asta mică, cu opt angajați. Nu primim de la bugetul de stat niciun leu și nici nu cerșim. Câștigăm proiecte, muncim pentru proiecte, avem oameni deosebiți…

Dumitru Buzatu: Vă opresc eu…Am venit aici să facem procesul statului?

Ionel Constantin: Eu nu fac procesul statului!

Dumitru Buzatu: Am venit să discutăm anumite aspecte ale vieții oamenilor…

Ionel Constantin: Eu nu fac proces cu statul și nu am făcut niciodată. Nu am acest drept, în primul rând!

Dumitru Buzatu: Păi…

Adrian Porumboiu: Dar nu trebuie să vorbim și despre stat, domnule Buzatu? 

Dumitru Buzatu: Domnule Porumboiu, putem să vorbim și despre stat, că suntem liberi. Am înțeles că ăia care nu au dat șpăgile i-au luat DNA-ul și pe ăia care au dat, nu i-a luat. Înseamnă că noi suntem ăia.

Adrian Porumboiu: Vedeți că ați înțeles greșit! 

Dumitru Buzatu: Mă văd obligat să încercăm să revenim la subiectul pentru care ne-am adunat aici! Nu ne-am adunat ca să facem, să vorbim despre …Sunteți sindicaliști de acuma? Eu am făcut sindicate, am lucrat în treaba asta, am fost în comisiile parlamentare care au făcut legile astea, am lucrat la primele legi de salarizare a profesorilor. Lăsați-mă și pe mine, oleacă, să știu pe ce lume mă aflu! Haideți să vorbim despre problemele pentru care ne-am adunat aici! Dacă vorbim despre ele, vom vedea și care este atribuția statului, dar dacă noi credem că statul are rolul de a ne aduna aici ca să ne dea bani, atunci eu cred că e o concepție greșită

Adrian Porumboiu: La mine s-a referit domnul Buzatu, în legătură cu DNA-ul, dar eu n-am făcut aluzie la dumnealui sau la altcineva. Am spus doar că dacă dai șpagă, te ia DNA-ul, dacă nu dai șpagă, ți-a căzut afacerea. Punct! Și e adevărat, pentru că am trăit treaba asta! Despre asta e vorba, de ce vă supărați? M-am referit cumva la dumneavoastră?

Dumitru Buzatu: Nu mă supăr, dar vreau să înțeleagă oamenii ăștia ceva! Vreau să le dăm posibilitatea acestor oameni să spună ceva. Nu sunt apărător al instituțiilor statului. Eu sunt ales de oameni, de 30 de ani, ca să-i reprezint în instituția statului și fac treaba asta cum trebuie, pentru că altfel nu mă țineau 30 de ani aici.

Adrian Porumboiu: Asta o spuneți dumneavoastră 

Dumitru Buzatu: Nici dumneavoastră nu dețineți monopolul voturilor

Invitată din sală: Noi am venit aici cu alte probleme. Vă rog!

Dumitru Buzatu: Nu pe mine să mă rugați, doamnă. Nu pe mine, că eu am intervenit în favoarea dumneavoastră, dacă cumva ați înțeles lucrul ăsta! Să aducem dezbaterea pe făgașul ei și nu-mi faceți mie observații!

Edi Popica îi ia apărarea stăpânului Buzatu, însă un pic cam neinspirat

La un moment dat, în discuție se antrenează neinspirat și fostul copil de mingi al lui Dumitru Buzatu, ajuns după căsătoria cu fiica omului de afaceri Emil Savin de la Transmir, un soi de politician-antreprenor. Iată intervenția acestuia:

Eduard Popica: Am ținut să fiu și în anul acesta alături de Camera de Comerț și Industrie Vaslui pentru că, în pofida doctrinei pe care o reprezint, a Partidului Social-Democrat, eu sunt un apropiat al oamenilor de afaceri. Vreau să cred că mereu i-am susținut, mereu i-am ajutat, însă, așa cum am auzit puțin mai devreme că spunea domnul președinte Porumboiu, ar trebui să ne uităm în urmă, la faptul că, cândva, am promis anumite aspecte oamenilor, iar acum ar trebui să ne întrebăm dacă le-am onorat sau nu…

Adrian Porumboiu: Nu m-am referit la voi, direct, aveți o problemă…

Eduard Popica: Ați vorbit de parlamentari și eu sunt parlamentar

Adrian Porumboiu: Dacă ești parlamentar, fii parlamentar. Tu ești parlamentar? Nu ți-e rușine? Tu nu ești parlamentar! Ce faci ca parlamentar? Te duci la Parlament și-ți încasezi banii, asta faci! Familia ta a fost crescută de mine! Unde a lucrat taică-tu 25 de ani?

Eduard Popica: Tatăl meu a prestat niște servicii pentru care era firesc să fie plătit

Adrian Porumboiu: E o rușine că ești deputat! Te iei tu de ce spun eu? Eu nu m-am referit nici la tine, nici la PSD Vaslui! Dacă nu ai minte să înțelegi la nivel macro… Ești parlamentar, pe dracu. Știm toți cum ai ajuns parlamentar și punct! Ai ajuns tu să comentezi ce spun eu?

Ionel Constantin: Vă rog să încetați această polemică

Adrian Porumboiu: Eu am spus ceva la nivel macro și el s-a…

Eduard Popica: Spuneați că oamenii de afaceri nu sunt sprijiniți la nivel parlamentar.

Adrian Porumboiu: Nu!

Eduard Popica: Eu vă spun că interacționez cu oamenii de afaceri și prin cât putem noi, legal, să facem, îi susținem!

Adrian Porumboiu: Domnule Popica, putem vorbi cu calmitate? Când am primit sancțiunea de 17 milioane de euro, care s-a dovedit a fi nedreaptă, ai făcut dumneata ceva?

Eduard Popica: Dar nu era în atribuțiile mele…

Adrian Porumboiu: Erai dumneata, domnule, cum îți spune, Stărică (n.r. Irinel Stativă). Doamne, Dumnezeule…

Dumitru Buzatu, bătând cu palmele în masă: Mie nu-mi place deloc treaba asta!

Adrian Porumboiu: Domnule Buzatu, nu țipa la mine, că nu ești pe moșia ta aici!

Dumitru Buzatu: Lasă-i să-și spună cuvântul!

Adrian Porumboiu: Să și-l spună, dar să nu mă jignească!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

12 COMENTARII

  1. Toti o apa si-un pamant. Dar porumbelul care i-a scapat lui… Porumboiu 🙂 e, totusi, epic: „Ori dai spăgile, ori te ia DNA-ul!” 100% CORECT!

  2. Cred ca voi sunteti nebuni cu poll data iei de care tot unele persoane cred ca exista la Vaslui.
    Toata lumea are masina ptr fiecare membru de familie,telefoane ultimul model,masini care mai de care mai scumpe,tot ce vor copii jucarii si haine.
    Pai doamnele nu le vezi decat coafate si schimbat e in fiecare zi haine scumpe.
    Vasluieni si fuduli si avuti.

  3. Nu o fi Buzatu vreun momument de corectitudine dar nici cu patronul de la Rahova de Vaslui nu mi-a rusine! A uitat cand participa la partide de poker, joia in hotel, cu tot felul de dubiosi din tara, insotiti de tot felul de cocote? Sau cum a reusit sa puna mana pe Agrocomplex cu sprijinul lui Ioan Avram Muresan, politician si el de altfel? Ori de manevra pe care a facut-o cu georgianul de la la Trans Oil cand a vrut sa dea teapa mai multor banci inventand o cesiune de actiuni, care in final a prejudiciat toti proprietari de terenuri care isi dadusera pamantul in arenda catre firmele lui?

  4. Au dat-o în dușmănie acum ?! Dar când erau tovarăși de combinații, când toate mergeau bine , nu se certau . Județul Vaslui o sa rămână polul sărăciei ptr totdeauna viitorul este sumbru cu astfel de oameni de afaceri și politicieni corupți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.