Buzatu si-a pus medicii în cap dupã un discurs anti-mascã fix în ziua cu cele mai multe noi cazuri de coronavirus

Dumitru Buzatu

Presedintele Consiliului Judetean Vaslui , Dumitru Buzatu, s-a dat din nou în stambã la nivel national, fix în ziua în care România a înregistrat, conform raportului oficial al autoritãtilor, cel mai mare numãr de cazuri noi de infectare cu coronavirus, aproape 3.000. Seful PSD Vaslui si-a exprimat scepticismul cã masca îl poate proteja de COVID, dar a recunoscut cã o poartã, ca sã nu parã cã are o atitudine sfidãtoare la adresa celor care cred în aceste mãsuri de protectie. Discursul lui Buzatu a fost imediat taxat de medicul Radu Tincu de la Spitalul Floreasca din Capitalã, care a afirmat cã declaratii precum cele ale sefului PSD Vaslui cresc si mai mult gradul de dezorientare în rândul populatiei.

“Am si protestat împotriva simplitãtii unor mãsuri aplicate si, în special, împotriva acelor mãsuri care, dupã cum se vede, nu ne-au protejat foarte tare. Cã purtarea excesivã a mãstilor, inclusiv în somn, nu a dus la rezolvarea infectãrii cu virusul respectiv”, a declarat Buzatu. Întrebat ce mãsuri a luat pentru a se proteja de virus, presedintele CJ Vaslui a replicat: “Aplic si eu mãsurile comune. Folosesc dezinfectante, nu stau chiar… am folosit si masca dacã mã duc la adunãri sau dacã intru în magazine. Pentru cã nu cred cã mã poate proteja eminamente, dar tin cont de oameni si nu vreau sã îi jignesc adoptând o atitudine sfidãtoare la adresa lor”. 

“Astfel de iesiri cresc gradul de dezorientare în rândul populatiei” 

Discursul lui Dumitru Buzatu a fost imedia taxat de medicul Radu Tincu, de la Spitalul Floreasca, care a atras atentia cã iesiri ca cele ale sefului PSD Vaslui nu fac decât sã creascã gradul de dezorientare în rândul populatiei. “Pandemia si pierderea controlului, însãsi aceastã scindare a societãtii în care sunt tabere pro si contra mãsurilor nu fac decât sã creascã gradul de dezorientare într-un moment în care mai putem face ceva. Chiar dacã se vor institui mãsuri severe de carantinã este nevoie de douã-trei sãptãmâni ca sã poti stinge un focar”, a precizat medicul, care a subliniat cã nicio voce autorizatã din sistemul medical nu a spus cã masca va opri pandemia, ci cã este o mãsurã de protectie care poate reduce transmiterea virusului.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ