2.1 C
Vaslui
29-nov.-2022

Buzatu si-a scos interlopii la bãtaie!

- Advertisement -

HULIGANII ROSII, ÎN ACTIUNE!

BÃTÃUSII DE LA PSD Fiul lui Dumitru Buzatu, Tudor, si secretarul general al PSD, Ciprian Trifan, sunt acuzati de un grup de tineri care împrãstiau pliante PDL, în noaptea de marti spre miercuri, de sechestrare de persoane, loviri, amenintãri si alte fapte penale. Cei doi, ajutati si de alti pesedisti identificati de tinerii agresati ca fiind Edi Popica, unul dintre liderii tineretului PSD, si Dan Chirvase, fostul sef al ITM din perioada guvernãrii pesediste, ar fi umblat prin Vaslui, în toiul noptii, pentru a depista echipele de campanie ale PDL, care puneau materiale electorale în cutiile postale. Nu mai putin de cinci tineri au fost loviti si sechestrati pe strãzile din Vaslui, o adevãratã vânãtoare de oameni, cum numai în filme se vede. „M-au pus sã sun pe unul dintre colegii mei si mi-au spus sã dau telefonul pe difuzor, sã audã si ei ce vorbesc cu colegul. Stãteam ghemuit în fata magazinului Valicrist, pãzit de doi oameni pusi de Buzatu Tudor, mã temeam sã nu mã mai loveascã”, a declarat unul dintre tinerii atacati de gasca lui Buzatu jr.

Mãrturiile tinerilor bãtuti de gasca lui Buzatu jr. sunt cutremurãtoare. În jur de zece tineri, împãrtiti în echipe de câte doi, erau în noaptea de marti spre miercuri prin Vaslui, pentru a împãrti materiale electorale ale PDL. Tinerii aveau sarcina de a pune materialele în cutiile postale, lucru care se practicã în toate campaniile electorale. Era cam 2 noaptea, când în oras a pornit o adevãratã vânãtoare de oameni, orchestratã de fiul lui Dumitru Buzatu, Tudor, dar si de alti lideri din PSD, cum sunt Ciprian Trifan sau Eduard Popica.

Vânãtoarea de oameni a început la Buium

Iatã ce povestesc martorii acestor scene incredibile: „Terminasem de împãrtit o parte din pliantele pe care le aveam asupra mea, eram în zona Nord, la unul din turnuri. Eram într-o echipã cu prietenul meu, Toderascu. Am iesit în apropiere de Buium si am fãcut câtiva pasi, când am vãzut cã se nãpustesc asupra mea. „Ce faci, mã? Ce e cu hârtiile astea asupra ta?”, m-au întrebat. Colegul Toderascu a fugit, si-a dat seama cã vom fi luati la bãtaie, ne înjurau de toti mortii. L-am recunoscut pe unul zis <<Panda>>, am aflat cã-l cheamã Eduard Bârsã, mai stiam si de Eduard Popica, un tip înalt, de pe la PSD, si pe Tudor Buzatu, era si el de fatã. Am încercat sã fug spre blocuri, în spate, dar a venit unul mic, cred cã era Tudor, si mi-a dat un picior de m-a lipit de un bloc. Pe urmã, Popica asta a venit si mã tinea, îmi dãdea si cu pumnul, dãdeau toti, în coaste, mi-au tras si un pumn în fatã. Si <<Panda>> ãla m-a lovit. M-au urcat cu forta într-un Logan MCV, avea numãrul VS 11 BEF, albastru închis cu geamuri fumurii, si au sunat pe cineva sã spunã cã venim la Valicrist. Aveau multe pliante, cred cã loviserã mai multi colegi de-ai mei si le confiscaserã materialele. În masinã, nu m-au mai lovit. Erau porniti, spuneau, sã prindã pe toti colegii mei care împãrteau pliante prin oras. Cred cã Popica era la volan, este un tip masiv, îl tin minte. Mã tot întrebau de ce împart pliante, mã înjurau mai toti. Tudor Buzatu era de fatã, el era mai calm, ceilalti erau nervosi tare. M-au dat jos la Valicrist, la magazinul acela non-stop din piata Vidin, si doi au rãmas sã mã pãzeascã, m-am ghemuit, mã gândeam cã mã vor lovi din nou. La Valicrist m-au dus si în gangul alãturat, erau acolo si alti colegi de-ai mei. Mi-au spus sã-mi chem si ceilalti colegi, în special pe Elvis Arcãleanu, cel care coordona echipele de teren. Mi-au spus sã pun telefonul pe speaker, sã audã ce vorbesc, nu aveam voie sã sun pe altcineva, nici la politie, nicãieri, mã înjurau si mã amenintau. În timpul acesta, eu nu le-am spus nimic, desi mã fãceau în tot felul. Mi-au luat si rucsacul în care aveam pliantele, am crezut cã-l iau de tot, dar pânã la urmã mi l-au dat, dar m-au obligat sã golesc totul, am aruncat toate pliantele în Loganul în care m-au urcat cu forta. Am mers cu totii, pe urmã, erau vreo 10-12 din partea lui Tudor Buzatu, în fatã la Camera de Comert, unde s-au petrecut alte fapte grave”, spune Ion Alin Postelnicu. Acesta a identificat, printre masinile implicate în evenimentul din noaptea de marti spre miercuri, o masinã Peugeot, cu numãrul VS 73 APC, care stationa ieri în spatele Bãncii Nationale, acolo unde tine masinile Consiliul Judetean.

Bogdan Dima: „M-au umplut de sânge si m-au trântit pe jos.”

Pentru Bogdan Dima, momentele prin care a trecut în noaptea de marti spre miercuri nu vor fi uitate prea curând. „Coboram din zona Copou, unde fusesem sã pun pliantele în cutiile postale, trebuia sã mã întâlnesc cu colegii mei. Mergeam pe Donici, spre Camera de Comert, iar pe partea cealaltã erau trei bãieti. La un moment dat, s-au apropiat de mine, m-au prins de haine si m-au târât spre întuneric, lângã un bloc, unde au început sã-mi care pumni. M-au lãsat în pace când au vãzut cã-mi curge sânge din nas si din buzã. M-au întrebat de ce împart pliante noaptea, dupã care iar m-au mai lovit si m-au dus în fata magazinului Valicrist. Eram cinci colegi de toti, ne tineau ca niste prizonieri acolo, masina Logan MCV cu numãrul BEF era parcatã pe trotuar chiar în fata magazin. Ne înjurau, ne amenintau în toate felurile, nu aveam voie sã vorbim la telefon, ne confiscaserã si telefoane. Pe noi, care ne bãtuserã deja, nu ne-au mai lovit, dar ne înjurau. Un coleg l-a sunat pe Elvis Arcãleanu, care era în Zona Industrialã, si i-a cerut sã vinã la Camera de Comert. Pe mine si pe un alt bãiat ne-au suit fortat în masina aceea MCV, pânã la Camera de Comert, pe restul i-au dus fortat pânã acolo, cam 100 de metri mai la deal de magazinul Valicrist. La Camera de Comert au sãrit si l-au înjurat pe Elvis, l-au bãtut si înjurat, erau vreo 10-12 din cei care ne tineau ca prizonieri. Unul, cred cã <<Panda>>, l-a lovit pe Elvis cu sticla de suc în cap, i-a dat de douã ori, ceilalti ne înjurau. M-am urcat la un moment dat în masina lui Arcãleanu si asa am scãpat”, reclamã tânãrul Dima.

Elvis Arcãleanu, prins, lovit si înjurat în fata CCIA. Trifan si Buzatu jr. erau de fatã

Florin Codrin Paga a vãzut lucruri incredibile în noaptea respectivã. „Eram pe teren, în Zona Industrialã, cu Elvis Arcãleanu, el coordona echipele din oras. Pe la 2 si un sfert, Elvis a primit telefon de la colegi cã au fost retinuti de niste tipi de la PSD (cel care a sunat era Alin Postelnicu, n.r.). Un singur bãiat, Toderascu, scãpase, restul au fost vânati prin oras si adusi cu forta la Valicrist în fatã, fuseserã si bãtuti, unii, erau de la PSD cei care i-au agresat. Pe Postelnicu stiu cã l-au prins si bãtut la Buium, trebuia sã se întâlneascã cu Dima la Valicrist sã-i mai dea niste pliante. Pur si simplu, ca pe timpul legionarilor, l-au ridicat de pe stradã si l-au urcat într-un Logan, VS 11 BEF, l-am vãzut si eu atunci noaptea. La un moment dat, pe telefonul unuia dintre colegii mei a rãspuns Tudor Buzatu, care ne-a spus sã venim la Camera de Comert, a recunoscut si când ne-am vãzut cu el, a spus cã el ne sunase si ne chemase acolo. La Camera de Comert erau mai multi pe care-i stiam de la PSD: Tudor Buzatu, Eduard Popica, Gheorghe Chirvase, Eduard Bârsã, zis si <<Panda>>. Era si Ciprian Trifan pe acolo, toti erau foarte nervosi si ne înjurau, ne-au confiscat toate pliantele, ne-au pus sã deschidem portbagajul la masini si ne-au luat toate materialele. Elvis Arcãleanu a fost lovit cu o sticlã de suc în cap, de douã ori, mi se pare cã de cãtre <<Panda>>, în timp ce Chirvase l-a înjurat si scuipat. Ne-au confiscat telefoanele si ne înjurau în tot felul, parcã erau turbati. Dupã ce si-au bãtut joc de noi în fel si chip, ne-au dat telefoanele si au zis sã mergem acasã. Imediat, am sunat la Politie si am cerut ajutor, le-am spus ce s-a întâmplat. Au fost mai multe masini cu care erau agresorii nostri, era masina aceea BEF, mai era un Peugeot 73 APC, mai multe, nu am retinut toate numerele. Stiu cã pe Bogdan Dima l-au urcat în masinã si au spus cã vor sã-i prindã pe toti colegii mei care împãrteau materiale în oras. Tudor Buzatu ne înjura, cã suntem oamenii lui Bãsescu, de ce împãrtim pliante din acelea prin oras. Ciprian Trifan era si el nervos, ne înjura pe toti, am vrut sã-l filmez, dar mi-a luat telefonul din mânã si a zis cã-mi scoate toti dintii din gurã dacã îndrãznesc sã-l filmez”, spune tânãrul Paga.

Cinci tineri agresati de Buzatu si Trifan au depus asearã plângeri la Parchet

În total, din cei zece tineri care împãrteau pliante cu PDL, cinci au fost agresati si loviti, urcati cu forta în masinile haitei pesediste, înjurati si scuipati de tot felul de interlopi. Toti cei cinci au fãcut documente ieri, au mers la medicul legist si au depus plângeri la Parchet. Este un fapt de o agresivitate fãrã precedent, care demonstreazã cã tupeul celor din PSD nu are limite. Este cel putin curios cum, într-un oras în care noaptea, teoretic, patruleazã masini de la Politia Municipalã, Politia Localã sau Jandarmi nimeni nu a vãzut vânãtoarea de oameni care se petrecea în oras sub nasul atâtor organe plãtite sã protejeze cetãteanul. Sã fi fost informati cã Buzatu jr. face ordine în oras si de aceea nu a intervenit nimeni? Mai grav este cã în tot scandalul sunt implicati tineri din PSD care au functii importante în partid, cum este cazul lui Trifan, numãrul trei în PSD, secretar general al partidului. Cu totii vor trebui sã dea explicatii pentru faptele lor, mai ales cã vorbim de sechestrare de persoane, lovire, amenintãri si alte fapte pedepsite cu ani grei de închisoare. L-am contactat seara trecutã pe Trifan pentru a-l întreba ce crede despre acest scandal. „Sã fim seriosi. Nu mã implicati pe mine în asa ceva. Eu înteleg cã se cãlãreste un subiect, dar nu permit asa ceva. Nu am fãcut eu nimic din ce-mi spuneti. Nu sunt de la USLA si nu particip la astfel de treburi. Nu i-a bãtut nimeni. Nu recunosc nimic”, asta a fost reactia lui Trifan, prins cu musca pe cãciulã în acest scandal, care ar putea sã-i ducã dupã gratii pe adevãratii vinovati. Politia are obligatia, desi se tem sã ia mãsuri fiind vorba de fiul lui Dumitru Buzatu, sã aplice legea în acest caz grav de încãlcare a legii. Niste tineri au fost bãtuti, scuipati, urcati cu forta în masini, care apartin probabil unor institutii. Se spune cã una dintre masini ar fi si un Megane, posibil sã fie vorba de vreo institutie, rãmâne de vãzut. Nici Dumitru Buzatu nu a rãspuns la telefon, ieri, când am încercat sã aflãm si punctul de vedere al Domniei sale. Este mai mult decât evident cã o persoanã importantã din PSD, posibil Buzatu, a comandat aceastã vânãtoare de oameni, cum nu s-a întâmplat niciodatã în judetul Vaslui, dupã 1989.

Politia tace mâlc, desi cunoaste detaliile scandalului..

„În urma cererii dumneavoastrã din data de 06.06.2012, prin care solicitati informatii privind o sesizare primitã la numãrul de urgentã 112 în noaptea de 05/06.06.2012, vã informãm urmãtoarele:

În noaptea de 05/06.06.2012, la ora 01,35, la numãrul de urgentã 112 a fost primitã o sesizare din partea reprezentantului unui partid politic cu privire la faptul cã doi simpatizanti ai formatiunii politice au fost agresati de patru tineri care sunt membrii unui alt partid politic.

Pãrtile vãtãmate afirmã cã în timp ce se aflau în apropierea Pietii Vidin din municipiul Vaslui au avut un conflict cu un grup de tineri. Dupã incident s-au deplasat la sediul partidului politic si au apelat numãrul de urgentã 112.

Politisti din cadrul Politiei municipiului Vaslui s-au deplasat la fata locului si au condus la sediul unitãtii persoanele cã afirmã cã au fost agresate. Acestora li s-a adus la cunostintã faptul cã în cazul infractiunii de lovire sau alte violente, actiunea penalã se pune în miscare la plângerea prealabilã a persoanei vãtãmate.

Pânã în prezent, la Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui nu au fost primite plângeri din partea persoanelor implicate în incident” – comunicat de presã al IPJ Vaslui

Buzatu – în legãturã cu interlopii din Vaslui

„Panda”, cel despre care tinerii agresati spun cã ar fi lovit mai multe persoane este dintre apropiatii lui Alis Gentimir. Se pune, în aceste conditii, întrebarea: a cerut Buzatu jr. un comando de la interlopii orasului, pentru a demonstra cine este stãpânul judetului? Vom afla în zilele urmãtoare cine sunt persoanele implicate în scandal si le vom da publicitãtii numele, pentru cã astfel de atitudini nu sunt permise într-un stat care se doreste civilizat. De mentionat pentru astfel de actiuni, un alt interlop, Gabi Ciprian Gentimir, poreclit „Schiopu”, a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru lipsire de libertate în mod calificat. Gabi Ciprian Gentimir a fost trimis în judecatã sub acuzatia de lipsire de libertate în formã calificatã si tentativã de viol. El a fost acuzat cã, în noaptea de 21 spre 22 iulie 2008, a sechestrat o tânãrã de 21 ani într-un taxi si a încercat s-o violeze. Pentru cã s-a opus, conform primelor declaratii, tânãra a fost bãtutã si arsã cu tigara, fiind aruncatã mai apoi din masinã.

Iatã ce nu vrea Buzatu sã ajungã la vasluieni

Acesta este pliantul care a stârnit furia pesedistilor. Domnule Buzatu, existã ceva neadevãrat în ceea ce scrie aici? Sau nu-ti convine sã afle vasluienii realitatea?


- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Poveste adevarata! Doua Mercedesuri de câteva zeci de mii de euro bune blocate in parcarea Consiliului. Unul al junelui Buzatu, altul al consilierului Ghetu (se pare ca ambii au dragan de marca). Tudor ii recomanda lui Ghetu sa faca și el curat în parcare, ca doar e mana dreapta a șefului si sa nu mai permita accesul tuturor săracilor de angajați cu dacii ca nu dau bine și blocheaza ieșirea în trombă a mașinilor scumpe. Zis și făcut, prin cine știe ce influente le are asupra mai marelui județului domnul consilier, a doua zi au fost înlocuite toate cartelele. Angajații care vin de la Cuca Macaii stau și caută ca prostii locuri de parcare, șmecherii cu locuri la umbra.

    Vorbe se aud și prin birouri cum au început sa aibă probleme cei care au suprat-o pe Nuta de când a venit consilierul pe acolo. Cica ea s-a plâns cum i-au făcut alții viață grea, iar el i-a promis ca prietenii lui din copilărie care acum li s-au albastrit ochii(apropo oare ce mai face unchiul lui, Mărinica Zarnescu?) îl vor ajuta să-i înfunde pe unii ușor (astea sunt doar vorbe, nimic concret, doar ca se vorbește tare de se aude pe fereastra).
    Tot vorbe de prin birouri ar fi ca ambii vicepreședinți și-au schimbat mașinile. Și nu dacii cum au simplii dangajati, mașini serioase care ating suta (de mii)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.