spot_img
22.2 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

Buzduganii de la Huși și-au găsit nașul la Bârlad: deși au făcut scandal au rămas fără loc în Bâlci!

- Advertisement -
CIRC… Membrii celor două familii Buzdugan, cu state vechi în lumea iarmaroacelor, s-au apucat să își revendice de pe poziții amenințătoare locurile considerate bune în bâlci, cu vad comercial dar au rămas pe dinafară!

ÎNFIERBÂNTAȚI… Scandal, țipete și amenințări în marginea Bârladului, la Obor, unde pe 20 august a fost deschiderea bâlciului tradițional. Motivul circului s-a iscat de la împărțirea terenului pe care urma să fie amenajate mașinăriile de distracții și, respectiv, standurile cu kitsch-uri. Doar că ei au venit mai târziu decât era cazul și au rămas pe după gardul Bâlciului, nemaifiind locuri. „Având în vedere că și terenul pe care se desfășoară activitatea în Bâlciul Bârladului, nu este favorabil pentru toate instalațiile, DAPPC a făcut o triere a acestor utilaje, pentru a evita un accident tehnic”, a precizat administrația Oborului Bârlad. Ca urmare, frații Buzdugan au găsit pretext pentru a face scandal. Jandarmii și-au făcut datoria, au aplanat conflictul și urmeză să asigure pe toată perioada desfășurării Bâlciului, împreună cu Poliția Națională și Locală, liniștea comunității, care are bucuria de a participa la Bâlciul Anual. De asemenea, pentru prima dată după atâtea scandaluri ale Buzdudganilor, în Obor este acum liniște și distracție, datorită organelor competente care supraveghează ca decizia CLM Bârlad, privind excluderea scadalagiilor de pe teritoriu Bâlciului să fie aplicată fără nicio milă!

Bâlciul de la Bârlad a început duminică, 20 August, iar , „buzduganii” s-au apucat să-și facă încălzirea, printr-un circ de pomină pe terenul din marginea Bârladului, unde primăria și DAPPC organizează evenimentul. Împărțirea suprafețelor pe care fiecare să își amenajeze utilajele de distracții sau spațiile comerciale, nu s-a putut face cu vorba bună, Buzduganii nu au mai găsit loc pentru a-și amenaja acareturile cu care fac ei „afacerea”. Și s-au apucat, dis de dimineață de scuipat, de ponegrit și au amenințat în fel și chip pe oamenii care aveau deja locul luat, precum și pe cei din conducerea DAPPC-ului! Mai mult, „buzduganii” voiau să sară și la bătaie. Oamenii care lucrau în bâlci la utilitățile ce trebuie asigurate unui asemenea loc în care vin mii de persoane, s-au speriat. „Doamne ferește, dar ce fel se înjură, ce urât vorbesc. Noi ne-am dat deoparte, mai ales când au apucat să se amenințe. Au venit imediat jandarmii, care au început o ceartă sănătoasă cu Buzduganii!”, au povestit martorii.

Jandarmii s-au descurcat de minune: i-au amendat serios pe Buzdugani, care au și plecat!

Jandarmii vasluieni au confirmat scandalul din Bâlci și au spus că vor fi prezenți în fiecare zi la Bârlad, împreună cu polițiștii naționali și locali, pentru a asigura liniștea în Oborul plin de distracție acum!

„La data de 20 august, Jandarmeria Vaslui a fost sesizată, cu privire la producerea unui scandal, în municipiul Bârlad, în zona destinată organizării Bâlciului anual. Am fost imediat prezenți la fața locului și am constatat că s-au luat la ceartă frații Buzdugan, din Huși, cu comercianții și cu conducerea DAPPC, pentru că nu mai aveau loc unde să-și pună utilajele pentru distracție! Scandalul era unul serios, cei doi Buzdugani fiind în afara locului unde este bâlciul, iar noi am aplanat conflictul! Cei doi au fost amendați unul cu 200 de lei și unul cu 600 de lei, pentru provocare și participare la scandal, adresând injurii și cuvinte jignitoare”, au declarat reprezentanții Jandarmeriei Vaslui. Aceștia au transmis și câteva recomandări privind participarea la Bâlciul Anual:

  • Nu trebuie ca oamenii să se implice în conflicte de orice natură!
  • Să respecte indicațiile forțelor de ordine și ale organizatorilor
  • Cei care au copiii cu ei, să îi supravegheze atent!
  • Pentru orice problemă de orice natură și situație, să apeleze cu încredere la patrula Jandarmeriei Vaslui!” au transmis reprezentanții Jandarmeriei Vaslui.
- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. Cine s de fapt Buzduganii de la Husi? Cred că totul le aparține? Lăsați că poate anul asta o sa o ia in gura și la Vaslui! Și a saturat lumea de tupeul jegos ce l arată! Sa și vadă de pătratică lor , că este mai bine!

    • Unde sa si-o ia in Vaslui? Prietene, deja au inchiriat terenul in Vaslui. Primaria si autoritatile nu pot sa le faca nimic. O sa fie la fel ca la anul trecut.

  2. Nu-i nimic. Le ramane buzduganilor mai mult timp ca sa-si pregateasca balciul privat din Vaslui. Timp de 1 an primaria Vaslui nu a reusit sa gaseasca un teren pentru amplasarea balciului, asa ca buzduganii o sa organizeze din nou balci privat in aceeasi locatie ca si anul trecut. Ca la noi la nimeni. Cand e vorba de tiganeala, apoi atunci sa fie maxima. Multumim autoritatilor locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.