Ca să vezi! Leneșul deputat Stativă a devenit mentor, luându-l ucenic pe Edi Popica (VIDEO)

Irinel Stativă și Eduard Popica

REPETENȚI… Edi Popica se pare că și-a găsit maestrul. Veteranul Irinel Stativă de la PSD s-a oferit „să-l călăuzească” pe tânărul deputat în activitatea sa parlamentară, având în vedere vechimea sa de peste 10 ani în legislativul României. Chiar dacă până acum a cuvântat doar vreo 10 minute de la tribuna Parlamentului, bătând toate recordurile negative în materie de activitate parlamentară, obedientul Stativă simte nevoia să fie profesor. Și cum la orizont a apărut și ucenicul, acesta s-a oferit să-i fie mentor. Cu o medie de 30 de secunde vorbite pe an în Parlament, dacă scădem jurământul de credință, Stativă nu s-a sfiit să-i dea lecții în public, unde a vorbit de vasta sa „experiență de parlamentar”. În acest context a și spus că se oferă să-l „călăuzească pe cele mai bune drumuri ale parlamentarismului”, pe Edi Popica. Și această afirmație nu a fost făcută în shaormerie, ci într-un cadru oficial.

În prima ieșire publică în 2021 a deputatului PSD Irinel Stativă, acesta a făcut anunțul anului de la Bârlad. Sătul să mai fie criticat pentru slaba sa activitate parlamentară, în cele trei mandate consumate la Camera Deputaților, trântorul lui Buzatu râvnește la borcanul cu miere al înțelepților. Vrea să fie și el îndrumător, după ce și-a câștigat notorietatea nu în Parlament, așa cum ar fi trebuit, ci în Shaormeria lui Mustafa, după scandalul xenofob din Centrul vechi al Bucureștiului. La lansarea cabinetului parlamentar al proaspătului deputat Edi Popica, Irinel Stativă, considerându-se de acum un veteran în politica vasluiană, a simțit nevoia să declare că-și dorește un ucenic pentru a-i împărtăși din vasta sa experiență acumulată în cei peste 10 ani de Parlament, unde a reușit o performanță unică și anume de a lua cuvântul de la tribuna oficială timp de 10 minunte. „Edi Popica știe foarte bine problemele județului și cu ajutorul celor de la Consiliul Județean  și al domnului  președinte  al partidului (Buzatu – n.r.) , cred că vom face lucruri frumoase pentru județ și are toată susținerea noastră, a celor care mai avem câte un pic de experiență, în a-l călăuzi pe cele mai bune drumuri ale parlamentarismului”, sună anunțul pompos făcut la acest eveniment. Firesc este să ne punem următoarea întrebare: De ce vrea domnul Stativă să-l inițieze pe Edi Popica în arta „parlamentarismului” și nu în cea de parlamentarisme.

Stativă i-a fost profesor lui Popica și în liceu! De aici probabil i-a răsărit ideea de a-i fi mentor

Nimeni nu a bănuit până acum calitățile de profesor ale lui Irinel Stativă, dar nici dorința acestuia de a împărtăși din experiența sa unui învățăcel. Tot din discursul său triumfal, de la lansarea cabinetului colegului său, am aflat că deputatul, înainte de a fi parlamentar, a fost și profesor de liceu, iar Popica i-ar fi fost chiar elev. «La mulți ani, Edi ( n.r. lansarea cabinetului a coincis cu ziua de naștere a deputatului) și felicitări pentru  frumosul cabinet parlamentar deschis (sic!). Aș vrea în primul rând să-l felicit,  că la o vârstă așa tânără, are o experiență de viață foarte bogată și o experință la superlativ, ceea ce pentru Partidul Social Democrat este un câștig. Am venit aici să-l încurajez, să rămână același Edi pe care-l știm dintotdeauna și  a dovedit până acuma că „urcatul la cap”, după cum ar spune domnul președinte (Buzatu – n.r.), nu l-a atins încă și sperăm să nu-l atingă în continuare, să rămână așa cum a fost el de când era elev, pentru că întâmplător mi-a fost și mie elev, ca să mă laud și eu. A rămas același băiat  corect pe care-l  știu, același om de caracter, care atunci când spune ceva face», a spus Stativă laudativ la adresa celui pe care-l curtează spre a-i fi ucenic. Fiindcă nu credem că aceste „frumoase cuvinte” ar fi avut vreo legătură cu festinul care a urmat după ce s-a „sfințit” localul unde își va desfășura proaspătul parlamentar audiențele.

(Lucian TIMOFTICIUC)
4 COMENTARII

  1. O rugaminte mare pentru vremea noua nu mai faceti publicitate la acesti mascarici politici din psd, ignoratii in totalitate ca suntem satui de magariile si prostiile lor.

    • Foarte corect!
      Ma intreb cat a mai ajuns spaga pentru un loc eligibil in Parlament. Parlamantarii vasluieni nu sunt selectati dupa “vocea si talentul meu”.

  2. Stativa…..Ce draq sa faci cu bondarii aia,la cat kkt mananca nu vedeti ce burti au.Betivii din betie se m-ai trezesc,dar ……nicidata.Si ce sa ne mai mintim ca la Vaslui va domni inca 100 de ani starea de marlanie si prostie.

LĂSAȚI UN MESAJ