spot_img
20.6 C
Vaslui
25-iul.-2024
spot_img

Cabinet stomatologic-fantomă la Spitalul Huși: nu tratează pacienți și nici nu are contract cu CJAS!

- Advertisement -
DISCUȚII… La ședința de Consiliu Local, aleșii au discutat despre cabinetul stomatologic fantomă de la Spital, întrebându-se cum a putut funcționa fără contract cu CJAS!

ÎNCURCĂTURI… Ies la iveală alte detalii scandaloase, despre cum merg treburile în spitalul Huși! În cadrul ședinței de Consiliu Local, medicul Mihaela Nacu a adus în atenția aleșilor alt detaliu greu de închipuit: așa-zisul cabinet stomatologic din ambulatoriul de specialitate nu are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, iar după ce a ieșit la iveală cazul pacientului trimis cu abcesul dentar la stomatologii privați, managerul spitalului ar fi înaintat abia în data de 2 mai 2022 o cerere de finanțare a acestui cabinet. „Cine a finanțat până acum acest cabinet, dacă nici măcar nu are contract cu Casa de Asigurări?”, a întrebat în plen consiliera Mihaela Nacu. Nimeni nu a putut da un răspuns, nici măcar consilierii care sunt membri în Consiliul de Administrație. Se conturează, așadar, o vraiștea de nedescris în spitalul Huși, unde, iată, există un cabinet stomatologic, de care nici măcar personalul spitalului nu știe că există, iar medicul angajat pe acest post scrie negru pe alb că el nu a tratat niciun pacient de când a fost angajat și până la finele lunii aprilie.

În ciuda faptului că primarul Ioan Ciupilan a anunțat în ședința ordinară din luna aprilie, textual, faptul că joi, 5 mai, la sedința de Consiliu, va veni managerului spitalului Huși, ca să dea explicații pentru toate nedumeririle consilierilor, iată că la întrunirea cu pricina nici primarul, nici managerul n-au mai venit. Evident, fiecare a fost reținut cu treburi mult mai importante decât explicațiile în fața Consiliului Local, organism care, teoretic, diriguiește un oraș întreg. Consiliera PNL, Mihaela Nacu, nu și-a pierdut nădejdea și a întrebat: „Mă interesează acest cabinet stomatologic, cum funcționează la ora actuală? Cum există o sursă de finanțare? Că am înțeles că este o adresă făcută de pe data de 2 mai 2022, în care managerul solicită un post de medic stomatolog în Ambulatoriul de Specialitate din Huși. Dumneavoastră, cine e în Consiliu de Administrație, știți de această adresă?”, a întrebat consiliera Nacu. „Nu știm”, au răspuns suplinitorii primarului Ciupilan. „Conform legii, nu poate să fiogureze acest medic stomatolog în Ambulatoriul de Specialitate din Huși. Acest medic putea să încheie contract cu Casa de Asigurări, dar numai în perioada 8 – 12 aprilie, s-a sfârșit perioada de contractare. Toți medicii stomatologi din Huși, inclusiv medicii de familie, au încheiat contract între 8 – 12 aprilie. La această dată, acest medic, ați văzut, lucrează de pe 4 aprilie 2022, până astăzi, cine îl finanțează? Legal!”, a insistat consiliera Nacu. „Noi nu am discutat problema aceasta, am discutat problema pacientului…”, a răspuns Sergiu Boeru, consilierul primarului, referindu-se la cazul pacientului adus de Ambulanță la CPU, dar direcționat la ora 8,30 la cabinetele de stomatologie din oraș.

„Nu am înțeles de ce a fost o urgență scoaterea la concurs a unui post de stomatolog, când noi nu avem oftalmolog și cardiolog”

„Dacă în acest raport de gardă, că dumnealui (managerul spitalului Huși, n.r.) face raport de gardă, a adus la cunoștință că există un medic stomatolog? Colegii din spital nu știu că există un medic stomatolog, către care să fie redirecționați pacienții”, a afirmat consiliera Mihaela Nacu. „Ce aveți să întrebați, va veni cu răspunsurile cele mai corecte, da, în următoarea ședință ordinară”, a replicat Sergiu Boeru, consilierul primarului. „Și vă puteți informa dacă s-a înscris cineva pentru un post de cardiolog și oftalmolog, care sunt niște necesități. Nu am înțeles de ce a fost o urgență scoaterea la concurs a unui post de stomatolog, când în ianuarie, pe 31, medicul cardiolog a plecat din spital. Și nu avem nici medic oflatmolog din luna ianuarie. Doi medici lipsesc”, a mai spus medicul Mihaela Nacu, atrăgând astfel atenția asupra unei probleme cu adevărat grave pentru un oraș întreg.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

26 COMENTARII

 1. Din cate stiu, spitalul este in administrarea primariei. Imi place sa cred ca domnul manager a fost „retinut” cu ceva foarte important.
  Consiliul local, teoretic, reprezinta cetatenii orasului. Cand esti „curat” nu cred ca te deranjeaza sa dai explicatii, pana lamuresti orice suspiciune. De la mare la mic, toti uita ca isi incaseaza salariul pentru a fi in slujba cetateanului!
  Pe de alta parte, daca ne uitam la finantarea Spitalui Judetean, vedem ca acolo s-au investit multi bani, direct de la CJ sau prin fonduri europene, deci, acolo, administratorul si-a facut mult mai bine treaba. De asemenea, la Barlad, spitalul a fost finantat foarte bine pe perioada pandemiei.
  Vad multe acuzatii la persoana in comentarii, dar daca acestea nu sunt dovedite pot fi considerate calomnioase! Solutia nu este decat una legala, fara atacuri la persoana si cei vinovati sa raspunda.
  Ceea ce vedem este doar o lupta de gherilla care nu se va termina cu acest articol. Sunt curios, ce va urma oare?
  Clar trebuie curatata mizeria de la spital dar, sigur noi aici nu avem puterea s-o facem. Vede oare cine trebuie?
  …dar cat timp interesele si beneficiile sunt impartite tuturor factorilor de decizie, nimic nu se va intampla!

  • Bine spus de câteva luni se duce o campanie dura,agresiva,politica și nai știu eu ce la adresa spitalului și managerului este vizibil ce se urmărește destituirea lui.Sa trezit cineva și ataca pe ascuns dar nimeni nu face nimic de la mic la mare.Oare nu vede nimeni sau ni sa pus pata pe manager și sa fie el țapul ispășitor pt toate.

   • Misterioasa, nu se fuce nicio campanie .. individul asta este un gunoi.. ai zis ca il cunosti. A fost exmatriculat din liceu din Vs,l-a terminat in Husi, a intrat la facultate era cu capu plin de alcool vesnic, a ajuns rezident l -au fugarit toti, a dat examen sa plece din spitalul husi nu l -au primit l-au prins copiind si l -au descalificat, pacientii saracii numai ei stiu… in viata personala la fel de gunoi…ca manager doar orb sa fii sa nu vezi ca treaba-i proasta de au ajuns TOTI sa regrete fosta conducere. Ce campanie se face ?? Se zice adevarul atata tot!

    • Îl cunosc ca mia făcut /face mult bine ca om și medic și nu sa comportat niciodată asa cum este descris și toate specializările,facultatea și multe altele nu treci ca,gasca prin apa și dansul optând pt specializări grele și complicate dc vroia opta drumul scurt în viata sa zicem dar la ales pe cel lung și anevoios. Bravo lui și sper sa se descurce.

 2. Cand pseudo- VRN nu mai are subiecte, se ia aiurea de cine si ce apuca…ca doar unu’ e bossu pseudo-presei din Vaslui…de parca situatia asta e numai la Husi si de acum. Iar la stomatologul spitalului te prezinti la o urgenta, nu sa iti faci implanturi si dinti din zirconiu. Mai scoateti banii de prin conturi ca au facut mucegai!!

  • Sasa, nu e chiar asa.. situatia de la spitalul din husi nu este ok. Da, chiar e vraiste. Pe vremea dr Rotaru Lucia era altceva. Erau lucruri bine facute, calculate, era totusi mana de femeie. Acu totu-i lasat pe increzuta aceea de la achizitii pe mistretul ala de sef contabil care doar grohaie pe acolo si directoarea medicala care daca te duci cu o problema intai se uita lung de parca nu intelege niciodata apoi da ochii peste cap apoi se agita si in final nu rezolva NIMIC:))) si in cele din urma directorul/ managerul/ autopsierul sef care are o greata autosuficienta marlanie proasta crestere cum rar vezi. Si dupa felul in care priveste deja pui cu prietenii pariuri dc nu tatal lui rafinat consumator de spirtoase ori la facut la betie ori l a scapat in cap dupa

   • Chiar dc situația nu ar fi ok si nici managerul pe placul nimănui noi cu ce suntem mai breji ,deja în comentarii încet încet îi implicam și familia eu zic ca munca e munca și viata personala/familiala e ceva care nu privește doar pe dansul.

 3. Dc nici Dumnezeu nu ia mulțumim pe oameni, oare cum sa I mulțumească Domnule Director la câte defect și vicii ați prezentat ca are,dar când era descris în articole ca fb medic și salvator de vieți at era ok.Poate reușește încetul cu încetul,bravo Domnule Director ca doriți sa excelati și în alte domenii.

  • Draga Misterioasa, intr-adevar esti femeie, nu esti managerul ca acela ar vb porcoso-filosofico- psihiatric. Nu stiu cat il cunoasteti dar personalul din spital il stie ca pe un cal breaz. Nu de putine ori pacientii erau indrumati sa fuga din calea lui ca sa scape cu viata. Spitalul sf maria unde erau trimisi saracii copii dupa ce ii nenorocea el, chirurgia toracica la fel ….

 4. Hai sa fim serioși nici Dumnezeu nu ia multumit pe oameni ,cum sa I mulțumească Directorul la câte vicii și defecte prezentați,oare sau uitat articolele în care era prezentat ca salvator de vieți și fb medic acum ca este manager este oaia neagra bravo lui ca a aspirat și reușește în cariera.

 5. Concluzie: Stomatologul freacă menta în post, pe bani frumoși, decât să trateze vreun pacient!
  Pacient care ajunge la privat, pe banii lui! Și care la absolut orice suferință, ajunge în privat ,la final!
  Dar plătește ca fraierul zeci de ani asigurări de sănătate, de care nu beneficiază în cazuri extreme, nici măcar o dată în viața lui!
  România!

 6. Aceeasi problema este si la Spitalul din Barlad. Acolo exista cabinet stomatologic, dar si o doctorita care de ani buni incaseaza o caruta de bani, fara sa fada macar un pacient in ambularor . Trai neneaca…

 7. „Doamna misterioasa” este directorul spitalului insusi ;)))) hahahhhaa
  El isi scrie mereu comentarii favorabile, ca nimeni, dar nimeni nu ar avea ceva bun de zis de el .
  Practic, pe langa ca e un lache guraliv, mai e si auto-admirativ ;)))))) hahahahahahhahaha
  Sa il vedeti dimineata cum trece cranat pe holuri, murim de ras toti prin birouri, isi da lumea ghiontu de la Registratura pana sus,
  Importantul piz*ii ;)))))) ))))

   • Apropo de ” tras pe nas” ..se zvoneste ca practica acest obicei cumva incompatibil cu a fi manager de spital si nu de acum ci chiar de ceva vreme. La ziua de nastere sarbatorita in pandemie ilegal la podgorii la amicul bitzu , era cu botul plin de rest de ” var” … poate boala psihica de acolo i se trage!!!

  • Te asigur ca sunt femeie și feminina din cap pana în picioare. Și încă un lucru curios cum de nu am avut ghinion/plăcere de cuvinte jignitoare sau msg cu caracter sexual .Eu zic ca un pic de fum fără foc nu iese niciodată, când se greșește nu e doar unul vinovat ca e scos doar Directorul la înaintare asta e doar este pers publica și bună de luat în vizor.

    • O întrebare am si eu … ca sa am un weekend plin de voie buna : pe schizofrenicul asta cand il salta mascatii?? Sugerez o verificare a modificărilor de structura , a persoanelor angajate etc. Apoi o verificare a camerelor din spital cu toti interlopii care-l cauta! Prietenii stiu de ce……Apoi tot o verificare a camerelor cu personajul cu tigara in bot prezentandu -se pacientilor : doctorul popa sunt, managerul spitalului:)))))))pe holuri.

 8. Sunt persoana pretențioasă care își pune sănătatea pe primul loc măcar atât am învățat de la viata și dc as nimeri la Spitalul din Husi as suna managerul ca am nr dansului de aceea am pseudonimul de misterioasa ca și ar da seama imediat cine sunt.

 9. Doamna misterioasa, nu blestem și nici nu doresc Raul nimănui, dar să dea Dumnezeu și Maiculita Domnului sa ai nevoie de stomatologul Spitalului din Huși la 3-4 dimineața! Sa fii nevoită să te trezești cu noaptea în cap din cauza durerilor, sa te duci pana la CPU și apoi sa constați ca medicul care trebuia sa fie acolo, nu e!

 10. Domnu’ Boieru Sergiu, nu mai trage mâța de coadă, stomatoloaga invizibilă e nevasta polițistului care te-o ars la trecerea de pietoni la CEC, știi tu faza, atunci când l-ai chemat pe primar în ajutor…

 11. Dc se mai scriu atât de multe articole cu impact negativ asupra Spitalului cât și despre Directorul acestuia mare minune dc apuca sa mai reziste mult deschis Spitalul și Domnul Director în funcție, când se propune terminarea cuiva sau ceva nu se lasă pana nu reușesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.