Cãciulã, lãsat sã se plimbe liber 5 ani prin Europa, dupã ce si-a incendiat masina cu care fãcea contrabandã, în Vama Albita!

STRANIU… Huseanul care a provocat un incendiu în Vama Albita, de supãrare cã a fost depistat cu tigãri de contrabandã, a reusit “performanta” sã nu facã pânã acum nicio zi din pedeapsa de 7 ani si 6 luni de închisoare, primitã în 2016. Se pare cã bãrbatul, Cãciulã Alexandru Constantin, în vârstã de 37 de ani, ar fi pãrãsit tara încã de atunci si vreme de cinci ani de zile a fost lãsat sã cutreiere Europa. Surpriza vine însã în aceste zile, când instanta Judecãtoriei Husi a admis sesizarea IGPR – Centrul de Cooperare Politieneascã Internationalã, prin care se solicita extrãdarea lui Cãciulã, semn cã, iatã, dupã cinci ani de zile, a fost retinut pe undeva, printr-o tarã strãinã. Apropiatii lui Alexandru Cãciulã spun cã, de fapt, pe acesta nu l-ar fi cãutat nimeni în tot acest timp. “El nu a fugit de nimeni. Dacã Politia îl cãuta, asa cum spune, îl gãsea. Nu a fost dat nici mãcar la “persoane urmãrite” pe site-ul IGPR. Cum l-au cãutat? S-a stiut unde este, cã munceste, ca fiecare om. Nu s-a ascuns bãiatul cu nimic”, spun prietenii lui Cãciulã. De reamintit cã Alexandru Cãciulã a comis fapta în iulie 2014. Atunci a vrut sã intre în tarã cu tigãri de contrabandã în masina sa, un Ford, iar când echipa de control i-a depistat marfa, a luat un recipient cu benzina si a dat foc. Alãturi era si masina unui vames, care a suferit avarii serioase. Nu era prima datã când Cãciulã se “juca” cu focul, el mai fiind pomenit într-o poveste în care magazinul unor comercianti cu care era în concurentã în vânzarea de obiecte de uz casnic, a luat foc într-o noapte. Fãrã dovezi însã, acesta nu a putut fi acuzat în acel caz.

Surprizã la Judecãtoria Husi! Instanta a avut de aprobat cererea de extrãdare a lui Cãciulã Alexandru Constantin, cel care în 2014 si-a dat foc la propria-i masinã, în vama Albita, dupã ce a fost prins cu contrabanda de tigãri. Desi unii credeau cã acesta este de multã vreme dupã gratii, ca urmare a faptul cã în 2016 a fost condamnat la 7 ani si 6 luni de închisoare cu executare, iatã cã în 2021, autoritãtile anuntã cã abia l-au prins. Apropiatii acestuia sustin cã Alexandru Cãciulã nu s-a ascuns de nimeni, doar cã nu ar fi fost deranjat prin tãrile pe unde a hãlãduit. “Nu s-a ascuns deloc, de nimeni. Toatã lumea stia unde este. Acum se ascultã telefoanele, se localizeazã lumea cu GPS-ul. Nu l-a deranjat nimeni pe om, cã nu avea de ce. L-ati vãzut cumva pe site-ul IGPR la persoane cãutate? S-a fãcut vreun anunt public, cu faptul cã e cãutat Cãciulã Alexandru Cosntantin? Niciodatã. Acum îl extrãdeazã. Foarte bine. Dar de ce nu pânã acum? Nu o spun cã mi-e prieten, ci o spun în general: Legea e Lege pentru unii, nu e pentru toti la fel”, sustin apropiatii lui Cãciulã. Autoritãtile spun cã bãrbatul a fugit din tarã si s-a ascuns, pentru a nu-si ispãsi pedeapsa. De îndatã ce a fost depistat, s-a fãcut cerere de extrãdare si va fi adus în România.

Cum pot sta unii prin Europa cu anii si sã nu fie gãsiti?!

Instanta Judecãtoriei Husi a admis în aceste zile cererea de extrãdare si individul va fi adus în tarã, unde are de ispãsit o pedeapsã de 7 ani si 6 luni, pentru distrugere si inclusiv pentru 2 ani primiti cu suspendare, în 2010, pentru o infractiune de “înselãciune”. De reamintit cã, în iulie 2014, Alexandru Constantin Cãciulã a provocat incendiul în Vama Albita, supãrat cã echipa de control l-a gãsit cu tigãri de contrabandã în torpedoul masinii. Fãrã sã stea prea mult pe gânduri, bãrbatul a luat o sticlã cu benzinã, a aruncat peste Ford-ul proprietate personalã si a dat foc, socându-i pe inspectorii vamali, care au sunat imediat la 112. Flãcãrile au cuprins îndatã garajul unde era parcatã pentru control masina respectivã, dar s-au extins si asupra altui autoturism, care apartinea unui lucrãtor vamal. Numai interventia promptã a pompierilor a fãcut ca pagubele sã fie limitate la cele douã vehicule, dar si la garajul respectiv, deteriorat de vâlvãtaie. Instanta a încuviintat apoi propunerea anchetatorilor de arestare preventivã, pentru 30 de zile, însã dupã aceea, bãrbatul a fost lãsat liber. Instanta s-a pronuntat pe fond doi ani mai târziu, iar acum, dupã alti cinci ani, aflãm cã huseanul nu a fãcut nicio zi de pedeapsã, întrucât a fost plecat prin… tãri strãine.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ