Cadrele din centrele de vaccinare din județul Vaslui nu și-au primit banii de două luni!

NERĂSPLĂTIT… Cadrele din centrele de vaccinare din județul Vaslui au imunizat mii de persoane în ultimele două luni, însă statul român nu le-a răsplătit cu niciun leu pentru munca depusă.

VOLUTARIAT DE NEVOIE… Coordonatorul campaniei de vaccinare, colonelul Valeriu Gheorghiță, a declarat luni, 15 martie, că niciun medic din centrele de vaccinare nu și-a primit de două luni banii pentru aceasta activitate. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Vaslui, nici județului nostru nu i-au fost alocați bani pentru această activitate, însă directoarea instituției, Mihaela Vlada, ne-a declarat că s-a transmis solicitare de finanțare către Ministerul Sănătății. Coordonatorii mai multor centre de vaccinare se plâng că personalul medical neplătit ar putea să renunțe să mai ia parte la campania de vaccinare.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a afirmat că personalul din centrele de vaccinare nu a fost plătit până în prezent de la înființarea acestora, precizând că își dorește ca această situație să fie rezolvată cât mai rapid tocmai pentru a motiva suficient de bine personalul din aceste centre. Valeriu Gheorghiță a fost întrebat luni, dacă este pusă în pericol etapa a treia a campaniei de vaccinare, având în vedere că medici din mai multe centre de vaccinare spun că nu au fost plătiți de două luni. “Sunt semnale pe care și eu le-am primit și pe care le primesc în cadrul ședințelor pe care le am cu județele. Este o cerere pe care pe bună dreptate personalul vaccinator o are referitor la remunerație. Se așteaptă destul de mult timp să fie efectuate aceste plăți. În ceea ce privește debutul etapei a treia, este important să mai deschidem centre de vaccinare și sigur sunt semnale referitoare la scăderea încrederii că personalul va fi plătit și nu mai avem o dorință atât de mare pentru a se înscrie într-o echipă de vaccinare. Mai mult decât atât, mai este o problemă legată de coordonatorii centrelor de vaccinare care sunt remunerați la fel ca celelalte categorii de medici din personalul vaccinator, având responsabilități suplimentare și, bineînțeles, din acest motiv numărul celor care doresc să preia aceste responsabilități este mai scăzut și desigur cred că această situație trebuie rezolvată cât mai rapid, tocmai pentru a motiva suficient de bine personalul și pentru a avea o activitate în centrele de vaccinare și implicit pentru a avea un succes în această campanie”, a afirmat Valeriu Gheorghiță. Întrebat dacă are informații de unde este acest blocaj și dacă a luat legătura cu ministrul Sănătății, coordonatorul campaniei de vaccinare a răspuns: “Conform acelei OUG, instituția care trebuie să asigure remunerarea personalului vaccinator știm că este Ministerul Sănătății. Am vorbit de mai multe ori și am prezentat această situație care îmi este adusă la cunoștință din teritoriu. Probabil că s-au efectuat deja demersuri în acest sens, încă așteptăm și toată lumea așteaptă să își primească până la urmă plata așa cum este firesc”, a mai afirmat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare. Contactată telefonic, conducerea Direcției de Sănătate Publică Vaslui a confirmat că și în județul nostru sunt probleme mari cu plata personalului din centrele de vaccinare, însă toată lumea speră ca ele să fie rezolvate cât mai repede. “Deocamdată personalul din centrele de vaccinare nu a fost plătit pentru munca depusă în ultimele două luni, însă noi am transmis solicitarea de finanțare la Ministerul Sănătății” ne-a declarat Mihaela Vlada, șefa DSP Vaslui.

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ