spot_imgspot_img
9.4 C
Vaslui
27-apr.-2024

Cadrele medicale din Vaslui angajate în stare de alertă pică examenele “cu brio” (DOCUMENT)

- Advertisement -
AU PICAT… Mai bine de jumătate din asistentele medicale care s-au înscris la examen nu au fost capabile să treacă de proba scrisă, dovedind practic că nu dețin suficiente cunoștințe pentru a lucra într-o unitate spitalicească.

CINE NE-A TRATAT ÎN PANDEMIE?… Un examen organizat, zilele trecute, de Spitalul Județean de Urgență Vaslui pentru ocuparea a 20 de posturi pentru personalul care s-a angajat în starea de alertă scoate la iveală o situație cutremurătoare: mai bine de jumătate din asistentele medicale care s-au înscris la examen nu au fost capabile să treacă de proba scrisă, dovedind practic că nu dețin suficiente cunoștințe pentru a lucra într-o unitate spitalicească. Angajate pe repede înainte când sistemul sanitar mai avea puțin și intra în colaps, aceste cadre medicale au fost în prima linie în lupta cu COVID-19, tratând bolnavii cum au știut ele mai bine. Numai că notele de la proba scrisă dovedesc că aceste persoane nu au știut prea multe, ceea ce ne face să întrebăm pe mâna cui ne-am lăsat noi sănătatea în acești doi ani de pandemie?

La sfârșitul lunii martie a acestui an, președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege privind reglementarea statutului personalului care, în perioada stării de alertă, a fost încadrat pe perioadă determinată. În instituțiile publice sanitare din județul Vaslui sunt în această situație zeci de cadre medicale. Conform actului normativ, aceste persoane pot ocupa, pe durată nedeterminată, același post în cadrul unității în care își desfășoară activitatea. Singura condiție pentru a rămâne în sistemul medical este de a obține minimum nota 6 la examen.

Din 20 de posturi scoase la concurs la SJU Vaslui, mai bine de jumătate au rămas neocupate

Având legea promulgată de președintele Iohannis și dorința celor care s-au angajat pe perioada pandemiei de a rămâne în sistem, cea mai mare unitate sanitară din județul Vaslui a scos la concurs 20 de posturi, după cum urmează: trei posturi de asistent medical debutant pentru Secția Chirurgie Generală, trei posturi de asistent medical debutant pentru Secția Neurologie, un post de asistent medical pentru Secția Ortopedie și Traumatologie, cinci posturi de asistent medical pentru Secția Obstetrică Ginecologie, un post asistent medical pentru Secția ORL, două posturi asistent medical pentru Secția Neonatologie și patru posturi asistent medical pentru Secția ATI. Din cei 20 de candidați înscriși, doar 9 au obținut note de trecere, 11 fiind respinși, unii dintre ei cu note chiar și de 2 și 3. Vorbim de asistente medicale care pe perioada stării de alertă au lucrat în spital. Slaba pregătire, dovedită de aceste note s-a răsfrânt și în calitatea actului medical, care a avut de suferit. Cu siguranță, de suferit au avut și pacienții, mulți dintre ei găsindu-și sfârșitul pe patul de spital. Alarmant este că nici cei 9 candidați care au trecut de proba scrisă nu au rupt gura târgului, cel mai bun punctaj fiind de 77,5 puncte.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Pai daca angajeaza doar personal cu studii postliceale facute la ,,Apelul de seara,, de ce ne miram? De personal Licentiat nu au nevoie. acesta este rezultatul …..

  2. Asa , si te miri de ce au murit atatia??
    Pai cum pm daca toate conectionerele, brutarese si nesimtite se cred deja doctorite?
    Nu ma mira nici un examen Daca ar fi pentru alea mai vechi!!
    La Spitalul Judetean si nu numai, e parada modei si a bijuteriilor!!!
    Fuste scurte de se vede genunchiul rosu de cat sa stat sub birou pe la doctor, lanturile, inelele si gletul de pe fata etalat mai ceva ca la parada modei….ce mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.