Cãi de acces blocate cu lanturi si stâlpi!

SUPÃRÃRI...Claudena Donose nu-si va mai putea folosi poarta de acces în propria locuintã dupã ce lichidatorul societãtii Corevas a vândut terenul din fata casei sale unui om de afaceri din oras. Acesta a îngrãdit noua sa proprietate, astfel cã femeia a rãmas fãrã cale de acces.

SCANDAL ÎN COASTA PRIMÃRIEI!

ABUZ… O familie care are casa vizavi de blocul Corevasului s-a trezit cu calea de acces în locuintã blocatã dupã ce Costache Dumitriu, patronul unei firme de pazã, a cumpãrat mai multe spatii în zona respectivã, îngrãdindu-si perimetrul cu stâlpi si lanturi. Acesta s-a extins si pe domeniul care pânã nu demult era public, spre nemultumirea locatarilor din zonã, care nu mai au unde îsi parca masinile. Acestia bãnuiesc cã între autoritãti, cadastristi, notari si noul proprietar al spatiului s-a format o clicã, cu scopul de a scoate bani de pe spatele celor care pânã mai ieri se foloseau de spatiul respectiv. “Mie, când mi-am cumpãrat casa, mi-au pus în vedere sã nu blochez calea de acces cãtre E-on, sã nu mã extind pentru cã în zonã sunt mai multe canale ale municipalitãtii, sã am în vedere si cãile de acces cãtre vecinii mei. El nu a avut nicio problemã sã-si punã lanturi peste tot si sã blocheze toate cãile de acces. Sã ni se spunã dacã domnul respectiv e mai presus de lege, dacã e tinut de cineva în brate, dacã se mai respectã legea în orasul ãsta, pentru cã ne putem adresa si institutiilor de la Bucuresti”, ne-a declarat Claudena Donose, proprietara locuintei blocate, zilele trecute, de patronul firmei de pazã.

Marti a plecat, cu probleme personale, la Suceava iar joi, când s-a întors a gãsit lanturi la poartã iar calea de acces spre locuinta proprie blocatã. Asta dupã ce patronul unei firme de pazã a cumpãrat mai multe spatii de la parterul blocului Corevas, care se aflã vizavi de primãrie. Tranzactia a fost fãcutã direct cu lichidatorul Corevas, societate care de câtiva ani se aflã în faliment. Odatã intrat în posesia acelor spatii, omul de afaceri a devenit proprietar si pe terenul din fata lor, pe care l-a transformat în parcarea firmei pe care o conduce. Asta spre nemultumirea locatarilor din blocurile vecine, care si asa duceau lupte grele pentru un loc unde sã-si parcheze masinile.

“Eu asa ceva n-am mai vãzut în viata mea”

Întoarsã de la Suceava, Claudena Donose nu a mai putut intra în propria locuintã, dupã ce noul proprietar al terenului a montat mai multi stâlpi chiar în fata locuintei ei. “Locuiesc de 35 de ani în casa asta. Eu împreunã cu cei doi copii suntem mostenitorii acestei locuinte. Unul de ei este persoanã cu handicap, grad I, iar eu sunt asistentul personal al lui. Marti am fost plecat cu el la Suceava, pentru probleme personale. Când m-am întors, am gãsit poarta baricadatã cu lanturi si stâlpi. Eu n-am mai vãzut asa ceva. A pus un stâlp fix în dreptul portii, cã nu mai poate intra nicio masinã. Dacã, fereascã Dumnezeu, se întâmplã ceva, nici salvarea si nici pompierii nu au acces. Când am cumpãrat eu cu sotul, ni s-a transmis sã lãsãm o portiune de spatiu, cã pe acolo trece canalizarea orasului, sã lãsãm cale de acces la E-on, sã avem grijã cu vecinii, sã aibã si ei pe unde trece. M-am conformat cerintelor. Acum, dupã mai bine de 30 de ani, vine domnul Dumitriu si cumpãrã tot, inclusiv bucata de pãmânt din fata portii mele. Fiecare are dreptul sã cumpere, sã-si dezvolte afacerile, suntem de acord cu asta. Nimeni nu zice cã nu ai voie. Dar atunci când cumperi, te duci la fata locului, sã vorbesti cu vecinii, sã verifici, sã vezi ce cãi de acces au. Mie mi-au impus sã las gardul dincolo de canalizare, cã altfel o sã am probleme. Lui Dumitriu nu i-au mai impus nici sã aibã grijã de canalizare, nici sã nu îngrãdeascã calea de acces la E-on sau la mine. Am fost si la primãrie, am fãcut plângere si la politie. De peste tot mi s-a transmis sã mã adresez instantei. Merg sã mã judec cu el dacã asta întelege statul prin a-si respecta cetãtenii”, ne-a declarat femeia.

“Am sã-mi fac o pasarelã, sã trec pe deasupra”

Aceasta nu aruncã vina pentru situatia creatã doar pe cel care a cumpãrat terenul, ci si pe cel care l-a vândut. “E si vina lichidatorului pentru cã în momentul când a scos la vânzare, trebuia sã se intereseze cine sunt vecinii, cum îi vor afecta pe ei acea vânzare. Trebuia sã meargã întâi la proprietarii locuintelor din zonã, sã ne întrebe si pe noi dacã suntem dispusi sã cumpãrãm acel metru pãtrat de pãmânt care apartine firmei falimentare Corevas. Când l-am sunat sã-l întreb ce se întâmplã cu terenul respectiv, lichidatorul mi-a transmis cã trebuia sã mã interesez eu de vânzare, cã era în interesul meu. Dar pe mine nu mã intereseazã sã cumpãr ce nu e al eu. Eu am proprietatea mea si pânã de curând am crezut cã legile se respectã în tara asta, iar dreptul la acces în locuintã nu ti-l poate lua nimeni. Este dreptul meu, al proprietarului, sã am pe unde intra în curtea mea. Am sã fac o pasarelã, sã trec peste ce a îngrãdit el acolo. Mâine-poimâine îsi ridicã gard în locul acelor stâlpi. El a cumpãrat si acum se duce la primãrie sã-l despãgubeascã. Primãria îi spune cã nu-l despãgubeste, cã nu a cumpãrat de la ea acel teren. Primãria s-a spãlat pe mâini în cazul ãsta si ne lasã pe noi sã ne luptãm în instante pentru a ne fi respectat dreptul de acces în locuintã. Nu intereseazã pe nimeni cum trebuie sã se descurce o mamã care are copilul cu handicap. Peste tot vedem reclame cu cât e de grijuliu statul cu aceste persoane cu probleme. Realitatea e cu totul alta. Zilele urmãtoare voi merge si la ISU, sã-i înstiintez, pentru cã dacã, Doamne fereste, îmi ia foc casa, dacã am nevoie de ambulantã, autospecialele nu vor avea acces la locuinta mea. Mie mi-au impus tot felul de lucruri, lui Dumitriu nu i-au mai zis nimic. Cine este vinovat pentru situatia asta? Cine îl tine în brate pe acest om, de face ce vrea fãrã ca nimeni sã-l tragã la rãspundere?” se întreabã Claudena Donose. Reprezentantii primãriei Vaslui au spus cã luni dimineata, la prima orã, o echipã de specialisti va merge la fata locului, pentru a evalua situatia si a lua mãsurile ce se impun.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ