spot_imgspot_img
8 C
Vaslui
17-apr.-2024

Câinele Ares, atracția principală de Ziua Jandarmeriei Române

- Advertisement -

SĂRBĂTOARE… În fiecare an, pe data de 3 aprilie, este sărbătorită Ziua Jandarmeriei Române. Cu această ocazie, la împlinirea a 174 de ani de la înființarea instituției, jandarmii vasluieni au desfășurat în ultima săptămână o serie de activități pentru a marca această zi.

Chiar dacă vizitatorii s-au putut familiariza cu tehnica aflată în dotarea jandarmilor vasluieni, cel mai apreciat a fost câinele jandarm Ares, în special de către cei mici. De asemenea, pentr a-și marca Ziua, jandarmii au fost prezenți sâmbătă, duminică și luni în municipiile Bârlad, Huși și Vaslui, unde au avut loc activități de prezentare și promovare a instituției.

Cei prezenți au avut ocazia să admire tehnica, materialele și mijloacele folosite în misiunile specifice și autospecialele din dotarea jandarmilor. Celor interesați de o carieră în Jandarmeria Română le-a fost prezentată oferta educațională în vederea participării la examenele de admitere la școlile postliceale sau Academia de Poliție. Mulți dintre tineri au fost curioși și s-au echipat cu ținuta bleo-jandarm sau cu cea de intervenție, iar la sfârșit au primit o ,,Legitimație de jandarm pentru o zi”. Marți, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, a fost organizată Ziua Porților deschise, unde, printre invitați au fost și elevi ai școlilor din mediul rural, dar și elevi ai Centrului Școlar de Educație Incluzivă “Elisabeta Polihroniade” Vaslui, care nu au putut ajunge la activitățile desfășurate în spațiul public zilele precedente. La sfârșitul activităților de prezentare, jandarmii din structurile operative au desfășurat exerciții demonstrative, alături de câinele de serviciu Ares. În încheierea activităților, jandarmii vasluieni vor organiza săptămâna viitoare o campanie de donare de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Eu zic ca principala atractie a Jandarmeriei a fost azi la Barlad cand masina Jandarmeriei Vaslui l-a luat pe Red Bull din fata Primariei! Unii s-au bucurat crezand ca i-a venit vremea. In realitate a fost doar o repetitie inainte de Ziua Judecatii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.