Cãlãtoria Programului LionsQuest continuã!

SEMINAR…În perioada 22-23 aprilie 2021 a avut loc cea de-a doua parte a seminarului LionsQuest – Abilitãti pentru adolescentã, cel mai eficient program de învãtare socio-emotionalã din lume. Acesta s-a adresat, de data aceasta, profesorilor care predau în învãtãmântul liceal. Cu aceastã ocazie, cadrele didactice au învãtat mai multe tehnici prin care îi pot ajuta pe elevi, fiindu-le alãturi în momentele dificile si formându-le acestora deprinderi de viatã. Misiunea LionsQuest este de a uni scoala, familia si comunitatea pentru a promova dezvoltarea tinerilor într-un mod sãnãtos si responsabil prin sustinerea procesului de învãtare socialã si emotionalã (SEL), a dezvoltãrii personale, a prevenirii comportamentului negativ si a devotamentului fatã de serviciile comunitare.

În parteneriat cu Centrul Judetean de Resurse si Asistentã Educationalã ( CJRAE) Vaslui a avut loc, între 22 si 23 aprilie, cel de-al doilea seminar LionsQuest – Abilitãti pentru adolescentã (pentru profesorii care predau în învãtãmântul liceal), cu sprijinul Clubului Lions Vaslui. Reprezentanul LionsQuest, Marin Florin Ilies, a tinut sã multumeascã, în mediul online, organizatorilor care au fãcut posibilã desfãsurarea evenimentului. “Multumim doamnei director Daniela LAIC – directorul CJRAE Vaslui, Robert Vlad – presedinte de zona Lions, Luminita Vârlan – presedintele Clubului Lions Vaslui, prietenilor nostri Lions- Carmen CARP, Vasile Pârcãlabu, Valeriu Caragatã, Vicentiu Cãlin, tuturor membrilor Clubului Lions Vaslui pentru bunã organizare a seminarului. Multumim Maria Pavelescu – formator acreditat LionsQuest!”

Despre LionsQuest

În anul 2012, programul LIONS QUEST a ajuns în Romania. Acesta a fost primul pas cãtre punerea în aplicare a programelor de învãtare socio-emotialã ale Fundatiei Internationale a Cluburilor Lions, pe termen lung, în scolile românesti, reducând comportamentele nesãnãtoase ale elevilor, bullying si pot transforma scolile în medii prietenoase pentru copii. LIONS QUEST sunt programe bazate pe cercetare. Ca majoritatea programelor de învãtare socialã si emotionalã, ele sunt universale prin continut si sunt potrivite pentru multi tineri si pentru multe culturi. România nu face exceptie. În cei sapte ani de implementare, peste 2000 de profesori din toatã România au participat la seminariile LQ. În România este disponibil întregul program LionsQuest: Abilitãti pentru Dezvoltare (învãtãmânt primar), Abilitãti pentru Adolescentã (învãtãmânt gimnazial), Abilitãti pentru Actiune (învãtãmânt liceal). Toate manualele pentru profesori, jurnalele elevilor, materialele proiectabile au fost traduse si adaptate în limba românã, a precizat directorul programului LionsQuest.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ