spot_imgspot_img
8.8 C
Vaslui
27-apr.-2024

Calcã pe cadavre pentru a se îmbogãti!

- Advertisement -

Fost militian, actual politician:

ABERANT Fostii militieni, îmbogãtiti peste noapte, fac victime si astãzi, cãlcând în picioare orice decizie a Justitiei! Este cazul fostului consilier local Gheorghe Serban care, dupã ce a ocupat abuziv pãmântul unei familii de huseni, Etica si Aron Herscovici, i-a târât pe adevãratii proprietari prin instante ani la rând, refuzând, cu titlul valabil si cu hotãrârea judecãtoreascã în fatã, sã elibereze terenul. Mai mult, cu un tupeu de neînteles, s-a apucat sã îsi extindã vila si anexele gospodãresti pe pãmântul în litigiu, semn cã nu îi pasã de o eventualã rãspundere legalã. Între timp, tot luptându-se prin tribunale, Aron Herscovici a murit, fãrã a mai apuca sã se bucure de recuperarea pãmântului pe care a copilãrit. Sotia sa însã, Etica, este decisã sã continue lupta cu Gheorghe Serban, desi acesta a amenintat-o pe femeie, în repetate rânduri.

„Un personaj obscur, hrãpãret si ascuns, despre care nimeni nu stie cum a adunat atâta avere”! Asa îl descriu husenii pe Gheorghe Serban, cel care a fãcut un salt spectaculos în viatã, plecând de la statutul de simplu strungar (asa cum era în anii 1985 – 1986, la Metalul Husi), la militian, vames si, apoi, mare afacerist, dar si politician local. Ei bine, cei care au avut tangentã cu personajul, pot povesti cu lux de amãnunte despre pârghiile pe care acesta le are, pentru a sfida pânã si o hotãrâre definitivã si irevocabilã a unei instante. Familia fostului director de la SMA Husi, Aron Herscovici, este una dintre victimele acestui personaj. Desi se luptã de ani de zile în instantã pentru un petec de pãmânt, 900 mp intravilan, iar toate institutiile si Justitia le-au dat deptate, nici pânã azi Gheorghe Serban nu a putut fi clintit de pe pãmântul ocupat abuziv. Cum se poate explica acest lucru? Cu glasul tremurând si aproape lãcrimând, Etica Herscovici, în memoria sotului sãu, rãpus de toate procesele si nedreptãtile îndurate, povesteste cât de greu este sã ti se facã dreptate, atunci când esti un cetãtean modest, fãrã bani si fãrã relatii.

„Singura lui dorintã, dupã Revolutie, a fost sã îsi recapete acest pãmânt al copilãriei. Nimic mai mult”!

„Sotul meu a crescut într-o familie de agricultori. Au avut 4 hectare de vie, iar pe atunci însemna mult. Acum poate pãrea putin. Si în profesia sa, viata i-a fost legatã de pãmânt, a fost inginer mecanic, director de SMA. Iar aceasta era via copilãriei lui, unde acum este aceastã familie Serban, pe strada Saca. Acolo a crescut si, muncind si în agriculturã, vã dati seama cã era extrem de legat de pãmânt. Singura lui dorintã, dupã Revolutie, a fost sã îsi recapete acest pãmânt al copilãriei. Nu mai rãmãsese din el decât 900 mp, pentru cã, între timp, din cele 4 hectare, a mai fost luat de altii, nu mai conteazã… Dar acei 900 mp de pãmânt si-i dorea înapoi, pentru cã erau ai lui, în baza actelor perfect legale. Dupã Revolutie, repet, cea mai mare dorintã a lui a fost sã îsi recapete pãmântul, acei 900 mp, câti mai erau”, povesteste Etica Herscovici.

Sotul meu s-a îmbolnãvit si a cãzut la pat, mergând prin ger si viscol la procesele cu acest Serban Gheorghe”!

„Mi-a fost contestat titlul de proprietate si m-am judecat 3 ani, câstigând în toate instantele. Titlul de proprietate este perfect valabil, la fel si actele mele de mostenitor, totul… Din 1993 a început procesul, pentru cã, desi aveam titlu stampilat de Prefecturã, tot, nu am putut sã ne eliberãm propriul teren. S-a terminat procesul în 1997, la Curtea de Apel la Iasi, unde a fost câstigat, fireste, de noi. Dar drama este cã sotul meu s-a îmbolnãvit grav în timpul procesului. Atâtia ani de mers prin instante, de bãtut drumuri si drumuri, l-au afectat. Venind de la Iasi, chiar de la Curtea de Apel, pe la Crasna (pe atuncea era extrem de greu sã cãlãtoresti, nu prea erau mijloace de transport cum e acum, repede, la orice orã) l-a prins un viscol groaznic. Si s-a îmbolnãvit grav. Trei ani a suferit si a murit, fãrã bucuria de a-si vedea pãmântul, chiar dacã în buzunar aveam o hotãrâre definitivã si irevocabilã. Fiind cãzut la pat, nu a mai putut sã se lupte ca sã intre pe pãmânt, sã meargã sã fie pus în posesie, cu executorul judecãtoresc. Nu a mai putut. S-a stins apoi. Iar eu nu am avut puterea sã continui acest demers chiar în perioada imediat urmãtoare; ca sã aflu la un timp cã s-au fãcut lucruri necurate, cã, dupã cum vedeti mafia existã si azi, fãrã probleme, si sã mi se spunã cã pãmântul a fost cumpãrat de la o altã persoanã si, în fond, tot ce ne-am judecat noi, nu mai e valabil. Niste lucruri extrem de murdare! Era o murdãrie comisã de acest Serban Gheorghe, o minciunã si un neadevãr, care cãlca în picioare dreptul unor oameni cinstiti, un titlu de proprietate legal, dar si o hotãrâre a instantei. Acest Gheorghe Serban a obtinut acte false de la Primãrie si a putut sã vinã sã spunã cã nu, nu e pãmântul nostru acolo, în ciuda a ceea ce a dispus Justitia. Procesul va merge mai departe”.

„Justitia mi-a fãcut dreptate, dar am rãmas cu hârtiile în mânã, deoarece Serban are puterea de a sfida orice decizie a judecãtorilor”!

„În 2007 am reluat procesul, acum 6 ani. Nu am putut mai devreme, pentru cã am trecut prin multe necazuri. Mi-a murit sotul, dupã ce s-a chinuit trei ani, mi-a murit mama, a fost foarte bolnavã si ea si chiar nu am mai putut. În 2007 am decis sã reiau lupta în instantã si sã cer sã mi se elibereze bucãtica de pãmânt de cãtre acest Serban, care îl ocupã abuziv. Mã lupt de sase ani. A cerut suspendarea procesului, spunând cã nu am titlul bun. Atâta tergiversare si sfidare a legii, e greu de închipuit. Eu nu am bani, dar el are. Are multi bani si relatii si îsi permite sã cumpere tot: oameni, legea, tot! E posibil asa ceva? E oare dreptate în tara asta? Justitie existã!? Mie Justitia mi-a fãcut dreptate, dar am rãmas cu hârtiile în mânã, deoarece Serban Gheorghe, care a fost si consilier local, a putut sã tergiverseze cât a vrut totul si sã sfideze orice decizie a judecãtorilor. Acum am termen pe 8 septembrie si sper ca judecãtorii de la Husi sã fie corecti si sã vadã realitatea. Am aflat între timp cã nu sunt singura din Husi cãreia i s-a vândut pãmântul, cã sunt multi cãrora li s-a râs în nas de cãtre cei cu bani, care le-au luat dreptul, cu tot felul de hârtii false obtinute de pe la Primãrie”, a sustinut Etica Herscovici.

„El are o multime de proprietãti, trei masini în curte, iar eu sunt o modestã pensionarã, care nu a avut niciodatã masinã. Credeti cã am vreo sansã sã mi se facã dreptate?!”

„Si-a fãcut o vilã acum pe pãmântul nostru, cã acum când m-am dus cu expertul, nu a mai recunoscut locul, atât de schimbat era totul. Culmea este cã pe pãmântul meu, desi suntem în litigiu, si-a ridicat constructie! Este inadmisibil câtã sfidare! Si vã spun garantat cã nu are autorizatie de constructie. El nu are cum sã aibã, pentru cã este pe un teren care nu îi apartine. A construit abuziv totul acolo. Si, de la o expertizã la alta (cã el cere mereu expertize, ca sã lungeascã procesul) mai apare în curtea aceea câte o clãdire, câte o casã. Mã întreb, pe ce se bazeazã domnul Serban, de sfideazã atât de mult si Legea, si toate institutiile statului?

El are o multime de proprietãti, trei masini în curte, iar eu sunt o modestã pensionarã, care nu a avut niciodatã masinã. Credeti cã am vreo sansã sã mi se facã dreptate, sã se aplice Legea corect în cazul meu? Nu stiu, nu mai stiu ce sã mai cred.

Gheorghe Serban, amenintãri la adresa femeii cãreia i-a ocupat abuziv terenul!

„Mã amenintã de fiecare datã. Când m-am dus cu expertul, pentru expertiza agricolã, m-a amenintat si mi-a spus cã o sã-mi arate el mie, cã nu o sã se termine procesul niciodatã si doar nepotii lui o sã apuce sfârsitul procesului. Si vã întreb: dacã s-a tergiversat atâtia ani, nu vã dati seama cã el are putere, are o sustinere de undeva? Cum e posibil sã ai o hotãrâre definitivã si irevocabilã în mânã si sã nu fie pusã în aplicare? Cum sã ocupi abuziv un teren, si nimeni sã nu aibã ce îti face? El, Serban Gheorghe, are pe constiintã moartea sotului meu, care si-a distrus sãnãtatea pentru a-si recupera dreptul, la fel si cei care puteau sã punã în aplicare hotãrârea instantei si n-au fãcut-o din interese ilegale si imorale.”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.