2.2 C
Vaslui
03-dec.-2022

“Călugărul-amant” al deputatului Bălășoiu a făcut “victime” și la Vaslui. A fost ridicat de polițiști în timpul sfințirii unei biserici

- Advertisement -
CONTROVERSAT… Cristi Călin nu este străin de scandaluri. În 2013, acesta a fost exmatriculat de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba-Iulia și apoi, anul următor, de la cea similară din Arad, după ce a acuzat un stareț de la Mănăstirea Calapodești (judetul Bacău) că i-a făcut avansuri sexuale.

IMPOSTOR… “Călugărul-amant” al deputatului Aurel Bălășoiu a umblat cu lucruri necurate și pe la Vaslui. În urmă cu câțiva ani, acesta a fost ridicat de polițiști chiar în timpul sfințirii bisericii de la Codăești. Un preot prezent la slujbă a anunțat Poliția că, în poarta schitului Mănăstirii Movila lui Burcel, un fals călugăr cu un tabel în mână cerșește bani enoriașilor pentru o mănăstire din Argeș. „Nu este, domnule, niciun călugăr, se numește Cristi Călin, îl cunosc toți polițiștii din Iași și din țară, are peste 100 de amenzi. Umblă îmbrăcat în călugăr, dar nu este slujitor al Bisericii. Nu strânge bani pentru Biserică, ci pentru el, pentru curvele sale! Amendați-l, nu are ce căuta în acest loc, să ia banii oamenilor, așa”, a spus atunci un preot, extrem de iritat de prezența așa-zisului călugăr în poarta schitului. Politiștii și jandarmii i-au cerut călugărului toate documentele, iar acesta a încercat să se apere, spunând că „nu am probleme, uitați, am toate documentele”. Ulterior, s-a aflat că individul în cauză nu este călugăr, ci doar poartă haine preoțești, cerând bani pentru Mănăstirea Cetățuia din judetul Argeș, în numele unei asociații filantropice. Așa-zisul călugăr, pe nume Cristi Călin, avea în 2018 peste 100 de amenzi pentru cerșetorie.

Cristi Călin a provocat un adevărat „cutremur” în spațiul public după ce a furnizat presei fotografii cu deputatul Aurel Bălășoiu în ipostaze indecente, dar și înregistrări audio în care vorbește despre orgii homosexuale cu înalți ierarhi și oameni politici. Acesta a explicat, în cadrul unui interviu acordat Știrilor Pro TV, că s-a hotărât să demaște comportamentul nepotrivit al unor înaltpreasfințiți, după ce, în anul 2013, a fost exmatriculat pentru că ar fi refuzat avansurile unui stareț. În urmă cu două luni, s-ar fi împrietenit cu deputatul PSD Aurel Bălășoiu, absolvent și el de Teologie. „Între mine și acest deputat Bălășoiu s-a închegat o relație de încredere și o prietenie până la exces și îmi trimitea, am făcut așa un inventar, cred că peste o mie de poze și mesaje. El a șters. Avea un grup de WhatsApp în care vorbeau mai mulți, și Calinic și Varsanufie, și îmi povestea lucruri pe care eu le înregistram”, a spus Cristi Călin. Bărbatul susține că deputatul ar fi avut o relație cu unul din șoferii Înaltpreasfințitului Teodosie, iar în telefonul acestuia ar fi văzut o fotografie indecentă. Dezvăluirile călugărului Cristi Călin îl vizează și pe episcopul de Tulcea, pe care îl acuză de viol. Potrivit acestuia, fapta s-ar fi petrecut chiar în Palatul Episcopal din Tulcea, iar victima ar fi fost un elev în clasa a X-a a Seminarului Teologic. „Acel viol s-a petrecut când acest copil avea 15 ani, eu am aflat despre el în luna august, am încercat să strâng toate probele și am formulat denunțul”, spune Cristi Călin. Fostul călugăr susține că deține dovezi (poze, video, mesaje text și audio) care îl prezintă în posturi intime și sexuale pe ÎPS Teodosie – Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Varsanufie – Arhiepiscopul Râmnicului, ÎPS Calinic – Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului și PS Visarion – Episcopul Tulcii. Acesta spune, totodată, că a depus deja o plângere la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Episcopia din Tulcea dezminte acuzațiile: ”Cristi Călin, o persoană care acționează pe fondul frustrărilor aduse de excluderea din monahism”

Episcopia Tulcii a dezmințit acuzațiile făcute de Cristi Călin: „aceste acuze nefondate și halucinante lansate în presă de către Cristi Călin, o persoană care acționează pe fondul frustrărilor aduse de excluderea din monahism și a exmatriculării de la două Facultăți de Teologie, urmare a unui comportament dovedit incompatibil cu morala creștină: calomnie, scandaluri sexuale, port ilegal de uniformă clericală, etc aduc un prejudiciu atât imaginii Bisericii Ortodoxe în ansamblu, cât și clerului și credincioșilor tulceni, dar, mai ales, ierarhului eparhiot. Îndemnăm clerul și pe credincioșii tulceni la discernământ duhovnicesc, și mai ales la rugăciune stăruitoare pentru ca Adevărul să iasă la lumină, și să fie instaurată cât mai curând pacea sufletească și încrederea dintotdeauna în valorile spirituale și morale ale credinței creștine”, se arată în comunicatul transmis de Episcopia Tulcii.

Cristi Călin a acuzat un stareț de la Mănăstirea Calapodești (județul Bacău) că i-a făcut avansuri sexuale

Cristi Călin este o veche “cunoștință” a polițiștilor din toată țara. În 2013, acesta a fost exmatriculat de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba-Iulia și apoi, anul următor, de la cea similară din Arad, în urma mai multor scandaluri, provocate după ce a acuzat un stareț de la Mănăstirea Calapodești (judetul Bacău), că i-a făcut avansuri sexuale. Reprezentanții Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului au susținut atunci că acuzațiile au fost calomnii, nefiind dovedite. Tânărul a dispărut, apoi, din atenția publică, însă a fost găsit în toamna anului 2016 în jurul Mănăstirii Prislop, îmbrăcat în straie călugărești, apelând la mila oamenilor. A fost amendat de jandarmi de trei ori, cu câte 100 de lei, 100 de lei și 200 de lei, pentru cerșetorie, însă a contestat sancțiunile în instanță. Fiind verificat de polițiști, în 2016, falsul călugăr a sustinut că este „reprezentantul unul lăcaș de cult din zona Moldovei, aflat în construcție, fiind călugăr și colector, iar în perioada 01.09 – 10.09.2016 se afla în localitatea Silvasu de Sus în jurul Mănăstirii Prislop, desfășurând activitatea de colectă pentru Schitul „Nașterea Maicii Domnului” din Tutcanii din Deal (Neamț)”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. In spatele acestui bolnav psihic, sta un bolnav in stare si mai avansată, care, plin de frustrări, vrea cu orice preț, la Iași – numele bolnavului este ilie trif, zis ignatie…care, culmea….se vrea mai sus…seminaristul de nota 5…rusine…..Mars la Ionică….prietenul..scârbe…ce sunteti….

  2. Din pacate, cand un nebun arunca o piatra in apa, zece intelepti n-o pot scoate…
    Acum, insa, se vede, adevarata tinta a scandalului: Teodosie 😉 Ii e teama, probabil, lui Ciubotea, ca o sa-i ia locul. Si lui Iohannis, ca are indrazneala de a se opune prostiilor lui si ale stapanilor lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.