spot_imgspot_img
spot_img
0.2 C
Vaslui
09-dec.-2023

Călugărul amant, Cristi Călin, prins la cerșit în Vaslui, la moaștele Sfântului Pantelimon, doctorul fără de arginți

- Advertisement -

NU I-A MERS… Falsul călugăr Cristi Călin, cel care a generat un imens scandal sexual în care au fost implicați politicieni și înalte fețe bisericești, a fost prezent marți, la Vaslui, nu pentru a se ruga la moaștele Sfântului Pantelimon, depuse la biserica „Sfântul Nicolae” din oraș, ci pentru a obține venituri de pe urma acestui mare mucenic. Călin și-a propus să facă cât mai mulți bani și ajutându-se de o pancardă agățată de gât, a reușit să strângă peste 600 de lei în doar câteva ore. Acesta spune că banii urmau să fie trimiși părintelui Gotca Pavel, de la Schitul Sf. Nectarie, din satul Laicai, comuna Cetățeni, județul Argeș. Numai că pe fir au intrat și polițiștii locali vasluieni, iar toate planurile așa-zisului călugăr s-au năruit precum un castel de nisip. În primă fază, oamenii legii i-au pus în vedere bărbatului să părăsească locul și să nu mai cerșească bani de la vasluieni. Călin s-a conformat într-o oarecare măsură, în sensul că și-a strâns lucrurile și a dat să plece. Nu a făcut însă mulți pași și a intrat într-un magazin, unde a așteptat până când polițiștii s-au urcat în mașină și au plecat. După ce s-a descotorosit de ei, Cristi Călin a revenit în preajma bisercii și și-a reluat activitatea până când a fost „deranjat” din nou de polițiștii locali, care de data asta l-au luat cu ei la sediu, pentru a stabili ce hram poartă acest călugăr. În acest sens, șeful Serviciului Ordine Publică din cadrul Poliției Locale Vaslui a contactat starețul schitului Sf. Nectarie din județul Argeș, care i-a declarat că așa-zisului călugăr, Cristi Călin, i-a fost retras dreptul de a mai colecta bani în numele lăcașului respectiv încă din luna octombrie a anului trecut. În fața acestor realități, polițiștii vasluieni nu au avut încotro și l-au amendat cu 500 de lei pe falsul călugăr pentru apelare la mila publicului, apoi l-au transportat la gară și l-au urcat în primul tren sosit în stație, cu destinația Tecuci.

Deși polițiștii locali din municipiul Vaslui au acționat ca la carte, Cristi Călin a dat asigurări că lucrurile nu vor rămâne așa, pentru că va face plângeri atât împotriva procesului verbal, cât și împotriva polițiștilor care l-au sancționat. Prin intermediul unui mesaj trimis ziarului Vremea Nouă, acesta a lăsat să se înțeleagă că polițiștii locali au împărțit cum au vrut ei cei 600 de lei găsiți asupra sa. „Astăzi (n.r. marți), 07.03.2023, în orașul Vaslui, județul Vaslui, am fost sancționat cu suma de 500 lei. Am fost delegat de Pr. Protos. Hariton din Argeș, care construiește o biserică în Cetățeni, jud. Arges, pentru a mai strânge niște bănuți, fiindu-i necesari la achiziționarea de materiale de construcții. Am fost condus la sediul Poliției Locale Vaslui unde am fost supus unei percheziții corporale și au găsit asupra mea suma de 612 lei. Domnii polițiști locali au considerat să facă următoarea împărțire: – 300 lei ducem la o bisericș din oraș și îi punem la cutia milei, 50 lei plătești jumătate din minimul amenzii, așa prevede legea; 250 lei sunt banii tăi, faci ce vrei cu ei, iar eu îi voi da pr. stareț Hariton, Gotca Pavel”. Falsul călugăr nu s-a oprit aici cu acuzațiile și a mers mai departe, în nota sa caracteristică, pentru care a devenit cunoscut în toată țara. „În bagajele mele erau și două prezervative pe care domnii polițiști le fluturau prin sediul lor ca un mare trofeu (și eu sunt om, dacă este nevoie, trebuie să mă protejez). Și, bonus, am fost amenințat: <<domnul Călin, dacă faci ceva și nu îndeplinești tot ce am zis noi, te caut toată țara asta și te rup cu bataia>>. Voi formula plângere împotriva procesului verbal, cât și o plângere penalș la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui”, a mai precizat bărbatul. Acesta a trimis redacției Vremea Nouă mai multe extrase de cont, prin care a arătat că toți banii strânși prin țară sunt trimiși preotului din satul Laicai, județul Argeș.

Cerșetoria, principala activitate a falsului călugăr

Cristi Călin este o mai veche cunoștință a polițiștilor din toată țara. În 2013, acesta a fost exmatriculat de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba-Iulia și apoi, anul următor, de la cea similară din Arad, în urma mai multor scandaluri, provocate după ce a acuzat un stareț de la mânăstirea Calapodești (județul Bacău), că i-a făcut avansuri sexuale. În 2018, așa-zisul călugăr avea peste 100 de amenzi pentru cerșetorie. Pe 27 mai 2018,  acesta a fost surprins în poarta schitului mânăstirii Movila lui Burcel, din comuna Codăești, unde, de asemenea, cerea bani de la credincioși. Jandarmii și polițiștii l-au luat la întrebări și astfel s-a aflat că individul în cauză nu este călugăr, ci doar poartă haine preoțești, cerând bani pentru mănăstirea Cetățuia, din județul Argeș, în numele unei asociații filantropice. Cristi Călin a devenit cunoscut la nivel național în toamna anului trecut, după ce a declanșat un scandal de proporții în lumea politică și bisericească. Acesta i-a acuzat pe Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, dar și pe Patriarhul Daniel, că ar fi participat la orgii sexuale alături de alți bărbați și minori, acuzații care au rămas nedovedite. Mai mult, falsul călugăr a afirmat că inclusiv el a participat la astfel de orgii, fiind amantul mai multor preoți cu funcții de conducere, dar și al câtorva oameni politici.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. Ca să fiu sincer el procedează mai cinstit, cere, nu baga mana in buzunarul oamenilor cum face biserica, si de la credincioși si de la necredincioși, statul sa ne dea taxele oamenilor, ca e dreptul nostru
    Chiar daca ambii au înșelătoria ca scop comun, e mai cinstit asta, cere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.