18.2 C
Vaslui
03-oct.-2022

Cãlugãrul criminal din judetul Vaslui recidiveazã

- Advertisement -

INCREDIBIL Tânãrul de 29 de ani, din Cioatele, care sãptãmâna trecutã si-a hãcuit mama cu o secure, si-a sugrumat bunica si a învinetit un politist, a ucis în urmã cu sapte ani un preot din judetul Neamt. Crima a îngrozit atunci întreaga opinie publicã. Preotul a sfârsit în chinuri groaznice la Mânãstirea Petru Vodã, dupã ce Mihai Coisin i-a înfipt cutitul de trei ori în abdomen sub privirile câtorva zeci de enoriasi care veniserã la spovedanie. Coisin îl confundase pe preotul de 81 de ani cu un alt slujitor al Domnului.

Amãnunte tulburãtoare ies la ivealã dupã ce, în urmã cu câteva zile, într-o clipã de nebunie, un tânãr de 29 de ani a fost la un pas sã-si ucidã mama si bunica. Mihai Coisin e nebun cu acte în regulã, el fiind internat la Psihiatrie dupã un episod teribil, petrecut în 2005. Atunci, cãlugãr fiind la Mânãstirea Petru Vodã din judetul Neamt, a omorât un preot în vârstã de 81 de ani, Panaite Fuica. Acesta se retrãsese la mânãstire, dupã o viatã în slujba lui Dumnezeu. Aici si-a dorit sã se stingã si asa a fost, numai cã moartea sa a fost una cumplitã. Cãlãul sãu, un tânãr care spunea cã este student la Teologie, l-a confundat pe preotul iesean cu staretul mânãstirii. Înarmat cu un cutit, Coisin s-a repezit la preot si l-a înjunghiat de trei ori în abdomen. În clipa în care si-a dat seama cã a atacat pe altcineva, agresorul a început sã urle cã îi pare rãu si a rupt-o la fugã. A fost oprit de enoriasi si de cãlugãrii de la mânãstire. Panaite Fuica a fost transportat de urgentã la spital, dar medicii nu au mai reusit sã-l salveze. Ulterior, s-a stabilit cã Mihai Coisin nu a avut discernãmânt în momentul comiterii faptei si a fost internat la Psihiatrie

La un pas sã-si ucidã familia

S-a întors în localitatea de domiciliu, în familie, la Cioatele. Accesele de furie au continuat. Sãptãmâna trecutã, tânãrul a fost la un pas sã-si ucidã mama si bunica. În ziua cu pricina, femeia de 56 de ani încerca sã taie lemne cu o secure în holul locuintei. Fiul sãu s-a oferit sã o ajute, însã în momentul în care a luat securea în mânã, i-a aplicat mamei sale o loviturã în zona capului si apoi a strâns-o de gât. Tânãrul a intrat ulterior în camerã unde a gãsit-o pe bunica sa, o femeie în vârstã de 70 ani. A strâns-o si pe aceasta de gât, însã bãtrâna a avut noroc. A intervenit un frate al agresorului, care l-a scos pe tânãr din locuintã. Mama sa a fost internatã la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui. Prezenta o plagã contuzã la nivelul capului si leziuni la gât. Dupã atac, tânãrul s-a refugiat în clopotnita bisericii, refuzând sã coboare la rugãmintile familiei. „La fata locului s-au deplasat politisti din cadrul Politiei orasului Negresti, care au încercat imobilizarea tânãrului. În acel moment, bãrbatul a lovit un politist cu o scândurã în zona ochiului stâng. Politistii Serviciului de Interventie Rapidã au imobilizat tânãrul si l-au transportat cu o ambulantã la Sectia Psihiatrie a Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui, unde a fost internat”, a declarat Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Tânãrul urmeazã a fi suspus unei expertize psihiatrice. E greu de crezut însã cã va da socotealã pentru faptele de care e acuzat, tentativã de omor si ultraj, în conditiile în care bãrbatul e nebun cu acte în regulã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.