Camera ascunsă: Funcționari publici, fără măști în instituții

Purtarea măștii este obligatorie în spațiile închise. Printre cei care nu respectă această lege sunt tocmai funcționari ai statului. Telespectatorii Digi24 au trimis imagini în care se vede limpede cum regulile sunt încălcate în unele Direcții de Finanțe Publice. Ministrul Sănătății susține că situația e gravă, iar această inconștiență ar putea pune mulți oameni în pericol.

Dacă am spune că funcționarii publici nu poartă măști, ar fi o generalizare incorectă. Spunem doar că niciun funcționar public, care apare în aceste imagini, nu are mască. Fotografiile și filmările au fost realizate, joi, 4 iunie 2020, în trei locuri din țară – direcțiile de finanțe Dolj, Gorj și Ilfov.

O doamnă care apare în imagini este funcționar public în Gorj. Chiar dacă lucrează singură după acel ghișeu și are un geam de sticlă în față, ar trebui să poarte mască, pentru că primește și eliberează documente cetățenilor din Târgu Jiu. Particulele pe care le poate elimina dacă tușește sau strănută ar putea să îi contamineze pe alții.

„Am să verific toate aceste aspecte. Vreau să văd când a fost realizat acest filmuleț, iar în condițiile în care este realizat în această perioadă de stare de alertă sau stare de urgență, am să iau legătura cu doamna director din cadrul Direcției Consiliului Local pentru a impune măsurile necesare și a face o verificare imediată”, spune primarul din Târgu Jiu, Marcel Laurențiu Romanescu.

La fel de neglijenți sunt și unii dintre funcționarii publici din Craiova. Chiar dacă stă cu spatele, e ușor de observat că jandarmul de la intrarea în sediul instituției nu poartă mască. Filmarea nu se oprește aici. Cel care ne-a trimis imaginile a surprins și o doamnă, care stă în spatele ghișeului, și poartă masca sub bărbie. ….https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/video-camera-ascunsa-functionari-publici-fara-masti-in-institutii-1318137
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ