9.2 C
Vaslui
27-mart.-2023

Camerã Senzorialã la Bârlad inauguratã cu sprijinul Clubului Rotary si a partenerilor din Anglia si Irlanda!

- Advertisement -

REALIZARE MARE…Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Vaslui a inaugurat o nouã Camerã Senzorialã aflatã în incinta Complexului de Servicii Comunitare pentru Persoana cu Dizabilitãti Bârlad, situat în str. Republicii, nr. 320. Valoarea totalã a lucrãrilor de dotare si amenajare a Camerei Senzoriale depãseste 13.000 £, finantare care a fost realizatã de cãtre parteneri din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord – Asociatia People in Need, Collins Wealth Management- Mansfield, Fundatia Caritabilã St. James’s Place, Rotary Club Sutton in Ashfield- District 1220, Mike si Mary Collins, Parohia Skegby din Sutton in Ashfield- precum si de cãtre membrii Clubului Rotary Bârlad si Asociatia ChildsLife România.

Terapia derulatã în interiorul camerei vizeazã dezvoltarea simturilor (auz, vãz, gust, miros, pipãit), în vederea cresterii abilitãtilor de relationare a copiilor cu dizabilitãti cu lumea din jur. Noua componentã a complexului sustine procesul terapeutic pentru aproximativ 200 de beneficiari, respectiv copii rezidenti în cadrul complexului, precum si copii din comunitatea bârlãdeanã si zonele limitrofe. Valoarea proiectului este de peste 13 000 £ (peste 15 000 €) constând în valoarea si montarea echipamentului costurile de livrare, taxe vamale si TVA. „Proiectul a demarat în 2019 dar din cauza pandemiei covid-19 coroborat cu iesirea Angliei din UE toate demrsurile au fost întârziate.

În mai 2022, când toate demersurile erau puse la punct, trebuiau sã vinã Joseph Brian Walker & Danny Charles Thompson sã montãm echipamentul si sã facem functionalã camera senzorialã. Pe 7 mai, cu 3 zile înainte de a veni, Joe s-a internat în spital iar pe 9 mai Joe ne-a pãrãsit. Colaborãm cu Joseph Brian Walker & Danny Charles Thompson – PEOPLE IN NEED UK din 2015 si îmreunã am reusit sã facem o camera senzorialã la CSCPD Bârlad si Spitalul de Copii Bârlad. Datoritã efectului extrem de benfic avut în recuperarea copiilor acum vom inaugura o nouã camera senzorialã adaptatã nevoilor de recuperare a celor peste 200 de copii beneficiari ai Centrului de Zi de Recuperare pentru Copiii cu Dizabilitãti Bârlad. Inaugurarea a avut loc la CSCPD Bârlad pe 12 iunie a.c., ora 12.00 Invitati au fost Danny Charles Thompson – PEOPLE IN NEED UK. Membrii Clubului Rotary Bârlad care s-au implicat sufleteste si financiar (peste 3000 €) în realizarea acestui proiect.”, a precizat Valentin Iosub, fost presedintre al Clubului Rotary Bârlad, în anul rotaric 2021-2022.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.