Cameraman lovit si umilit, într-o sedintã de Consiliu Local la Mãlusteni (VIDEO)

“Pãlitura” nãprasnicã

CONTRE… Mãlusteniul rãmâne tãrâmul unde primarul, secretarul si acolitii acestora dispun de toatã comunitatea dupã bunul lor plac. Doar DNA sau ANI mai reusesc performanta sã impunã în acest colt de judet, ordinea de drept. Ultima sedintã de Consiliu Local s-a terminat cu un episod violent, în care Opozitia a fost pusã la respect de fostul primar suspendat de ANI. Acesta l-a lovit pe unul dintre membrii unui partid politic care a avut curajul sã filmeze sedinta si i-a transmis în stil mafiot: “Bãi, te calc în picioare dacã mã mai filmezi!”. Totul a fost filmat, iar cameramanul curajos a pus pe Facebook întâmplarea. Si sedinta de CL a fost una atipicã. Secretarul comunei, Ion Leu, omul orchestrã din Mãlusteni, cu de la sine putere s-a autointitulat presedinte de sedintã si a încercat sã dirijeze noul Consiliu Local într-o manierã totalitaristã. Când i s-a cerut sã respecte legea si statutul alesului local, secretarul a declansat scandalul, care a degenerat, încheindu-se cu comportamentul golãnesc al fostului primar, Liviu Romicã Postolache.

Nervi, tensiune si mult scandal la cea mai scurtã sedintã de Consiliu Local din Mãlusteni din acest an. Scurtã, fiindcã unul din cei mai longevivi secretari din judet si-a arãtat incompetenta. În cei 45 de ani, câti a adunat la Primãria Mãlusteni, Ion Leu nu stie cã o sedintã de Consiliul Local trebuie sã aibã un presedinte si încerca sã valideze doi consilieri locali, cu el pe post de presedinte de sedintã. Unul dintre consilierii mai experimentati de la ALDE, apicultorul Mirel Balaban, i-a atras atentia cã nu poate conduce sedinta si cã ar fi indicat sã propunã noului Consiliu Local investit, alegerea unui presedinte. Încãpãtânarea bãtrânului secretar s-a soldat cu pãrãsirea consilierilor din Opozitie a sedintei si ulterior suspendarea acesteia prin lipsã de cvorum. Ce s-a întâmplat dupã acest moment depãseste orice imaginatie. Nervos cã nu i-a iesit pasenta, fostul primar suspendat de ANI, Liviu Romicã Postolache, acum proaspãt numit consilier al primarului ales, a intrat în sala de sedintã si l-a lovit pe cameramanul de la ALDE care filma. “Te calc în picioare dacã mã mai filmezi” a spus acesta. Mai grav este cã Postolache a intrat în sala de sedintã fãrã mascã, impulsiv ca un taur comunal si destul de recalcitrant. 

“Voi depune plângere la Politie”

Cel care filma sedinta era chiar fiul consilierului local de la ALDE, Mirel Balaban. “Fiul meu era persoana care filma cu telefonul. Avea tot dreptul sã fie la aceastã sedintã publicã, mai ales cã este consilier local supleant, el fiind pe lista noastrã de consilieri, dar mai la coadã. Postolache a intrat fãrã mascã, în conditiile acestea de restrictie din cauza pandemiei, l-a lovit pe bãiat si i-a zis cã-l calcã în picioare. Vom merge zilele viitoare la comandantul Politiei din Murgeni si îi vom face plângere penalã, inclusiv pentru zãdãrnicirea bolilor, fiindcã nu avea ce cãuta fãrã mascã într-o institutie publicã, cum era locul unde s-a desfãsurat sedinta de Consiliul Local, dar si pentru lovire si amenintare. Am înteles cã din cauza loviturii primite, bãiatul meu, Samuel, a scãpat telefonul pe jos si s-a crãpat ecranul. Oricum, gestul fostului primar este unul golãnesc”, a mai spus Mirel Balaban. Într-adevãr, pe filmãrile postate de Samuel Balaban se vede cum este atacat de fostul primar, care-i spune: “Bãi, nu mã filma pe mine, filmeazã pe cine vrei, cã te calc în picioare”. Pe un ton agresiv, acesta îl dã afarã din sala de sedintã, în acompaniamentul si a altor persoane de la PSD, care în loc sã-i sarã în apãrare, par sã-i tinã isonul fostului primar violent. Iesi afarã, cu tot balamucul tãu de filmare”, a mai spus acesta.

Cine este Ion Leu, secretarul longeviv si incompetent de la Mãlusteni

STÃPÂNUL… Ion Leu, conform declaratiei sale, lucreazã în primãrie din 1985, timp în care si-a construit o caracatitã monstruoasã. “Acest individ de fapt conduce Primãria. Pe toti primarii i-a încãlecat. Între timp si-a angajat toatã familia în primãrie. Sotia este bibliotecarã, bãiatul pompier, fratele sotiei casier împreunã cu sotia acestuia. Dupã care vine si partea a doua a caracatitei formatã din contabilã, care este cumãtra sa, iar fiul contabilei angajat si el la Registrul Agricol. Gânditi-vã cã deja au ocupat toatã primãria din comunã si au instaurat teroarea. Si primarul acesta nou ales e la mâna lui. Fratele secretarului este cãsãtorit cu sora primarului nou ales. Deci un clan în toatã puterea cuvântului. Nu ati vãzut cã el conducea sedinta, iar primarul era ascuns printre consilieri ?”, a spus Mirel Balaban. Contactat telefonic, secretarul recunoaste cã a gresit si spune cã a reparat greseala, convocând o nouã sedintã joi, la ora 10.00. “Bine, eu nu vãd unde este marea gresealã, cã mai întâi am pus validarea celor doi consilieri si apoi alegerea presedintelui de sedintã. Pãi cei doi nu trebuiau sã fie si ei validati când se alege presedintele?”, a spus nevinovat incompetentul secretar. Acesta nu stie cã alegerea presedintelui de sedintã e doar o chestiune ce tine de organizare, fãrã niciun fel de implicare politicã. Pe cei doi consilieri nevalidati, la propunerea cui depuneau jurãmântul, la cea a secretarului? Întrebat de reporterul Vremea Nouã ce salariu are, pentru a vedea cu cât plãteste statul român incompetenta, acesta a spus sec: “Dar de ce vã intereseazã?”. “Pentru cã aveti obligatia sã puneti pe site-ul primãriei toate declaratiile de avere ale functionarilor publici din Primãrie, iar din 2014 nu le-ati mai actualizat. Si e firesc sã vã întrebãm, dacã pe site nu apare nimic”, a fost replica reporterului. Într-un final, acesta a spus o sumã, 3.600 de lei, adicã salariul net de bazã, fãrã sporuri. Din informnatiile noastre, secretarul ridicã lunar o sumã de aproape 6.000 de lei. Prin rãspunsul dat, se vede si calitatea umanã a celui care se crede starostele celei mai subdezvoltate comune din judetul Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ