spot_img
23.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Camerista care îl acuză pe Strauss-Kahn cere despăgubiri pentru o agresiune violentă şi sadică

- Advertisement -

Nafissatou Diallo a lansat luni, la New York, o procedură civilă împotriva lui Dominique Strauss-Kahn, pentru a obţine despăgubiri după „agresiunea sadică” pe care femeia susţine că a suferit-o, avocaţii fostului director al FMI denunţând o manevră pentru câştiguri materiale.

Plângerea cameristei în vârstă de 32 de ani, originară din Guineea, nu prevede nici o sumă precisă, dar evocă „achitarea unor despăgubiri de o valoare care va fi determinată în cursul procesului”, pentru prejudicii morale şi fizice.

Documentul de 17 pagini îl acuză pe Dominique Strauss-Kahn că a comis o „agresiune violentă şi sadică” la 14 mai împotriva lui Diallo, în timp ce ea se pregătea să îşi „facă treaba de cameristă” la hotelul Sofitel din New York, unde locuia fostul director general al Fondului Monetar Internaţional.

Strauss-Kahn este acuzat că i-a „provocat voluntar suferinţă emoţională lui Diallo”. Agresiunea a fost „intenţionată, brutală şi violentă, ceea ce a condus la umilirea, deprecierea şi violarea demnităţii de femeie” a lui Diallo, continuă plângerea.

Suferinţele emoţionale şi mentale care au urmat au fost de aşa natură încât „ea ar putea să nu se refacă niciodată”, afirmă documenul, care descrie cu detalii cum Strauss-Kahn ar fi încercat să-şi introducă penisul în gura lui Diallo.

Plângerea mai afirmă că fostul favorit în sondaje pentru prezidenţialele din 2012 din Franţa a agresat „cameriste de la hoteluri din lumea întreagă”.

Documentul cere desfăşurarea unui proces într-un tribunal din Bronx, un cartier dificil din New York, unde locuieşte Diallo, o jurisdicţie cunoscută că este în favoarea victimelor în astfel de cazuri.

Depunerea acestei plângeri nu este o surpriză, avocatul lui Diallo, Kenneth Thompson, anunţând de mai multe ori intenţia clientei sale de a declanşa această procedură, oricare ar fi rezultatul procedurii penale.

Apărarea lui Strauss-Kahn nu a întârziat să riposteze. „Am afirmat de la început că motivaţiile lui Thompson şi ale clientei sale nu sunt altele decât să facă bani”, au declarat cei doi avocaţi ai fostului director al FMI, William Taylor şi Benjamin Brafman, într-un comunicat.

„Depunerea acestei plângeri doboară toate îndoielile asupra acestei probleme. Plângerea civilă nu are nici o valoare, iar Strauss-Kahn o va combate ferm”, au subliniat ei.

Dominique Strauss-Kahn a fost eliberat condiţionat la 1 iulie, după apariţia unor contradicţii şi minciuni în depoziţia sub jurământ a lui Nafissatou Diallo privind faptele presupuse, petrecute la 14 mai.

În cauză este o conversaţie telefonică, înregistrată la o zi după faptele presupuse, cu un deţinut din Arizona. „Nu te îngrijora. Bărbatul ăsta are mulţi bani, ştiu ce fac”, i-ar fi spus Diallo deţinutului.

Ulterior, avocatul său Kenneth Thompson a afirmat că „unele lucruri au fost amestecate în acest citat”.

Strauss-Kahn continuă să fie vizat de şapte capete de acuzare în Statele Unite, în special pentru tentativă de viol, agresiune sexuală şi sechestrare, care îl pot costa mulţi ani de închisoare. El este privat de paşaport şi nu poate părăsi teritoriul american.

Următoarea audiere a acestuia în procesul penal este prevăzută la 23 august. Cu această ocazie, Parchetul din Manhattan ar putea decide abandonarea acuzaţiilor.

În acest caz, ar rămâne doar procedura civilă şi riscul ca Strauss-Kahn să sufere un proces dificil în faţa unui tribunal din Bronx, dacă nu negociază un acord prin intermediul avocaţilor săi.

MEDIAFAX.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.