28.6 C
Vaslui
01-iul.-2022

Campania “Curățăm România” în județul Vaslui: peste 73.000 kg de deșeuri abandonate s-au adunat!

ACȚIUNE AMPLĂ… Au fost adunate peste 73.000 kg de deșeuri abandonate în 71 de unități administrativ-teritoriale din județ, s-au organizat 210 acțiuni de ecologizare și conștientizare și au participat peste 9.500 voluntari.

BILANȚ… Agenția pentru Protecția Mediului Vaslui a anunțat rezultatele campaniei “Curățăm România” în județul Vaslui. Au fost adunate peste 73000 kg de deșeuri abandonate în 71 de unități administrativ-teritoriale din județ, s-au organizat 210 acțiuni de ecologizare și conștientizare și au participat peste 9500 voluntari, angajați ai primăriilor, locuitori ai comunelor, elevi și cadre didactice, angajați ai instituțiilor publice. Potrivit APM Vaslui, au obținut finanțare nerambursabilă din Fondul pentru mediu șapte unități administrativ-teritoriale din judetul Vaslui: Deleni, Ferești, Tutova, Vinderei, Hoceni, Puiesti și municipiul Barlad. Astfel, cele șapte primării, beneficiare ale Programului privind ecologizarea zonelor afectate de deșeuri “Curățăm România”, au solicitat, în total, 63.000 de lei pentru decontarea cheltuielilor aferente activităților de colectare desfășurate.

Campania “Curățăm România” s-a derulat în perioada 4 aprilie – 31 mai. “A fost în primul rând un efort să schimbe mentalități, să încurajăm cetățenii pentru mai mare responsabilitate, implicare și atenție în ceea ce privește curățenia și protejarea mediului. Au avut loc “dialoguri verzi” ale reprezentanților Agenției pentru Protecția Mediului Vaslui cu aproximativ 1000 de elevi și cadre didactice implicate în ateliere, demonstrații, discuții, lecții deschise pe diferite teme legate de problemele de mediu. Menționăm că pe tot parcursul campaniei, la nivel judetului Vaslui a existat o strânsă colaborare între Instituția Prefectului Județului Vaslui, Consiliul Județean Vaslui, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, reprezentanții instituțiilor județene subordonate Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, precum și ai unităților administrative. Am demonstrat și de această data că un mediu curat și sănătos este prioritatea noastră, a tuturor”, a transmis directorul executiv al APM Vaslui, Mihaela Budianu.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here