9.2 C
Vaslui
27-mart.-2023

Campania „Dincolo de aparențe”, desfășurată și în județul Vaslui (FOTO)

- Advertisement -
PREVENIRE… În cadrul activităților s-au purtat discuții cu tinerii despre riscurile asociate consumului de substanțe pihoactive, dar și consecințele sale

ACTIVITATE… Timp de trei zile, polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară și cu reprezentanți din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vaslui au desfășurat activități informative și de preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la efectele nocive ale consumului de substanțe psihoactive.

Astfel, zilele trecute, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară, alături de reprezentanți din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vaslui au desfășurat activități care s-au adresat beneficiarilor și voluntarilor Centrului de Tineret Negrești și ai Complexului de Servicii Comunitare Negrești, din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui. De asemenea, polițiștii au fost prezenți la „Caravana Zilele Filmului Românesc”, din municipiul Vaslui, unde au desfășurat activități de informare și conștientizare. În cadrul activităților s-au purtat discuții cu tinerii despre riscurile asociate consumului de substanțe pihoactive, dar și consecințele sale: alterarea relațiilor cu familia, prietenii, efecte nocive asupra sănătății, adopatarea unor comportamente distructive, fiind transmise recomandări preventive. Și nu în ultimul rând, a fost marcată Ziua Internațională Împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri. Astfel, persoanele prezente au fost invitate să participe la un experiment care a presupus parcurgerea unui traseu cu obstacole, purtând ochelari speciali concepuți pentru a induce efectele consumului de alcool, respectiv de substanțe interzise. Acest experiment a urmărit conștientizarea modului în care consumul de droguri afectează echilibrul, viteza de reacție, capacitatea de coordonare a mișcărilor, de orientare în spațiu și de apreciere a distanțelor. De asemenea, în cadrul acestor activități copiii și părinții au primit sfaturi și recomandări pentru o vacanță în siguranță.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.