spot_imgspot_img
26.2 C
Vaslui
29-sept.-2023

Campania electorală din Germania se încinge. Cine o va înlocui pe Angela Merkel în funcţia de cancelar federal al Germaniei?

- Advertisement -

Cu patru săptămâni înainte de alegerile pentru Bundestag, duminică seară a avut loc o dezbatere cu principalii candidaţi ai partidelor de centru-dreapta, centru-stânga şi ecologist, care au discutat despre teme precum schimbările climatice, pandemia de coronavirus şi politicile interne. Candidatul socialiştilor Olaf Scholz, a părut mult mai convingător decât cel al creştin democraţilor lui Merkel Armin Laschet şi ecologista Annalena Baerbock.
Campania electorală în urma căreia se va decide cine o va înlocui pe Angela Merkel în funcţia de cancelar federal al Germaniei s-a încins şi mai mult ieri, după publicarea unui nou sondaj care arată că Partidul Social Democrat (SPD) câştigă şi mai mult în preferinţele electoratului în faţa conservatorilor Angelei Merkel, informează Reuters. Susţinerea pentru SPD a crescut cu două puncte procentuale de săptămâna trecută, ajungând acum la 24%, cel mai bun rezultat al lor din ultimii patru ani, potrivit sondajului INSA realizat pentru publicaţia Bild am Sonntag.    La rândul lor, conservatorii au pierdut un punct procentual, situându-se acum la 21% în preferinţele electoratului, cel mai prost scor al lor înregistrat vreodată în sondaje. Germanii sunt chemaţi la urne pe 26 septembrie, când Angela Merkel se va retrage din funcţia de cancelar federal după 16 ani şi după patru victorii în alegeri naţionale. Plecarea iminentă a Angelei Merkel a slăbit sprjinul pentru alianţa sa conservatoare. Acesta este al doilea sondaj din ultima săptămână ce plasează SPD pe primul loc.  În înfruntarea televizată care a avut loc ieri între principalii candidaţi care vor să ocupe postul Angelei Merkel după alegerile de luna viitoare, candidatul socialiştilor (SPD), multă vreme luat în derâdere, Olaf Scholz, a părut presei a fi fost mult mai convingător decât cel al conservatorilor creştin democraţi ai lui Merkel (CDU/CSU) Armin Laschet şi ecologista (Grüne) Annalena Baerbock.   Politica de apărare a Germaniei după căderea Afganistanului sub controlul talibanilor a fost unul dintre subiectele care au dominat prima dezbatere televizată între principalii trei candidaţi la postul de cancelar după ce Angela Merkel îşi va încheia mandatul, relatează DPA .

Citeste mai mult: adev.ro/qyn6i0

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.