spot_img
spot_imgspot_img
13.1 C
Vaslui
28-mai-2024

Campioana de Barlad

- Advertisement -

Ana Porgras, bârlãdeancã prin adoptie, aduce aurul mondial acasã!

FERICIRE… Familia Anei Porgras, gimnasta care a câstigat primul titlu mondial pe care gimnastica româneascã femininã l-a obtinut dupã o pauzã de nouã ani, locuieste în Bârlad. Mama Anei, Georgeta, este despãrtitã de tatãl copiilor ei, de patru ani, el rãmânând la Galati, iar ea reîntocându-se acasã, la Bârlad. Georgiana Porgras este sora Anei, are 18 ani si este una dintre cele mai bune eleve ale Liceului Teoretic “Mihai Eminescu” din Bârlad, în clasa a XII a. Mama si fetele au închiriat un apartament în zona Gãrii si, pentru a putea sã sustinã cariera Anei si pe Georgiana la scoalã, Georgeta Porgras a plecat la muncã în Italia. Reusita Anei a adus numai bucrie în sufletele mamei si surorii ei, care o asteaptã de sãrbãtori acasã la Bârlad, pentru a o sãrbãtori, la împlinirea vârstei de 17 ani. Dupã rezultatele extraordinare obtinute de Andreea Rãducan, o nouã campioanã face cunoscut lumii orasul Bârlad.

Ana Porgras se întoarce acasã, la Bârlad (unde locuieste cu mama si sora ei de circa patru ani), cu primul titlu mondial pe care gimnastica femininã româneascã l-a obtinut dupã o pauzã de nouã ani. La Rotterdam, gimnasta de 16 ani a avut o evolutie impecabilã la aparatul ei favorit, bârna, si reprezintã una dintre marile noastre sperante la podium peste doi ani, la Olimpiada de la Londra. Dupã cea mai mare performantã a sa de pânã acum, Ana a spus: „N-am cuvinte, este foarte frumoasa medalia. Dar atunci când cântã imnul, te gândesti si la munca din spate. Când te chinui, muncesti în salã, când ne e foarte greu, când nu mai putem, ne gândim la momente ca acestea si trecem mai usor peste asta. Astept de foarte mult timp acest moment. Cel mai mare vis este o medalie la olimpiadã, dar si acest titlu este un vis. O sã-mi dea mai multã încredere aceastã medalie”. Românca le-a întrecut pe americanca Rebecca Bross si chinezoaica Linlin Deng, ex-campioana mondialã de la bârnã, ambele notate cu 15,233.

Bârladul, al doilea oras de suflet al Anei

Ana Porgras s-a nãscut acum aproape 17 ani, pe 18 decembrie 1993, la Galati. Aici si-a început, de la patru ani, munca pentru a deveni cea mai bunã gimnastã a lumii la bârnã. Pãrintii ei s-au despãrtit, iar Ana s-a mutat împreunã cu Georgeta si sora Georgiana, la Bârlad, mama lor revenind pe meleagurile natale (este originarã dintr-un sat din comuna Rosiesti). Georgeta Porgras a închiriat un apartament în Bârlad, undeva în zona Gãrii. Aici locuieste acum fata ei, sora mai mare a Anei, Georgiana Porgras, elevã în ultimul an la Liceul Teoretic “MIhai Eminescu” si cu Ana, când vine de sãrbãtori acasã. Mama fetelor, Georgeta, este la Bolognia în Italia, unde munceste pentru a ajuta fetele sã-si facã o carierã. Ana face carierã si aduce România pe primul loc pe podiumul mondial la gimnasticã, pregãtindu-se la Bucuresti.

Mama îi urmãreste concursurile pe Internet

“Concursurile Anei le urmãresc pe Internet, cã nu am altfel cum. Sunt foarte bucuroasã de titlul mondial obtinut, Ana a muncit foarte mult, a vãrsat multe lacrimi si sper cã va rãmâne o sportivã care sã facã ceva pentru România, mai departe. Are obiective frumoase, depinde de ea si de munca ei ca sã si le îndeplineascã. Noi suntem oricum alãturi de ea”, a spus Georgeta, mama Anei Porgras. Ea ne-a povestit cã este la muncã în Italia, la Bolognia, pentru a face bani sã sustinã carierele fetelor. Ana a fost un copil extrem de energic si de la patru ani a fost datã la o salã de gimnasticã, la Galati. “Când era prin clasa a VI-a, a fost selectionatã pentru a merge la Scoala de Gimnasticã din Onesti, iar apoi a fost selectionatã în lotul national si a plecat la Deva. Sã stiti cã o sustinem atât eu, cât si tatãl ei în tot ceea ce face si cã fata are familie, în ciuda a celor ce s-au vehiculat pânã acum. Suntem mândri de ea si de rezultatele ei, iar de sãrbãtori (în decembrie) o asteptãm la Bârlad, sã-i facem ziua de nastere, unde vrea ea”, a spus Georgeta Porgras, mama Anei, pentru cotidianul nostru.

Georgiana, mândrã de sora ei mai micã

Cât despre Georgiana, sora Anei, ea exceleazã la învãtãturã, este în clasa a XII a, are media 9,12 la finalul clasei a XI-a, iar ca si carierã vrea sã urmeze Facultatea de Stiinte Juridice (Drept). Se mândreste tare mult cu sora ei si cu rezultatele acesteia si o asteaptã cu nerãbdare acasã, de sãrbãtori pentru cã pe 18 decembrie Ana împlineste 16 ani. Georgiana spune cã ambii pãrinti, chiar dacã sunt despãrtiti, sunt alãturi de ele, de ea si de Ana, ori de câte ori este nevoie si tatãl Constantin, care stã la Galati le asteaptã cu nerãbdare de fiecare datã când vor sã vinã la el. Ana Porgras stã deocamdatã la Bucuresti, unde este cazatã cu lotul national de gimnasticã, cu care se pregãteste pentru concursuri. “Era de asteptat sã aibã asa rezultate. Sunt tare mândrã de ea, munceste foarte mult. De la patru ani, sora mea atât a stiut, sã meargã la antrenamente sã devinã cât mai bunã, fiiind extrem de ambitioasã. Mã bucur pentru ea si o astept acasã!”, ne-a spus Georgiana ieri, precizând si ea cã abia asteaptã sã o sãrbãtoreascã pe Ana, de ziua ei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.