22 C
Vaslui
02-iul.-2022

Campionatul Mondial de Esports. Aproximativ 1.200 de jucători, din 110 ţări, aşteptaţi în 2023 la Iaşi

Campionatul Mondial de Esports va ajunge pentru a doua oară în România, în 2023, cu o ediţie care se anunţă a fi cea mai lungă şi mai complexă dintre cele care au avut loc până acum.

Campionatele Mondiale de Esports vor ajunge anul viitor pentru a doua oară în România, la Iaşi. În 2013, competiţia a fost găzduită de Bucureşti. Anul trecut, gazda a fost Israelul, iar anul acesta, Indonezia.

În 2023, pe parcursul a 10 zile, peste 1.200 de jucători din 110 ţări se vor întrece la Iaşi în cea mai lungă şi mai complexă ediţie dintre cele care au avut loc până acum.

Edilul Iaşului a declarat că, în ciuda faptului că Moldova a fost lăsată mult în urmă în ceea ce priveşte infrastructura, domeniul IT este unul foarte dinamic la Iaşi. El speră că organizarea Campioantului Mondial de Esports va duce la o bună vizibilitate a oraşului său şi la beneficii economice.

„Iaşul şi Moldova au cea mai săracă infrastructură sportivă din România, din păcate. Nu mai suntem în topurile olimpice ale sporturilor tradiţionale, dar putem reintra în topurile internaţionale prin atacarea acestei laturi sportive noi virtuale”, a declarat primarul Mihai Chirica la prezentarea evenimentului.

Citeste mai mult: adev.ro/r9lug6

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here