spot_imgspot_img
4.4 C
Vaslui
21-feb.-2024

Campioni la scandal!

- Advertisement -

Cei mai aprigi pensionari

PERFORMANTÃ… Un cuplu de huseni sunt aproape de un record în ceea ce priveste amenzile contraventionale primite si neachitate: împreunã datoreazã Primãriei nu mai putin de 75 de milioane lei vechi, contravaloarea unor “mici divergente” cu vecinii.

DUET! Vasile si Nicolina sunt, fãrã îndoialã, cel mai amendat cuplu din Husi. Vãzându-i, nimeni n-ar spune cã cei doi “bãtrânei” sunt, de fapt, campioni la încasat amenzi pentru tulburarea ordinii si linistii publice. Împreunã datoreazã în contul amenzilor date de politisti, în baza Legii 61, nu mai putin de 75 de milioane de lei vechi. Cearta celor doi cu o familie din vecini le-a adus acestora o multime de sanctiuni contravenetionale, de procese în instantã si, în 2005, chiar câteva zile de închisoare pentru Nicolina, cea care nu-si plãtise o amendã penalã. Si ei au primit somati si titluri executorii de la Primãria Husi, însã spun cã nu au bani de achitat datoriile. Nicolina se teme însã ca pãtania din 2005 sã nu se repete: “Mie mi-e fricã, fiindcã în 2005 am fost închisã pentru o amendã neplãtitã. Dacã pãtesc asa si acum?”, se întreabã, temãtoare, femeia. Vasile spune cã, de ceva vreme, s-a potolit si nu mai are nimic de împãrtit cu vecinii în cauzã, însã asta nu-i absolvã de amenzile restante: “Aceste amenzi ni se trag de la vecinii nostri, care ne-au reclamat degeaba. Dar noi am terminat cearta cu ei, de ce ne vin somatii si acum? Nu avem de unde plãti, pentru cã amândoi avem 700 de lei pensie. E o mare nedreptate. Sã stiti cã vom merge la Dan Diaconescu la Bucuresti, chiar sãptãmâna asta, miercuri, ca sã ne spunem toate problemele si sã ne ajute”, a “avertizat” huseanul în vârstã de 71 de ani.

În “ghetutele” rãu-platnicilor huseni, somatii si titluri executorii!

PROBLEME Sute de mii de lei are de recuperat Primãria Husi, prin Directia Economicã (Serviciul Venituri), de la rãu-platnicii care par sã fi uitat de sumele datorate bugetului public! Functionarii institu­tiei însã, au tinut sã le reaminteascã de debitele acumulate si, în ultima perioadã, le-au trimis acestora sute de somatii însotite de titluri executorii. “Se poate ajunge la execu­tare silitã, dacã datornicii refuzã sã se achite de obligatii. Sunt sume impor­tante, care, odatã recupe­rate, ar ajuta foarte mult bugetul local”, sustin oficia­lii din Primãrie. Din pãcate, nu întotdeuna hârtiile primite de datornici îi deter­minã pe acestia sã se confor­meze: “Dacã nu avem bani, de unde sã dãm?” se întrea­bã, niznai, amendatii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.