20 C
Vaslui
30-sept.-2022

Campioni la stranieri

- Advertisement -

FC Vaslui si CFR Cluj, echipele cu cei mai multi jucãtori strãini

Meciul de vineri seara va opune echipele cu cei mai putini jucãtori români în lot. Desi initial aducerea strãinilor pãrea reteta idealã pentru un succes pe termen scurt, treptat acest fenomen a început sã disparã. Asta în principal datoritã faptului cã patronii au renuntat la serviciile tehnicienilor de ‘‘afarã’’ si dau tot mai mult credit antrenorilor români, acestia pãrând decisi sã readucã jucãtori autohtoni în prim planul fotbalistic al Ligii I.

CFR Cluj si FC Vaslui sunt acum echipele cu cei mai multi stranieri în lot, 21 de fiecare, din Liga I. Clujenii sunt de fapt implementatorii acestei mode, de a transfera jucãtori de altã nationalitate. Vãzând cã au avut succes, tot mai multe cluburi au început sã adopte acest model astfel cã în doar trei-patru ani competitia internã s-a umplut de stranieri. Nici FC Vaslui nu s-a lãsat mai prejos si a început treptat sã renunte la a mai achizitiona români, înregimentând sub culorile “galben-verzi” fotbalisti din toate colturile lumii. Sârbi, bulgari, portughezi, brazilieni si alte nationalitãti, cu totii au venit în România sã facã bani ori sã se lanseze spre alte campionate puternice. Pe seama acestui aflux se pun si rezultatele proaste înregistrate de echipa nationalã, care din cauza trendului nu mai are o bazã de selectie suficient de numeroasã si de valoroasã. Majoritatea patronilor de cluburi din România nu mai privesc fotbalul ca un proiect pe termen lung si asteaptã ca rezultatele atât pe plan sportiv cât si pe plan material sã vinã cât mai repede. Asa cã acum, aproape nimeni nu mai investeste în centre de copii, în baze sau terenuri de antrenament.

Românii mai au o sperantã

În acest tur de campionat, sub mandatele lui Andrea Mandorlini si Lopez Caro, atât în garnitura de start a clujenilor, cât si în cea a vasluienilor, au fost cel mult trei-patru jucãtori români. La ardeleni odatã cu venirea lui Cârtu fotbalistii români din lot au primit mai mult credit, astfel cã pe lângã Muresan, Bud si Panin, si-au fãcut loc în primul ‘‘11’’ si Ionut Rada, Hora sau Emil Dicã. Acelasi lucru este foarte probabil sã îl facã si Viorel Hizo, sã acorde mai multe sanse jucãtorilor autohtoni. Printre cei ce ar putea intra în rândurile titularilor ar putea fi Bãlace, Cânu, Burdujan, Pancu sau Costin.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.