spot_imgspot_img
11.2 C
Vaslui
25-feb.-2024

Când ar putea călători românii în SUA fără vize? Interviu cu Kathleen Kavalec, noua ambasadoare a SU

- Advertisement -

Statul de drept şi libertatea presei în România, ca în orice democraţie, trebuie apărate zilnic. Şi în privinţa corupţiei lupta trebuie dusă cu toate armele, constant. Noua ambasadoare a Statelor Unite la Bucureşti, Kathleen Kavalec, a mai avut o misiune diplomatică la noi, la începutul anilor 2000. Spune că am evoluat de atunci, dar că este atentă la parcursul prezent al României.

Cristina Cileacu: Aţi mai fost în România, aţi avut o misiune diplomatică anterioară. De fapt, ați asistat la momente istorice ale țării noastre. Aţi fost aici când am aderat la Uniunea Europeană, în 2007. Și, de asemenea, ați fost aici pentru celebrul summit NATO din 2008, unde s-a discutat despre posibilitatea Ucrainei și Georgiei de a deveni membre NATO. Acum, România se străduiește să intre în spațiul Schengen și, de asemenea, trebuie să ne ocupăm de efectele războiului pe care rușii l-au început în Ucraina. Cum ați descrie acest parcurs?

Kathleen Kavalec: În primul rând, este minunat să mă întorc în România și sunt încântată să văd progresele pe care România le-a făcut de la acel moment important când a aderat la Uniunea Europeană, când a găzduit summitul NATO. A fost o perioadă foarte plină de speranță și încurajatoare. Cred că acesta este un moment critic în istoria europeană în ceea ce priveşte securitatea Europei, în ceea ce priveşte importanţa Alianţei transatlantice. Și aș spune că România a devenit un aliat model, în Alianță contribuie cu 2,5% din bugetul la apărare, arătând că este pregătită să sprijine Ucraina în acest moment critic, arătând că este un membru puternic al Alianței și dedicat valorilor democratice, angajat să facă parte din Europa. Așadar, mă bucur să văd progresele pe care le-a făcut România și angajamentul său față de democrație, față de valori și față de vecinii săi, față de integritatea teritorială a Ucrainei. Cred și sunt sigură că România poate face mai mult pentru dezvoltarea sa, dar cred că a parcurs un drum lung și joacă un rol esențial în acest moment critic din istoria europeană.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/cand-ar-putea-calatori-romanii-in-sua-fara-vize-interviu-cu-kathleen-kavalec-noua-ambasadoare-a-sua-2255423

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.