spot_img
spot_img
19.6 C
Vaslui
15-mart.-2025

Când vor fi acordate despăgubirile penru culturile calamitate

- Advertisement -
DESPĂGUBIRI… Au fost afectate de secetă culturi agricole pe o suprafață de aproximativ două milioane de hectare iar suma minimă a despăgubirilor pe hectar va fi de 200 de euro.

ÎN AȘTEPTARE…Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat într-o conferință că despăgubirile pentru calamitățile provocate de secetă le vor fi plătite fermierilor în luna octombrie, astfel încât aceștia să aibă resurse pentru campania de toamnă.

Florin Barbu a menționat că au fost afectate de secetă culturi agricole pe o suprafață de aproximativ două milioane de hectare iar suma minimă a despăgubirilor pe hectar va fi de 200 de euro. “În momentul față, din evaluarea pe care o avem la Ministerul Agriculturii, din direcțiile de specialitate din teritoriu, rata de afectare la culturile de primăvară, sunt undeva la două milioane de hectare, am anunțat public, am discutat domnul prim-ministru și a anunțat public, plata de despăgubiri va fi de minim 200 de euro pe hectar. Toate comisiile și toate instituțiile publice din subordinea Ministerului Agriculturii au obligativitatea ca până pe 15 septembrie să întocmească aceste procese-verbale de calamități. Este pentru prima oară, la Ministerul Agriculturii în alți ani aceste procese-verbale de calamități se încheiau până la sfârșitul anului și se predau în anul următor. Anul acesta vom plăti aceste despăgubiri în luna octombrie, pentru că fermierii din ce în ce o duc mai greu, pentru că în ultimii trei ani a fost secetă, vrem să ne asigurăm aceste surse financiare pentru a începe campania de însămânțare de toamnă. Lucrul acesta mi l-am asumat în calitate de ministru, până pe 15 septembrie vor fi finalizate, urmând să virăm banii în cont fermierilor în luna octombrie”, a spus ministrul Agriculturii. Întrebat dacă România își va putea asigura necesarul de cereale în contextul secetei din acest an, ministrul a dat asigurări că țara noastră are cerealele necesare atât pentru consum propriu, cât și pentru export, având în vedere că se irigă culturi pe o suprafață de 1,6 milioane de hectare. “În momentul de față se irigă 1,6 milioane de hectare. (…) Din punctul de vedere al siguranței alimentare, România are cerealele necesare atât pentru consumul propriu, inclusiv pentru partea de consum din sectorul zootehnic, cât și pentru export”, a precizat Florin Barbu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Despăgubiri de secetă Cash direct in contul fermierilor bani care nu ajung în agricultură în irigații ci în buzunarul mafioților vânători de subvenții și beneficii din bugetul statului care au jepanele de sute de mii de euro bucata

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.