Când vrei să treci granița fără să ai permis de conducere corespunzător, ești infractor!

LUAȚI AMINTE… Infracțiune înseamnă încălcarea legii penale, fără deosebire între încălcări ușoare sau grave. Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița, au avut „critici” de la comentacii care și-ar dori o țară fără legi! Așa că, pe înțelesul tuturor, ai încălcat legea, nu există „clemență”. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în privința unui tânăr, cu dublă cetățenie, care a fost depistat conducând un ansamblu de vehicule, deși permisul de conducere deținut nu îi dădea dreptul. Adică, trebuia să aibă categoria E, dar nu o avea! A crezut că e o încălcare „ușoară” a legii, dar s-a înșelat.

În data de 25 aprilie a.c., în jurul orei 03.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița-I.T.P.F. Iași,s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de ieșire din țară, un bărbat, în vârstă de 29 de ani, cu cetățenie română și R. Moldova, conducând un ansamblu rutier format dintr-un microbuz și o remorcă. La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere valabil pentru categoria „E”, necesar pentru a putea conduce vehiculele în cauză.

<<Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că avea cunoștință despre faptul că pentru a conduce ansamblul rutier în cauză are nevoie de permis de conducere valabil pentru categoria „E”, dar a considerat că nu e o încălcare gravă a legii penale. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.>>, a precizat subcomisarul de poliție Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ