20 C
Vaslui
30-sept.-2022

Candidati numai de formã si…culoare politicã!

- Advertisement -

EU PENTRU CE CANDIDEZ? În douã din trei localitãti din judetul Vaslui existã candidati la primãrie care au obtinut un numãr atât de mic de voturi, încât te întrebi de ce s-au mai obosit sã-si depunã candidatura. Un astfel de exemplu este cel al candidatului PRM la primãria Rafaila, Grigori Humã, care s-a luptat aprig împotriva contracandidatilor si a reusit sã câstige…3 voturi, din totalul de 901! Ce sã mai spunem despre candidatul PRM la Primãria Coroiesti, care a obtinut 16 voturi din totalul de 1217? De asemenea, în comuna Bodgãnita, candidatul PP-DD a reusit, cu chiu, cu vai, sã câstige…10 voturi!

Douã din trei localitãti din judetul Vaslui au avut la primãrie candidati doar cu numele! Acestia au obtinut un scor de-a dreptul rusinos, raportat la numãrul total al voturilor valabil exprimate. Probabil, s-au multumit sã le recomande rudelor si celor mai apropiati prieteni sã-i voteze si cam atât. Sau nici mãcar atât! Candidatul PRM la Primãria Rafaila, Humã Grigori, a obtinut 3 voturi din 901! Candidatul PRM la Primãria Coroiesti a reusit sã convingã doar 16 oameni sã-l voteze, din totalul de 1217. La fel, si cel din partea PDL, din comuna Botesti, care a primit 23 de voturi din 1081. Prin comparatie, am putea spune cã, la Bogdãnita, candidatul PRM s-a descurcat foarte bine, câstigând 20 de voturi din 671, în timp ce candidatul PP-DD a obtinut doar 10 voturi, scor pe care îl regãsim si la candidatul PRM la Primãria Grivita, unde numãrul total al voturilor valabil exprimate s-a ridicat la 1638. De asemenea, la Bãlteni, candidatul la primãrie din partea PP-DD, a fãcut eforturi imense pentru cele 19 voturi primite, din totalul de 778. Candidatul independent la Primãria Pogana a fãcut, si el, eforturi pentru a atrage…11 voturi, scor identic cu cel al candidatului UNPR la Primãria Tutova.

Un exemplu de comunã care, pentru functia de primar, a avut numai candidati unul si unul este Ciocani. Nimeni nu a avut sub 120 de voturi. Fiecare a luptat din greu pentru primãrie: USL a obtinut 285 de voturi si a câstigat functia de primar, UNPR a avut 163 de voturi, PDL – 130, iar PP-DD – 123 de voturi!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.