Candidatul PNL pentru senat, Bîca Iulian Mihail, aratã care sunt prioritãtile sale dacã va fi ales!

Iulian Bîca (plan apropiat), candidat pentru Senatul României și primarul Dumitru Boroș

HOTÃRÂT… Bârlãdeanul Iulian Mihail Bîca, cel cu care PNL Vaslui deschide lista de candidati pentru a accede în Senatul României, prezintã care sunt prioritãtile sale legislative dacã va fi ales. „Voi dezvolta douã subiecte: primul, emiterea titlurilor de proprietate, prin constituire si reconstituirea drepturilor de proprietate asupra terenurilor si al doilea, asocierea tinerilor care lucreazã în agriculturã, în asociatii.”, a spus Iulian Bîca.

„Am lucrat în domeniul cadastrãrii peste 15 ani, ca specialist, fiind recunoscut ca unul dintre expertii la care au apelat majoritatea judecãtorilor pentru întocmirea expertizelor necesare în dosarele aflate pe rol. Desi legea fondului funciar a fost adoptatã încã din anul 1991, nici pânã în prezent nu a fost rezolvatã problema eliberãrii titlurilor de proprietate. În cei 15 ani în decursul cãrora am întocmit expertize tehnice judiciare, la solicitarea instantei, am constatat cã cele mai multe probleme erau generate de modul în care reprezentantii comisiilor locale de fond funciar si cei ai comisiilor judetene, înteleg sã interpreteze si sã aplice dispozitiile legii. Am constatat cã existã mari diferente privind modul de aplicare a acestei legi funciare si existã sute dacã nu mii de titluri de proprietate rãmase nerezolvate.”, a declarat liberalul Iulian Bâca.

Dumitru Boroș și Iulian Bîca

Candidatul PNL pentru functia de senator si-a propus sã sustinã si sã promoveze în Parlamentul României modificãri legislative care sã elimine posibilitatea de interpretare a textului de lege de cãtre reprezentantii comisiilor din teritoriu.

„Activitatea de reconstituire sau constituire a dreptului de proprietate, alãturi de cadastrarea teritoriului, trebuie sã fie o preocupare constantã a legislativului. Acesta este chemat acum sã asigure un cadru clar, fãrã echivoc, pus în slujba cetãteanului, pentru cã recunoasterea proprietãtii reprezintã o garantie a statului de drept. Oamenii consumã uneori ani din viatã pentru a rezolva o astfel de problemã. Nu mai vorbesc de bani, de nervi, de zbucium, stres, disconfort si chin pe toate planurile. La nivel judetean, cel putin, existã sute, mii de astfel de probleme nerezolvate. Problema este însã una nationalã si este timpul ca cineva sã se ocupe si de aceste probleme. Aparent, sunt probleme tehnice, dar în realitate, vietile oamenilor care se lovesc de ele sunt date peste cap”, a mai precizat candidatul PNL la Senatul României.

Material de propagandã electoralã realizat de SC Vremea Nouã SRL, la comanda PNL Vaslui. CMF 11200025.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ