Canotoarele Adriana Ailincãi si Iuliana Buhusi au luat aurul european! (FOTO)

FELICITÃRI…România a cucerit ieri, la Campionatul European de Canotaj de Seniori de la Poznan (Polonia), o primã medalie de aur la dublu rame feminin, prin vasluiencele Adriana Ailincãi si Iuliana Buhus. Adriana este din comuna Vãleni, iar Iuliana din comuna Alexandru Vlahutã, judetul Vaslui.

Campionatul European de Canotaj la Seniori de la Poznan (Polonia) este testul pentru delegatia “tricolorã”înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo. 7 din cele 12 ambarcatiuni sunt calificate si la Jocurile Olimpice. În anii olimpici, Campionatele Europene de canotaj erau trecute în plan secund, dar acum, dupã amânarea Jocurilor Olimpice, campionatele continentale devin o bornã importantã în pregãtirea sportivilor. România participã cu 12 ambarcatiuni la Europenele de la Poznan (Polonia), împãrtite în mod egal între fete si bãieti. România a început în fortã ieri finalele Campionatului European de Canotaj la Seniori de la Poznan, luând aurul la primele trei finale. Una dintre ele, cea de la dublu rame feminin, prin cele douã sportive din judetul Vaslui.

Vãlenara de aur a Vasluiului!

Adriana Ailincãi este de loc din comuna Vãleni, judetul Vaslui iar în prezent activeazã la Clubul Sportiv Municipal Cãlãrasi. Are foarte multe medalii cucerite, multe din aur. De loc din comuna Vãleni, Adriana Ailincãi s-a apucat de canotaj la vârsta de 13 ani, pe când era în clasa a VI-a. În ultimii cinci ani, vasluianca a fost o prezentã constantã în lotul României. Are cîstigate zeci de premii nationale, este dublu campioanã balcanicã, vicecampioanã europeanã în 2016, ocupantã a locului sapte la Campioantul Mondial de la Rotterdam (Olanda), multiplã campioanã europeanã atât la juniori cât si la seniori si campioanã mondialã la CM de juniori de la Trakai.

Fata de aur a satului Alexandru Vlahutã!

Canotoarea Iuliana Buhus este mândria localitãtii Alexandru-Vlahutã. Cu un palmares de invidiat, aceasta a devenit o vedetã a sportului românesc. De 8 Martie, primarul Dãnut Cojocaru a fãcut-o „Cetãtean de Onoare al comunei Alexandru-Vlahutã”. Iuliana Buhus face parte din lotul olimpic al României si locuieste la Bucuresti – Snagov. A fost selectionatã pentru canotaj de antrenorul Viorel Talapan, la sfârsitul clasei a VIII-a. Are în palmares numeroase medalii pe plan intern. De asemenea, a fost campioanã balcanicã de junioare, iar în 2017, la Kruszwica (Polonia), a devenit campioanã europeanã de tineret, cu Mãdãlina Heghes, la dublu rame (W2-). Anul trecut, Iuliana Buhus a devenit vicecampioanã europeanã de senioare la Glasgow (Scotia), cu barca de patru rame (W4-), alãturi de Roxana Parascanu (Pogana), Mãdãlina Heghes si Mãdãlina Casu (Pãdureni- Husi). Activeazã la CS Dinamo Bucuresti si îsi doreste ca atunci când se va retrage din acest sport, sã revinã acasã, în satul natal, de care îi este dor permanent, ca politistã!
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ