-1.7 C
Vaslui
31-ian.-2023

Canotoarele “de aur” ale Vasluiului, nominalizate la Gala Sportului

- Advertisement -
FETE DE AUR… Canotoarele Iuliana Buhuș și Adriana Ailincăi, medaliate cu aur la Mondialele de canotaj din acest an, sunt nominalizate la Gala Sportului

CAMPIOANE… Ca în fiecare an, Ministerul Sportului va premia cei mai buni sportivi români ai anului 2022, în cadrul Galei Sportului. Fetele de aur ale județului nostru, Iuliana Buhuș și Adriana Ailincăi, medaliate cu aur la Campipnatul Mondial de canotaj, sunt nominalizate la categoria “Cea mai bună echipă în 2022”, alături de fetele din barca de 8 plus 1.

Iuliana Buhuș și Adriana Ailincăi, componente ale lotului național, au avut performanțe deosebite în 2022. Iuliana, din comuna Alexandru Vlahuță, a cucerit în acest an două medalii la Campionatul European, aur cu barca de 8 plus 1 și bronz cu echipajul de patru rame, și o medalie de aur la Campionatul Mondial, cu barca de 8 plus 1. Adriana Ailincăi, din comuna Văleni, a luat aurul la Campionatul Mondial de Canotaj, tot cu barca de 8 plus 1. Luna trecută, cele două au fost premiate la Gala Canotajului Românesc, alături de junioara Ana Maria Mătran, din comuna Crețești, care a cucerit două medalii de aur la Europenele de juniori și Mondialele Under 19. În cadrul Galei Sportului, care va fi organizată de Ministerul Sportului, barca de 8 plus 1 a României a fost nominalizată la categoria „cea mai bună echipă în 2022”. La această categorie mai sunt nominalizate echipele Rapid București (handbal feminin), „U” Cluj (baschet masculin) și echipa de tenis de masă a României (feminin, campioană europeană). După o lună de cantonament în Italia, Iuliana și Adriana au revenit în țară de Crăciun, pentru a petrece Sărbătorile alături de familie. Zilele trecute, cele două canotoare au plecat din nou în Italia, pentru cea de-a doua perioadă a cantonamentului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.