12.8 C
Vaslui
04-oct.-2022

Capitala Fanfarelor: festival de excepţie, cu muzică de promenadă şi ritmuri tradiţionale, la Galaţi

- Advertisement -

Timp de două zile, la Galaţi, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, vor răsuna acordurile de neuitat ale fanfarelor, care vor încânta publicul cu muzică de promenadă, dar şi cu ritmuri tradiţionale sau muzică de film.

Consiliul Judeţean Galaţi şi Centrul Cultural Dunărea de Jos organizează, în perioada 10-11 august 2022, unul dintre cele mai iubite şi aşteptate evenimente de muzică de fanfară, de marş şi promenadă, din ţară: Festivalul Naţional de Fanfare „Iosif Ivanovici”.

Evenimentul a ajuns deja la a XVII- a ediţie şi  este închinat renumitului compozitor român Iosif Ivanovici (autorul celebrei piese „Valurile Dunării”). Pe scena de pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor vor evolua, începând cu ora 18:00, Muzica Militară a Brigăzii 10 Geniu ,,Dunărea de Jos”- Brăila, Fanfara ,,Muzica Apelor”-Constanţa, Fanfara Clubului Copiilor din Târgu Secuiesc, Fanfara Rodna „Orchestra”, „Mezzo Forte Soul Music”- Otopeni, Fanfara ,,Valurile Dunării” -Galaţi. De asemenea, în fiecare zi, pe aleea pietonală de la Casa de Cultură a Sindicatelor publicul poate întâlni meşteri populari şi artizani din zone etnofolclorice recunoscute: Argeş, Braşov, Brăila, Vrancea şi Galaţi, care vin să prezinte vase din lut, ţesături şi mică industrie casnică (ii, ştergare, cămăşi şi costume populare, etc.), artizanat, pictură naivă pe sticlă, lemn şi alte suporturi naturale, figurine din ceramică, produse de piele şi marochinărie şi alimentaţie tradiţională.

Citeste mai mult: adev.ro/rgc6o9

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.