spot_imgspot_img
4.4 C
Vaslui
21-feb.-2024

Captura politistilor rutieri: minorã la volan si soferi beti turtã pe drumurile publice!

- Advertisement -

FÃRÃ MINTE…Politistii vasluieni efectueazã cercetãri fatã de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale judetului Vaslui, în timp ce încãlcau prevederile legale în vigoare. Culmea este cã cei prinsi bãuti la volan sau fãrã permis auto, sunt ori minori, ori tineri între 25-32 de ani! Politistii au avut parte si de o surprizã de proportii, în trafic. Acestia au oprit pentru control un autoturism, condus de o tânãrã. În urma cercetãrilor au descoperit cã fata are 17 ani si nu posedã permis de conducere.

Sãptãmâna care tocmai s-a încheiat, politistii Sectiei 3 Politie Ruralã Bârlad, din cadrul Politiei Municipiului Bârlad, aflati în localitatea Suseni, comuna Bãcani, au depistat si oprit pentru control un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de o tânãrã de 17 ani, din aceeasi localitate. Procedând la efectuarea de verificãri, politistii au constatat cã aceasta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, în vederea stabilirii si probãrii activitãtii infractionale, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de”conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere”.

Vasluiul, în topul betivilor la volan!

Tot sãptãmâna trecutã, politistii Biroului Rutier Vaslui, din cadrul Politiei Municipiului Vaslui, aflati pe strada Cãlugãreni din municipiul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de cãtre un bãrbat de 37 de ani, din aceeasi localitate. Întrucât conducãtorul autoturismului emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Serviciul Judetean de Medicinã Legalã Vaslui, în vederea recoltãrii de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, în vederea stabilirii si probãrii activitãtii infractionale, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de „conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante”. Si tot sãptãmâna trecutã, politistii Biroului Rutier Vaslui, din cadrul Politiei Municipiului Vaslui, aflati pe strada Smârdan din municipiul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de cãtre un tânãr de 25 de ani, din comuna Ivãnesti, judetul Vaslui. Întrucât conducãtorul autoturismului emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, în vederea recoltãrii de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, în vederea stabilirii si probãrii activitãtii infractionale, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de „conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante”

Un sofer din Husi, în topul soferilor prinsi sãptãmâna trecutã bãuti la volan!

Politistii Sectiei 4 Politie Ruralã Husi, din cadrul Politiei Municipiului Husi, aflati la sfârsitul sãptãmânii pe drumul judetean DJ 244C, în localitatea Vãleni, comuna Pãdureni, judetul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de cãtre un bãrbat de 28 de ani, din aceeasi localitate. Întrucât conducãtorul autoturismului emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Husi, în vederea recoltãrii de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, dar a refuzat recoltarea acestora. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Husi, în vederea stabilirii si probãrii activitãtii infractionale, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Respectati regulile si legea!

Politistii vasluieni atrag atentia asupra importantei respectãrii regulilor de circulatie si, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenta bãuturilor alcoolice si a substantelor psihoactive:

„Nu vã urcati la volan dacã ati consumat substante psihoactive si/sau bãuturi alcoolice! Consumul de substante psihoactive si alcool scade capacitatea de reactie si de manevrare a autovehiculului, dereglând rãspunsul la stimulii optici si auditivi. De asemenea, alcoolul si substantele psihoactive scad concentrarea, atentia, reflexele si viteza de executie a miscãrilor. Totodatã, pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulatie, politistii rutieri le recomandã conducãtorilor auto sã adopte o conduitã preventivã, sã respecte cu strictete regulile de circulatie si sã circule cu o vitezã adaptatã în permanentã la conditiile de drum. Rulati cu o vitezã redusã, adaptatã permanent conditiilor concrete din trafic, în special când se circulã în coloanã! De asemenea, pentru un plus de sigurantã, se impune si mãrirea distantei în mers între vehicule. Purtati centura de sigurantã! Utilizati sistemele de retentie omologate pentru ocupantii din autovehicule! Nu utilizati telefonul mobil sau alt dispozitiv mobil prevãzut cu functia de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timp ce conduceti autovehicule pe drumul public! Nu bruscati comenzile autoturismului si efectuati fiecare manevrã doar dupã o temeinicã asigurare! Acordati prioritate de trecere pietonilor angajati în traversarea regulamentarã a drumului public prin locurile special amenajate si semnalizate! Nu îngreunati traficul si nu obstructionati vizibilitatea prin opriri sau stationãri neregulamentare! Totodatã, politistii le recomandã pietonilor sã îsi ia toate mãsurile de precautie, pentru a fi siguri cã sunt observati în trafic de cãtre soferi si sã fie întodeauna responsabili atunci când traverseazã strada. De asemenea, biciclistii sunt sfãtuiti de politisti sã se asigure temeinic înainte de efectuarea vreunei manevre, sã circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusã sã aibã bicicleta echipatã corespunzãtor”, a precizat inspectorul de politie Bogdan Gheorghitã, purtãtor de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.