Căpuşele şi câinii i-au băgat pe câţiva ieşeni în spital după ce i-au muşcat

Câţiva dintre ieşenii care au ieşit la iarbă verde în ziua de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel s-au adresat îngrijoraţi medicilor din Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon“, din cauza căpuşelor care le-au intrat în piele.

Astfel, trei persoane din Iaşi au considerat că au nevoie de îngrijiri de specialitate, evitând să-şi scoată singuri insectele.

„Ieri au venit trei pacienţi înţepaţi de căpuşe, nu mai mult decât de obicei, pacienţi care nu prezentau semne de complicaţii. Tot ieri, doi ieşeni au fost muşcaţi de câini, însă victimele nu au necesitat internare continuă şi, după ce li s-au îngrijit rănile uşoare, au mers acasă“, a spus dr. Gabriel Perianu, medic primar UPU.

În ceea ce priveşte ieşenii muşcaţi de căpuşe, medicii le-au extras insecta în UPU şi apoi i-au trimis la Spitalul de Boli Infecţioase, pentru a fi luaţi în evidenţă. Căpuşele pot provoca apariţia Bolii Lyme, a unei forme de encefalită, a ehrlichiozei la om, a tularemiei şi a Febrei hemoragice Crimeea-Congo, boală încă nedepistată în Europa.

Anul trecut, la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“ au fost diagnosticaţi cu Boala Lyme 51 de pacienţi. Afecţiunea debutează cu simptome de tip gripal, dar mai târziu poate determina apariţia meningitei, encefalitei sau chiar a demenţei. Tratarea acesteia se poate face simplu, cu antibiotic.

Cititi: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/capusele-si-cainii-i-au-bagat-pe-cativa-ieseni-in-spital-dupa-ce-i-au-muscat–60643.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ