Carabinierii au gãsit capul vasluianului ucis în stil mafiot

APEL…Familia are nevoie de ajutor pentru a repatria trupul neînsufletit al lui Costel Ciobanu

TRAGIC… Este oficial! Bãrbatul gãsit mort, cu capul si bratele tãiate, într-o pãdure de pini din Catania, se numeste Costel Ciobanu si este din Vaslui. Sora acestuia a mers, înainte de Crãciun, în Italia, unde a fãcut testul ADN, iar rezultatele au arãtat cã suspiciunile erau adevãrate. Ieri dimineatã, autoritãtile au anuntat cã a fost gãsit si capul vasluianului. Descoperirea a fost fãcutã de un locuitor din zonã, care a alertat carabinierii. “Chiar dacã starea capului este de nerecunoscut, el fiind mâncat de câinii vagabonzi, anchetatorii sunt mai mult decât siguri cã este vorba de Costel Ciobanu”, noteazã Il24 Internazionale. Dincolo de toate acestea, mai rãmâne o problemã, aceea a repatrierii trupului si a înmormântãrii crestineste. Sora bãrbatului, Laura Ghirãu, a lansat un apel cãtre toti cei care vor sã-i ajute, donând în unul din conturile RO88BUCU2311033125327EUR; RO51BUCU2311033125323RON, pe numele Ghirãu Laura Valentina, fiica Laurei Ghirãu si nepoata lui Costel Ciobanu.

Amãnunte importante ies la ivealã în cazul bãrbatului gãsit decapitat si fãrã brate în Italia. “Sunt eliminate ipotezele unei morti naturale sau a unui accident de muncã, anchetatorii investigheazã o crimã oribilã. Este o crimã brutalã, comisã noaptea, când animalele fãrã stãpân ar putea sã încaiere cadavrul. În ceea ce priveste mutilarea corpului, autopsia aratã cã decapitarea a fost cauza mortii. Investigatiile urmãreasc mai multe fronturi, pornind de la ultimele persoane care au avut contact cu victima. Sunt multe întrebãri la care carabinierii încearcã sã rãspundã”, scriu jurnalistii de la Sicilia24h.

“Pare a fi o rãzbunare mafiotã…”

Ieri dimineatã, autoritãtile au anuntat cã, la 200 de metri distantã de unde a fost gãsit corpul decapitat, a fost gãsit si capul acestuia. “Un locuitor din zonã a gãsit capul si a alertat imediat carabinierii. Capul a fost aruncat cât mai departe, pe un teren abandonat, deluros. Chiar dacã starea capului este de nerecunoscut, el fiind mâncat de câinii vagabonzi, anchetatorii sunt mai mult decât siguri cã este vorba de Costel Ciobanu. Din anchetele fãcute pânã la aceastã orã, românul a fost ucis cu o brutalitate iesitã din comun. Dar de ce? Cu ce scop? Ce rãu a fãcut acest bãrbat încât sã fie dezmembrat si aruncat pradã câinilor vagabonzi? Pare a fi o rãzbunare mafiotã… Cine l-a dus…sau cu cine s-a dus Costel la ora 4  dinimeata în acea zonã din Caltagirone? Uciderea lui pare a fi un mesaj… Trimis de cine si cui a fost destinat acest mesaj? Sunt foarte multe întrebãrile fãrã rãspuns la care carabinierii vor trebui sã le gãseascã rãspunsurile…”, scriu jurnalistii de la Il24 Internazionale.

Ucis dupã practici mafiote

De asemenea, oamenii legii considerã cã mutarea cadavrului în pãdure a fost gânditã în scop strategic, deoarece crima a avut loc în altã parte. Mutilarea cadavrului a fost realizatã pentru a îngreuna ancheta. Potrivit procurorului Giuseppe Verzera, care conduce ancheta, “modul în care a fost gãsit cadavrul are multe elemente asemãnãtoare practicilor mafiote, dar nu e exclus sã se fi întâmplat în afara ambientului criminal, poate fi o rãzbunare sau o ceartã între mai multi cetãteni strãini, a declarat magistratul. Pãrti ale corpului au fost amputate,  din primele investigatii rezultã cã ar fi fost folositã o armã deosebit de ascutitã, cum ar fi un topor sau o machetã. Conform primelor constatãri, uciderea ar fi fost comisã într-un alt loc decât cel în care cadavrul mutilat a fost lãsat de unul sau mai multi ucigasi: între pãdurea de pini si o râpã.

“Vã rog din suflet, ajutati-mã sã-l aduc acasã”

DISPERATI…Sora românului, Laura Ghirãu, lanseazã, prin intermediul Il24 Internazionale, un apel pentru toti românii cu suflet mare, care o pot ajuta sã îsi ducã fratele acasã, în Vaslui. “Cadavrul românului ucis cu sânge rece este fratele meu, Costel Ciobanu. Vã rog din suflet, ajutati-mã sã-l aduc acasã”, este rugãmintea acesteia. Cei doi frati aveau o relatie specialã, vorbeau aproape în fiecare zi, ea fiind cea care a sesizat disparitia bãrbatului. Banii vor fi adunati în contul firmei de repatriere Airsalm România, prin proiectul social în care se pot ajuta familiile ce se aflã în dificultate, disponibil pe site-ul repatrierisociale.ro. Donatiile se mai pot face si în urmãtoarele numere de cont : RO88BUCU2311033125327EUR; RO51BUCU2311033125323RON, pe numele Ghirãu Laura Valentina, fiica Laurei Ghirãu si nepoata lui Costel Ciobanu. Pentru orice altã informatie puteti suna la numãrul de telefon al Laurei Ghirãu, România 004 /0758261849 sau Italia: 0039/ 3733004016.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ