Caravana “Dar de Crãciun” a oferit cadouri la 3758 de copii!! (FOTO)

BUCURIE….Caravana „Dar de Crãciun”, a Asociatiei „Filantropia Ortodoxã” Husi si-a încheiat misiunea prin satele vasluiene. În cadrul acestei campanii, 3758 de copii proveniti din familii defavorizate au primit cadouri de la Mos Crãciun. „Dacã la debutul acestui proiect eram pregãtiti pentru aproximativ 2000 de copii, iatã cã, pânã la final, numãrul total al beneficiarilor a fost de 3758. De asemenea, am prelungit cu câteva zile aceastã caravanã pentru a ajunge personal la cât mai multi copii. Cazurile întâlnite în drumul nostru au fost, de multe ori, mai complexe decât evidentiase ancheta socialã initialã, necesitând astfel un ajutor de urgentã”, a mentionat pãrintele consilier Vladimir Beregoi, presedintele Asociatiei „Filantropia Ortodoxã Husi”.

Caravana a debutat pe 7 decembrie 2020 si zilnic a strãbãtut satele judetului Vaslui, ajungând la multi dintre cei cãrora nimeni nu le mai trece pragul: „Am parcurs în aceste zile un total de 3002 kilometri. Am mers alãturi de Pãrintele Episcop Ignatie, de asistentele sociale ale Asociatiei, de Mos Crãciun si de grupuri de colindãtori. Nu poate fi descrisã în cuvinte bucuria celor vizitati. Am întâlnit familii cu un trai care pentru alti oameni este de neconceput. Nu aveau curent electric, nici apã curentã. Despre conexiunea la internet, tabletã sau telefon, care în perioada aceasta sunt atât de necesare pentru viitorul copiilor, nici nu mai vorbim”, a mai afirmat pãrintele consilier Vladimir Beregoi. Darurile oferite au continut îmbrãcãminte si încãltãminte de iarnã, produse de igienã personalã, pachete alimentare si jucãrii. Pe lângã acestea, copiii de vârstã scolarã, care nu aveau pânã la acest moment nicio modalitate de a se conecta pentru orele de scoalã online, au primit si tablete. În cadrul acestor vizite au fost identificate si alte probleme urgente cu care se confruntã familiile celor mici, astfel cã Pãrintele Episcop Ignatie a oferit, pentru cazurile cele mai delicate, si câte un ajutor în bani. De asemenea, având în vedere conditiile în care acestia sunt nevoiti sã îsi ducã traiul, li se asigurã, din partea Episcopiei Husilor, lemnele de foc pentru iarnã. Mai multor familii li s-au oferit inclusiv sobe.

“Activitatea socialã trebuie sã aibã o continuitate. Nu îi ajutãm doar de Crãciun si de Pasti. Aceste campanii sunt si o formã de a identifica situatiile delicate în care se aflã astfel de copii, ca pe parcursul anului sã le putem acorda burse si sã îi ajutãm cu alimente si îmbrãcãminte“, mentiona, în debutul caravanei, Pãrintele Episcop Ignatie al Husilor.

Mos Crãciun a primit si o sumedenie de scrisori! Le-a onorat pe toate!

O parte dintre copiii vizitati trimiseserã câte o scrisoare lui Mos Crãciun. Scrisorile au ajuns la Asociatia „Filantropia Ortodoxã” Husi, care, cu sprijinul prietenilor faptelor bune – oameni de bine din Timisoara si din diaspora româneascã din Dublin, au pregãtit cele necesare copilasilor.

„Este al treilea an consecutiv în care mai multi crestini din Timisoara si din Dublin au venit în sprijinul copiilor proveniti din familii defavorizate, din Episcopia Husilor. Au devenit «prieteni» ai judetului Vaslui si, de fiecare datã, sunt primii care rãspund rugãmintilor noastre de a aduce un strop de sperantã si de ajutor în familiile încercate ale acestor copii. Cu ceva vreme în urmã, mai multi copii inclusi în program au alcãtuit scrisori cu ceea ce îsi doresc de la Mos Crãciun, iar pe parcursul caravanei au primit, fiecare, cadoul personalizat. În spatele acestui demers a fost o muncã imensã, rãsplãtitã numai de bucuria manifestatã de cei mici si de constiinta cã împlinim voia lui Dumnezeu”, a concluzionat pãrintele consilier Vladimir Beregoi. Nu au fost ocoliti nici copiii din centrele de zi ale Asociatiei „Filantropia Ortodoxã” Husi, care au primit darurile mult asteptate. Asezãmintele sociale înfiintate în cadrul Asociatiei „Filantropia Ortodoxã” Husi dispun de câte douã module de asistentã socialã, cu câte 50 de beneficiari:  câte un Centru de zi, pentru 25 de copii, si câte un Serviciu de îngrijire la domiciliu pentru 25 de persoane vârstnice.

„Bucuria e acasã” – alte 3 case noi

Un popas deosebit în cadrul acestei Caravane a fost inaugurarea altor trei case noi în cadrul Programului eparhial „Bucuria e acasã”. Miercuri, 9 decembrie 2020, trei familii nevoiase au primit cheile caselor ridicate pentru ele din partea Pãrintelui Episcop Ignatie al Husilor. Programul este dedicat familiilor cu multi copii sau care se aflã în situatii delicate din punct de vedere material si constã în construirea unor case, dotate cu toate cele necesare (utilitãti, mobilier, aparate de uz casnic, veselã si haine), care sunt oferite, la cheie, acestor familii.

„Distanta nu te opreste sã faci bine”. Donatii pentru Spitalul Municipal „Elena Beldiman” din Bârlad

Caravana „Dar de Crãciun” a Episcopiei Husilor a poposit si la Spitalul Municipal „Elena Beldiman” din Bârlad. Pãrintele Episcop Ignatie, însotit de pãrintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, presedintele Asociatiei „Filantropia Ortodoxã” Husi, a continuat seria donatiilor cãtre spital, prilejuite de contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, mai multe saloane au fost dotate cu noptiere, oferite de preotii din oras, iar din partea Episcopiei Husilor au fost donate mai multe pulsoximetre, tensiometre digitale, termometre digitale non-contact, saltele antiescare si lenjerii de pat.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ