Caravana „Dar de Crãciun”, la Spitalul Bârlad! Bolnavii si cadrele medicale, colindate de PS Ignatie!

DISTANTA NU CONTEAZÃ… PS Ignatie, Episcopul Husilor si consilierul eparhial Vladimir Beregoi,presedintele Asociatiei „Filantropia Ortodoxã” din Husi, au înfruntat vremea rece si extrem de umedã, pentru a aduce daruri la spitalul din Bârlad. Cele douã înalte fete bisericesti nu au uitat cã în suferinta fizicã, cauzatã de Covid-19, au gãsit la Bârlad cadre medicale de nãdejde care au luptat cu virusul si i-au salvat. Dar nu au mai uitat un lucru: cã acest spital are nevoie de orice ajutor, în special de aparaturã medicalã si mobilier. Asa cã au sãrit în ajutor si atunci când erau internati, donând 10 frigidere spitalului, dar si acum, în prag de Mos Crãciun, aducând daruri multe, care vor usura atât munca medicilor si asistentilor medicali, cât si suferinta bolnavilor. PS Ignatie a colindat personalul medical si bolnavii, cu un colind din zona sa de bastinã.

Caravana „Dar de Crãciun” a Episcopiei Husilor a poposit si la Spitalul Municipal „Elena Beldiman” din Bârlad. Pãrintele Episcop Ignatie, însotit de pãrintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, presedintele Asociatiei „Filantropia Ortodoxã” Husi, a continuat seria donatiilor cãtre spital, în contextul pandemiei de coronavirus.

Astfel, mai multe saloane au fost dotate cu noptiere, oferite de preotii din oras, iar din partea Episcopiei Husilor au fost donate mai multe pulsiometre, tensiometre digitale, termometre digitale non-contact, saltele antiescare si lenjerii de pat.

Pãrintele Episcop Ignatie si corul preotilor din Protopopiatul Bârlad au colindat personalul medical si pe pacientii ce priveau de la geamurile saloanelor.

Caravana „Dar de Crãciun” si-a continuat apoi drumul spre copiii din satele Episcopiei Husilor.„Distanta nu te opreste sã faci bine. Distanta nu te opreste sã fii alãturi de cel care este în nevoie si ne asteaptã”, a fost îndemnul pãrintelui Vladimir Beregoi, presedintele Asociatiei „Filantropia Ortodoxã” Husi.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ