«Caravana „Dar de Crãciun”», pe Valea Prutului. Copiii sãrmani au primit daruri de la Episcopia Husilor!! (FOTO)

DARURI DE LA EPISCOPIE… Bucuria Nasterii Domnului, materializatã în daruri si ajutoare pentru cei mici, ajunge si anul acesta în casele a peste 3000 de copii din Episcopia Husilor, prin oamenii cu inima bunã. A fost prima zi din cele douã sãptãmâni (între 7 decembrie si 18 decembrie) în care „ajutoarele” lui Mos Crãciun trec direct pe la casele copiilor, dãruindu-le îmbrãcãminte, încãltãminte, produse de igienã si sanitare, dulciuri si multe zâmbete.

Luni, 7 decembrie, când Biserica a sãrbãtorit-o pe Sfânta Mucenitã Filofteia, ocrotitoare a copiilor, cu binecuvântarea Pãrintelui Episcop Ignatie al Husilor, Asociatia „Filantropia Ortodoxã” Husi, coordonatã de pãrintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, a demarat proiectul «Caravana „Dar de Crãciun”». Pãrintele Episcop Ignatie, însotit de pãrintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, de asistentele sociale ale Asociatiei „Filantropia Ortodoxã” Husi si de un grup de colindãtori de la Centrul Eparhial Husi, au mers în casele a aproximativ 150 de copilasi, din satele Duda, Novaci, Pâhnesti, Arsura, Ghermãnesti, Rîsesti si Fãlciu. Au fost vizitati si copii din cele douã centre de zi ale Asezãmintelor „Filantropiei Ortodoxe” Husi, de la Ghermãnesti si Fãlciu.

Îmbrãcãminte, încãlminte, dulciuri si alimente pentru copii

DARURI… „Dacã în anii precedenti încercam sã îi aducem pe copilasi în curtea Episcopiei, ca împreunã sã ne bucurãm de atmosfera deosebitã pe care o emanã sãrbãtorile de iarnã, anul acesta am încercat sã ne adaptãm, fiind în vreme de pandemie. Mergem noi acasã la copilasi, oferindu-le daruri, îmbrãcãminte, încãltãminte, dulciuri si alimente. Ne-am propus ca într-o perioadã de douã sãptãmâni sã ajungem în casele a peste 3000 de copilasi, care au nevoie stringentã de dragoste si de atentie. Sunt copii lãsati singuri sau în grija bunicilor, si pe la care nu trece Mos Crãciun. Episcopia Husilor, prin Sectorul social-filantropic, alãturi de oameni de suflet,  dorim sã le cãlcãm pragul acestor copilasi privati de confortul material cu care suntem obisnuiti. Încercãm sã le deschidem sufletul prin ceea ce le dãruim. Am început astãzi (7 decembrie – n.r.) campania si as vrea sã vã împãrtãsesc o experientã ce m-a marcat în mod deosebit: am ajuns în casa a doi copilasi ce locuiau singuri, fãrã pãrinti si fãrã bunici. Bãietelul are 9-10 ani, si fata are 14-15 ani. Locuiesc singuri într-o casã fãrã lemne si fãrã conditii. M-am bucurat cã am putut intra în casa acestor copii, sã le identificãm nevoile si, sigur, sã continuãm ajutorul. Activitatea socialã trebuie sã aibã o continuitate. Nu îi ajutãm doar de Crãciun si de Pasti. Aceste campanii sunt si o formã de a identifica situatiile delicate în care se aflã astfel de copii, ca pe parcursul anului sã le putem acorda burse si sã îi ajutãm cu alimente si îmbrãcãminte”, a mentionat Pãrintele Episcop Ignatie al Husilor. Darurile oferite au continut îmbrãcãminte si încãltãminte de iarnã, produse de igienã personalã, pachete alimentare si jucãrii. Pe lângã acestea, copiii de vârstã scolarã, care nu aveau pânã la acest moment nicio modalitate de a se conecta pentru orele de scoalã online, au primit si tablete. În cadrul acestor vizite au fost identificate, si alte probleme urgente cu care se confruntã familiile celor mici, astfel cã Pãrintele Episcop Ignatie a oferit, pentru cazurile cele mai delicate, si câte un ajutor în bani. De asemenea, având în vedere conditiile în care acestia sunt nevoiti sã îsi ducã traiul, li se asigurã, din partea Episcopiei Husilor, lemnele de foc pentru iarnã.

Din masinile încãrcate de daruri au rãsunat colinde!

TRADITII…Atmosfera generatã de Caravana „Dar de Crãciun” a fost una, cu adevãrat, de sãrbãtoare, pentru comunitãtile prin care a trecut. Colindele au rãsunat din masinile încãrcate de daruri, iar în fiecare curte grupul de colindãtori de la Centrul Eparhial Husi a intonat colinde alãturi de cei mici si de familiile lor. Marti, 8 decembrie 2020, Caravana „Dar de Crãciun” merge în localitãtile Bogdana, Gura Vãii, Stãnilesti, Lunca Banului, Vetrisoaia si Fãlciu, urmând ca în zilele viitoare sã ajungã si în pãrtile Bârladului si ale Vasluiului. Toatã campania se deruleazã cu respectarea regulilor impuse de autoritãti în perioada stãrii de alertã, ca urmare a mãsurilor de preventie si limitare a rãspândirii coronavirusului.

3000 de copii vor primi daruri!

SÃ FIM BUNI!…„Sãrbãtoarea Nasterii Mântuitorului Iisus Hristos de anul acesta nu trebuie sã îsi piardã nicidecum din cãldura, atmosfera duhovniceascã, dãruirea, candoarea si fericirea cu care ne acoperã de fiecare datã. Iubite frate al celui singur si pãrãsit, iubitã sorã a celui sãrman, iubite pãrinte al celui orfan, haideti împreunã sã aducem o razã de luminã si sperantã pentru copilasii, care îl asteaptã pe Mos Crãciun! Dacã la început aveam în plan sã ajungem la 200 de copii, cu sprijinul dumneavoastrã vom reusi sã bucurãm 3000 de suflete curate. Fii alãturi de noi, cãci, chiar dacã este pandemie, Mosul vine si anul acesta!”, este îndemnul pãrintelui Vladimir Beregoi. Fiecare om cu inima deschisã spre cei în nevoi poate sã contribuie la înmultirea bucuriei si a sperantei în familiile si sufletele încercate de greutãti: Puteti ajuta, prin contul în Lei: RO43RNCB0261160373430001- deschis la Banca BCR, filiala Husi.

Contul în Euro: RO59RNCB0261160373430004; SWIFT: RNCB RO BU;

Alte detalii si informatii, puteti gãsi pagina de Facebook: “Asociatia Filantropia Ortodoxã Husi” si pe site-ul: www.filantropiahusi.ro

Adresa: str. Stefan cel Mare, Nr. 1, mun. Husi, jud. Vaslui, CP 735100; persoana de contact: Asistent Social Georgiana Popica 0765 662 558, email: [email protected]
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ